Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
Actiuni pentru combaterea comertului ilicit. INCEPE ANUL SCOLAR.
In 11.09.2012, in urma unei actiuni desfasurate de politisti pe raza orasului Singeorz-Bai, a fost depistat T. Gheorghe de 46 ani din Darmanesti, judetul Bacau, care comercializa vase din material plastic pentru care nu a putut prezenta documente justificative de provenienta. In schimbul acestora, barbatul achizitiona fier vechi.

Cel in cauza a fost sanctionat conform Legii 12/1990 si a fost ridicata in vederea confiscarii cantitatea de 300 kg fier vechi.

 

In contextul inceperii anului scolar la data de 17 septembrie, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud a dispus masuri specifice pentru ca in incinta si zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar toate activitatile sa se desfasoare in siguranta. In prima zi de scoala, 242 de politisti vor participa la festivitatile de la unitatile de invatamant pe raza judetului.

Patrulele de politie vor fi prezente in zona scolilor si fiecare unitate de invatamant va fi inclusa in itinerariile de patrulare auto si pedestra. De asemenea, la fiecare scoala vor fi afisate datele de contact ale politistului de proximitate arondat, pentru o mai buna comunicare.

Echipajele de politie vor fi prezente, zilnic, in zona intrarilor in scoli, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor, dar si in zona terenurilor de sport ale scolilor atunci cand nu sunt cursuri. Politistii de la rutiera vor fi prezenti in apropierea scolilor, pe arterele de circulatie intens tranzitate, pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier la orele de maxima afluire a elevilor.

De asemenea, vor fi efectuate verificari la toate unitatile economice din zona adiacenta unitatilor de invatamant cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele masuri pentru asigurarea conditiilor de dezvoltare fizica si morala a elevilor si studentilor.

 

 

Este interzisa traversarea drumurilor publice pe bicicleta pe trecerile destinate pietonilor!

In 12.09.2012 pe DN 17 in cartier Unirea, N. Vasile de 54 ani din Bistrita in timp ce conducea un moped in sensul de mers Bistrita - Livezile, in dreptul unei treceri pentru pietoni l-a accidentat pe T. Vasile de 46 ani din Bistrita, care s-a angajat in traversarea DN 17, pe trecerea de pietoni, pe bicicleta.
Cei doi au fost raniti usor, fiind transportati la spital pentru investigatii.
Cercetarile continua de Biroul Rutier.
Politistii va reamintesc ca potrivit Hotararii nr. 1.391 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, art.161 al. (1) se interzice conducatorilor de biciclete sau de mopede: (...) "o) sa traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, in timp ce se deplaseaza pe bicicleta sau pe moped".

 

 

Nu lasati focul nesupravegheat

In 13.09.2011, ora 01.09 a fost sesizat prin SNUApU 112 ca un incendiu a izbucnit la un imobil ce apartine lui B. Ioan din Muresenii Bargaului.
La fata locului au intervenit doua autospeciale din cadrul ISU BN, care au localizat si stins incendiul. Focul ar fi pornit de la o soba improvizata in care a fost lasat focul nesupravegheat. Imobilul a ars aproape in intregime. Nu au existat victime.

0 comentarii2653 vizualizări13 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0