Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Cercetari privind decesul unei batrane. Suspect de furt din locuinta, retinut.

Continua "Scutul padurii". In 17.09.2012, politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, impreuna cu specialisti din cadrul I.T.R.S.V. Cluj-Napoca, in baza Planului Comun de Actiune "Scutul Padurii 2012", au identificat un barbat de 64 ani din  Muresenii Bargaului care este suspectat ca in calitate de contabil, a intocmit in fals un aviz de insotire a materialului lemnos pentru cantitatea de 39 mc cherestea.

         Fata de acesta se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

         Materialul lemnos in valoare de 14.036 lei a fost ridicat in vederea confiscarii, iar fata reprezentantul legal al persoanei juridice s-a luat masura sanctionarii contraventionale cu amenda in valoare de 4.000 lei conform Legii nr. 171/2010.

  •  

 

Suspect de furt din locuinta, retinut

  In 17.09.2012, in cadrul cercetarilor efectuate de politisti privind o infractiune de furt din locuinta din Bistrita, comisa in 29 august, au fost identificati  D. Nicolae de 34 ani si D. Claudiu de 38 ani, ambii din Bistrita, cartier Sarata, suspectati pentru comiterea faptei.

Fata de invinuitul D. Nicolae s-a luat masura retinerii pe o perioada de 24 ore, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si arestare preventiva.

 Prejudiciul in valoare de 6.300  lei a fost recuperat in proportie de 60%.

 

  •  

 

Cercetari privind decesul unei batrane

           In 17.09.201, ora 20.35, a fost sesizat prin SNUApU 112  ca o femeie de 81 de ani a cazut de la etajul 3 al unui bloc de pe strada Tudor Vladimirescu.

         La fata locului s-a deplasat  grupa operativa care a constatat ca cele sesizate se confirma, persoana cazuta de la etaj fiind gasita pe terasamentul din fata blocului, decedata.    

        Cadavrul a fost transportat la Spitalul Judetean in vederea efectuarii necropsiei.

        Cercetarile continua de Biroul de Investigatii Criminale.

 

  •  

 

Prins la volan fara permis

 In 18.09.2012, ora 02.41, pe DN17, in cartier Viisoara a fost depistat H.  Cristian  de 31 ani  care conducea un autoturism fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

         S-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule".

 

  •  

Atentie la regulile de circulatie

  In 17.09.2012, ora 18.28, intre localitatile Podirei si Sieu Sfintu, un conducator auto de 47 ani din Beclean,  nu s-a asigurat la efectuarea virajului la stanga spre DC31B, fiind colizionat lateral stanga de autoturismul condus de I.  Teodor de 40 ani din judetul Suceava, care era angajat in depasirea sa.

         Din accident a rezultat ranirea grava a unei femei de 34 ani, ranirea usoara a unui copil de 1 an si jumatate, ambii pasageri in cea de-a doua masina, precum si ranirea usoara  a unei pasagere in varsta de 49 ani din cealalta masina.

         Conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ si s-au recoltat probe biologice.

 

  •  

Nu cumparati bunuri a caror provenienta nu o cunoasteti

  In urma cercetarilor efectuate de politisti,  a fost identificat un tanar de 17 ani din Ilva Mica, suspectat ca in noaptea de 12/13.09.2012 a sustras 60 de litri de motorina din rezervorul unui autocamion  parcat pe raza comunei, apartinand lui P. Eusebiu din Cluj-Napoca.

 In urma extinderii cercetarilor, au rezultat indicii ca acesta ar mai fi comis doua  infractiuni de furt de motorina, respectiv 28 de litri in 06/07.09.2012  si 28 de litri in 07/08.09.2012  pe raza comunei Ilva Mica.

 Prejudiciul a fost recuperat in proportie de 50%.

Cercetarile continua de Sectia 7 Politie Rurala, sub aspectul savarsirii  infractiunii de furt calificat.

 

  •  

 

Politistii bistriteni au demarat o serie de verificari la autovehiculele destinate transportului scolar

  Controalele au vizat valabilitatea inspectiei tehnice periodice, precum si existenta asigurarii de raspundere civila auto obligatorie. De asemenea, au fost verificati si conducatorii auto daca privind certificatul de competenta profesionala, categoria corespunzatoare a permisului de conducere si valabilitatea acestuia.

Verificarile efectuate la 58 de autovehicule au relevat faptul ca, in cazul a 4 autovehicule inspectia tehnica periodica era expirata, pentru 3 de autovehicule nu se detinea asigurare de raspundere civila auto obligatorie, iar 3 de conducatori de autovehicule nu aveau certificatul de competenta profesionala.

Deficientele constatate au fost comunicate detinatorilor de autovehicule, in vederea remedierii.

Tot cu aceasta ocazie, reprezentantii politiei rutiere i-au instruit pe conducatorii de autovehicule cu privire la respectarea legislatiei rutiere si adoptarea unei conduite preventive, in timpul deplasarii pe drumurile publice.

Activitatile de control vor continua pe tot parcursul anului scolar.

0 comentarii2625 vizualizări18 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0