Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
ACTIUNI PENTRU COMBATEREA CONSUMULUI DE ALCOOL LA VOLAN .

Politistii rutieri din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud au desfasurat in 20/21.10.2012, intre orele 20.00 - 04.00, o actiune in sistem integrat pe linia prevenirii accidentelor rutiere pe fondul combaterii conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice.

  In urma verificarilor in trafic, au fost aplicate 75 sanctiuni contraventionale in valoare de 11.760 lei, au fost ridicate 12 permise de conducere (10 pentru conducere sub influenta alcoolului,  1 pentru depasirea limitei de viteza, 1 pentru neoprirea la semnalul politistului), a fost ridicat 1 certificat de inmatriculare si constatate 4 infractiuni, din care 3 de conducere sub influenta bauturilor alcoolice. De asemenea, 183 de persoane au fost oprite in trafic si testate cu aparatul etilotest.

 Info: La nivel european, inca din anul 1995, in a treia saptamana a lunii octombrie se desfasoara evenimentul numit NOAPTEA EUROPEANA FARA ACCIDENTE. Acesta are drept scop prevenirea accidentelor de circulatie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de catre tinerii soferi aflati sub influenta bauturilor alcoolice. La acest eveniment sunt incluse peste 16 tari, printre care, pentru a cincea oara si Romania.

 Bazele acestei actiuni au fost puse ca urmare a unei observari atente a evolutiei ascendente a numarului accidentelor din Europa, in care au fost implicati tinerii, pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenta alcoolului.

 De cele mai multe ori, conducatorii auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice comit frecvente incalcari ale normelor de circulatie rutiera, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele, punand in pericol siguranta participantilor la trafic.

 Intrucat siguranta rutiera constituie una dintre prioritatile Politiei Rutiere Romane, actiunile de impunere a legii sunt completate cu activitati preventive in randul conducatorilor de autovehicule, pentru preintampinarea unor evenimente nedorite.

0 comentarii2625 vizualizări21 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0