Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
SUSPECTI DE TRAFIC DE PERSOANE, ARESTATI PREVENTIV.

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurori D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infractional ai carui membri sunt suspectati de recrutarea a 40 de persoane ce au fost exploatate, prin munca, in Grecia. / Trei suspecti au fost arestati preventiv. La data de 22 octombrie a.c., politisti ai Serviciilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita Nasaud si Valcea, impreuna cu procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud, au pus in aplicare, in municipiul Ramnicu Valcea, doua mandate de aducere a doua persoane suspectate de constituirea unui grup infractional organizat si de trafic de persoane.

 In fapt, suspectii, V.I. si P.I., impreuna cu B.I., cercetat in aceeasi cauza, in intervalul 2006 - ianuarie 2010, au recrutat in jur de 40 de persoane din judetele Bistrita Nasaud si Mures, carora le-au promis locuri de munca in Grecia. Odata ajunse in strainatate, victimelor nu le-au fost respectate conditiile de munca si cazare promise in Romania.

 La data de 8 octombrie a.c., B.I. a fost prins in municipiul Bistrita Nasaud, cercetarile fiind continuate intrucat ceilalti doi suspecti se aflau in acel moment in Grecia. In prezent, acesta este arestat preventiv pentru o perioada de 29 de zile.

 In vederea probatoriului administrat in cauza, fata de ceilalti doi suspecti, la data de 23 octombrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. au luat masura retinerii pentru 24 ore, dupa care, magistratii Tribunalului Bistrita-Nasaud au emis pe numele acestora mandate de arestare preventiva pe o perioada de 29 zile.

 Cercetarile continua, in vederea probarii intregii activitati infractionale a celor trei suspecti, a identificarii unor alte eventuale victime ale traficului de persoane si tragerii la raspundere penala a tuturor participantilor.    

 

0 comentarii2723 vizualizări24 octombrie 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0