Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Politia-Societatea civila, un parteneriat pentru prevenirea criminalitatii.

Continua parteneriatul pentru prevenirea criminalitatii initiat de politisti  impreuna cu organizatiile non- guvernamentale locale. Inspectoratul Judetean de Politie  Bistrita Nasaud, cu sustinerea Institutului pentru Cercetarea si Prevenirea Criminalitatii (ICPC), a fost gazda unei intalniri locale cu tema "Politia -societatea civila, un parteneriat pentru prevenirea criminalitatii", in data de 25 octombrie 2012.  Au raspuns invitatiei reprezentanti a 9 institutii si organizatii neguvernamentale din judetul Bistrita-Nasaud, care au activitati sociale pe diverse paliere de prevenire (de la consumul de droguri si alcool pana la educatie ecologica): AFI Profamilia, Asociatia Impact, Moralia, Benita, Ascendent,  Serviciul de Probatiune - Tribunalul BN, Directia de Sanatate Publica BN, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog  BN, Inspectoratul Judetean de Jandarmi BN, Inspectoratul Scolar Judetean BN.

Fiecare invitat a sugerat modalitati optime de colaborare cu politia pentru educarea cetatenilor pe linie preventiva. Cu acest prilej, ofiterii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii  au  prezentat oportunitatile de colaborare cu Reteaua Europeana de Prevenire a Criminalitatii (EUCPN).  Intalnirea s-a fructificat prin incheierea/actualizarea unor protocoale de colaborare, care se vor concretiza in actiuni ulterioare.

Scopul acestei intalniri a fost de a continua relatiile de colaborare intre institutia Politiei si institutiile/ organizatiile non-guvernamentale locale care au in spectrul de activitate si prevenirea criminalitatii.

0 comentarii2660 vizualizări25 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0