Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 09 Iunie 2023 - 14587
Suspect de furt din locuinta, identificat. Prins in podul scarii de la bloc.

Actiune a politistilor la sfarsit de saptamana.In 27/28.10.2012, intre orele 23.00-05.00 Serviciul de Ordine Publica a organizat o actiune in sistem integrat, impreuna cu Serviciul de Investigatii Criminale, Serviciul Rutier si Sectia nr.2 Politie Prundu Birgaului, pentru prevenirea evenimentelor rutiere si faptelor antisociale in zona barurilor din  Valea Birgaului.  

 Au fost aplicate 10 sanctiuni contraventionale (4 la Legea 61/1991 si 6 la O.U.G.195/2002) in valoare totala de 850 lei si a fost retinut un permis de conducere. De asemenea,  pe DN 173A- in  Prundu Bargaului, a fost depistat in trafic un barbat de 25 ani din Bistrita, care conducea un autoturism fiind sub influenta bauturilor alcoolice ( 1,02 mg/l alcool pur in aerul expirat).

            Cercetarile continua de Serviciul Rutier, pentru "conducerea pe drumurile publice unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica peste limita legala ".

 

  •  

A cazut de pe moped

 In 27.10.2012, ora 15.16, pe str. Artarilor din Bistrita  O. Ionel  de 53 ani in timp ce conducea un moped, din cauza neatentiei in conducere, a pierdut controlul vehiculului, a derapat si a cazut pe partea carosabila. 

  Din accident a rezultat ranirea usoara a acestuia. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,36 mg/l alcool pur in aerul expirat.

  Cercetarile continua de Biroul Rutier.

 

  •  

 

Nu deveniti victime ale hotilor din locuinte

 In 27.10.2012, Postul Politie Sieu Magherus  a fost sesizat  de o femeie de 67 ani, din  Chintelnic, ca in perioada 18-27.10.2012 persoane necunoscute i-au sustras bani din locuinta.

             Din cercetarile la fata locului, a rezultat ca autorii au spart un geam de la imobil iar din interior au sustras suma de 500 lei.

             In urma investigatiilor efectuate a fost identificat suspectul principal, un tanar de 22 ani din localitate, acesta fiind suspectat ca a mai sustras in  22.10.2012  suma de 50 lei din bucataria de vara profitand de faptul ca usa era neasigurata si proprietara nu era acasa.  

          Cercetarile continua de Postul de politie Sieu Magherus, pentru furt calificat.

  •  

 

Soferi depistati bauti la volan

 In urma actiunilor organizate in acest sfarsit de saptamana pentru prevenirea si combaterea consumului de alcool la volan, politistii rutieri au identificat mai multi soferi care conduceau sub influenta bauturilor alcoolice.

Astfel,  in 28.10.2012, ora 03.54, in Caianu Mic un tanar de 18 ani conducea un autoturism fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule,  fiind si sub influenta bauturilor alcoolice ( 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat).

           Cercetarile continua de Sectia 5 Politie Petru Rares, pentru "Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a  poseda  permis de conducere" si "conducerea pe drumurile publice unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica peste limita legala ".

         In 28.10.2012, ora 03.30 in  Lechinta, a fost depistat un sofer de 22 ani fiind sub influenta bauturilor alcoolice ( 0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat) si la ora 02.44, in Tirlisua, a fost depistat un alt sofer de 20 ani  din  comuna,  avand 0,93 mg/l alcool pur in aerul expirat.

De asemenea, in 27.10.2012,  intre loc. Beclean - Coldau, a fost depistat un barbat de 28 ani din Caianu Mic, in timp ce conducea un autoturism  fiind sub influenta bauturilor alcoolice ( 0,95 mg/l alcool pur in aerul expirat).

           Acestia sunt cercetati pentru "conducerea pe drumurile publice unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica peste limita legala ".

 

  •  

 

Activitati pentru combaterea delictelor silvice

 In 26.10.2012 politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor si Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, impreuna cu specialisti din cadrul ITRSV Cluj, au continuat activitatile in cadrul Planului de actiune "Scutul padurii", pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, pe Valea Bargaului si Valea Somesului.

         In cadrul actiunii, au fost aplicate 6 sanctiuni contraventionale in valoare de 15.000 lei si confiscata cantitatea de 46,5 mc lemn in valoare de 2720 lei.

 

  •  

 

Actiune pe linie economica

              In 26.10.2012, Serviciul de Investigare a Fraudelor,  cu sprijinul structurilor informative au efectuat verificari la mai multi agenti economici pe raza municipiului Bistrita pentru combaterea faptelor de evaziune fiscala pe linia comercializarii produselor accizabile si industriale.

Cu aceasta ocazie a fost depistate cantitatea de 96 litri bauturi spirtoase si articole de imbracaminte in valoare de 8.460 lei fara documente legale de provenienta, bunuri in valoare totala de 10.380 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii, precum si suma de 145 lei, incasata fara eliberarea de documente fiscale.

In total au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale in cuantum de 4.500 lei.

 

  •  

 

Suspecti cercetati dupa ce au provocat scandal

          In seara zilei de 26.10.2012, politistii au fost sesizati ca intr-un local din Mijlocenii Bargaului a avut loc o altercatie intre mai multi tineri.

         La fata locului s-a deplasat echipa operativa care a constatat ca  B.L. si J.N au fost agresati de mai multi tineri care au intrat in local avand asupra lor pari si bate. Acestia au plecat apoi cu un autoturism pana in comuna Prundu Bargaului. In timpul altercatiei au fost distruse obiecte de mobilier si sparte cateva sticle, in valoare de 100 lei.

         In urma cercetarilor politistilor, au fost identificati suspectii principali, M. G. de 45 ani, care a condus si masina, L.V. de 26 ani, F.G. de 24 ani, G.D. de 33 ani, D.M. de 18 ani T.G. de 20 ani si I.I. de 21 ani, toti din Prundu-Bargaului.

Conducatorul auto a fost depistat pe raza comunei Prundu-Bargaului, si in urma testarii cu aparatul alcooltest rezultatul a fost de 0.82 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Persoanele vatamate au fost transportate la Spitalul Judetean pentru acordarea de ingrijiri medicale.

           In cauza se desfasoara cercetari pentru savarsirea infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, vatamare corporala, lovire si alte violente,  distrugere si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

  •  

 

 

 

Suspect de furt din locuinta, identificat

 In 26.10.2012, politistii au fost sesizati despre faptul ca in perioada 24-26.10.2012 persoane necunoscute au sustras din locuinta lui S. Maria din Lechinta mai multe bunuri.

In urma investigatiilor efectuate, a fost identificat suspectul principal, un tanar de 14 ani din Lechinta. Prejudiciul in valoare de 1.500 lei a fost recuperat in totalitate.

Cercetarile continua de Sectia 4 Politie Beclean.

Pentru siguranta locuintei dvs., Politia va recomanda:

-         Montati sisteme mecanice sau electronice de siguranta ;

-         Nu lasati ferestrele sau usile de la balcon deschise ci, unde este cazul rabatati-le, mai ales daca locuiti la parter sau etaje inferioare; usa de la intrarea in locuinta trebuie incuiata tot timpul, chiaradaca ati mers pana in apropiere;

-         Anuntati imediat politia daca observati semne ale unei efractii;

-         Asigurati iluminatul in interiorul si exteriorul cladirii;

-    Daca angajati muncitori ocazionali nu le facilitati cunoasterea locurilor de depozitare a materialelor/obiectelor de valoare si notati datele personale ale muncitorilor care lucreaza in locuinta!

 

  •  

 

Prins in podul scarii de la bloc

  In 28.10.2012,  Politia Bistrita a fost sesizata ca o persoana a sustras mai multe bunuri din podul unei scari de pe str. Pietrosu.

Echipajul de politie l-a identificat la fata locului pe un tanar de 18 ani din Crainimat. Bunurile sustrase au fost recuperate si predate proprietarului,  prejudiciul fiind recuperat in totalitate. Cercetarile continua pentru infractiunea de furt calificat.

 

  •  

 

Prinsi de politisti cand incercau sa fure motorina din rezervor

 In 28.10.2012, jurul orelor 02.45, in timp ce isi indeplineau indatoririle de serviciu,  politistii din cadrul Postului de politie Tarlisua i-au surprins in flagrant pe C. I de 18 ani din Agries si  F. I. de 20 ani din Chetiu, in timp ce incercau sa sustraga motorina din rezervorul unui utilaj parcat,  folosit pentru lucrarile de introducere a retelei de apa si canalizare. Cercetarile continua de catre Postul de politie Tirlisua.

0 comentarii2674 vizualizări29 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0