Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 28 Mai 2023 - 14587
SUSPECTI DE TRAFIC DE PERSOANE, RETINUTI. Actiuni in sistem integrat la nivelul judetului.

Politistii din cadrul S.C.C.O. Bistrita-Nasaud si procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat perchezitii la locuintele a doua persoane suspectate de trafic de persoane pentru cersetorie. Suspectii au fost arestati preventiv.  Politistii din cadrul S.C.C.O. Bistrita-Nasaud si procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud au efectuat cercetari fata de C.A., de 45 de ani si P.S.R., de 39 de ani, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de persoane.

Astfel, a reiesit faptul ca cei doi au recrutat doua persoane, pe care le-au transportat de mai multe ori in Germania, in orasul Franktfurt, unde le-au indemnat sa practice cersetoria in folosul lor, iar banii obtinuti din aceasta activitate si i-au insusit.

 La data de 2 octombrie a.c., politistii din cadrul S.C.C.O. Bistrita-Nasaud, in colaborare cu politisti de la I.P.J. Bistrita-Nasaud, jandarmi din cadrul I.J.J. Bistrita-Nasaud, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. au efectuat doua perchezitii domiciliare la locuintele acestora, din municipiul Bistrita, in baza autorizatiilor de perchezitie emise de catre Tribunalul Bistrita-Nasaud.

 In urma perchezitiilor, au fost ridicate, in vederea cercetarii, mai multe documente si inscrisuri in limba germana si 760 de euro.

 In cauza, au fost puse in executare mandatele de aducere emise pe numele celor doi, suspectii fiind condusi la sediul S.C.C.O. Bistrita-Nasaud pentru audieri. La aceeasi data a fost luata masura retinerii pentru 24 ore fata de C.A. si P.S.R., pentru comiterea infractiunii de  trafic de persoane, fapta prevazuta si pedepsita de Legea nr. 678/2001.

 In 3 octombrie, cei doi suspecti au fost prezentati Tribunalului Bistrita-Nasaud cu propunere de arestare preventiva. Instanta de judecata a emis pe numele acestora mandate de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile.

 

 

Actiuni in sistem integrat la nivelul judetului. La nivelul judetului, in perioada 2-4 noiembrie, 216 politisti de la toate structurile au actionat pentru prevenirea si combaterea activitatilor infractionale, in special a celor comise in strada.

Politistii au depistat 22 de infractiuni in flagrant, dintre care 5 de natura judiciara, 8 economice si 9 la regimul rutier. Politistii au prins 22 de infractori, dintre care unul a fost retinut si doi urmariti care se sustrageau executarii unor mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea.
Totodata, politistii au aplanat 16 stari conflictuale si au aplicat 316 sanctiuni contraventionale, dintre care 63 prevazute de normele legale pe linie de ordine publica si 253 la regimul circulatiei rutiere ( 103 pentru viteza si 4 pentru consum de alcool) in valoare totala de 99.645 lei.
Au fost retinute 14 permise de conducere si au fost retrase 8 certificate de inmatriculare, pentru diferite nereguli tehnice. De asemenea, au fost confiscate bunuri provenite din contraventii in valoare de 2.302 lei.

** In urma actiunii organizate pentru prevenire sustragerilor de material lemnos pe raza localitati Teaca, in 02.11.2012, orele 04.40, a fost identificat in trafic un barbat de 26 ani care transporta cu o autoutilitara cu
semiremorca 18.51 mc cherestea de esenta rasinos, pentru care nu a putut prezenta documente justificative.
Conducatorul auto a fost sanctionat conform Legii nr. 171/2010, cu amenda in valoare de 3000 lei si a fost confiscata intreaga cantitate de material lemnos.

** In 03.11.2012, orele 03.25, a fost identificat in trafic F.V. din Botosani, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17 in localitatea Reteag aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice (1.00 mg/l).In cauza s-a intocmit dosar penal.

** In urma controlului efectuat la o societate cu punct de lucru in Sieu-Magherus, s-a constatat ca aceasta nu detine casa de marcat fiscala, motiv pentru care s-a luat masura sanctionarii cu amenda in valoare de 8.000 lei si confiscarea sumei de bani provenita din incasari neinregistrate. De asemenea, s-a dispus suspendarea activitatii societatii pana la remedierea neregulilor.

In perioada 2-4 noiembrie, din dispozitia sefului Politiei Romane, s-au desfasurat la nivel national actiuni in sistem integrat, in care au fost angrenati politisti ai structurilor de ordine publica, politie rutiera, transporturi, investigatii criminale, investigare a fraudelor, arme, explozivi si substante periculoase si combaterea criminalitatii organizate, pentru prevenirea si combaterea activitatilor infractionale, in special a celor comise in strada.

 

 

A alertat Politia deoarece a crezut ca i s-a furat masina

In 02.11.2012, politistii au fost sesizati de P.Tudor din Prundu Birgaului, despre faptul ca in intervalul 15.00-18.00 in timp ce se afla intr-un bar, i-a fost sustras autoturismul marca BMW.
In urma cercetarii la fata locului, politistii au gasit autoturismul la o spalatorie in apropiere, unde proprietarul il lasase de dimineata pentru a fi spalat.
Barbatul a fost sanctionat contraventional conform Legii nr. 61/1991.

 

 

 

Actiune pe linie silvica

In 02.11.2012, intre orele 14.00 - 20.30, politistii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publica, impreuna cu jandarmi din cadrul I.J.J Bistrita Nasaud si organe silvice din cadrul O.S Plaiurile Heniului, in baza Planului Comun de Actiune "Scutul Padurii 2012", au executat o actiune pe linia controlului circulatiei si provenientei materialului lemnos pe Valea Ilvelor. Cu aceasta ocazie au aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 2.000 lei conform Legii nr.171/2010 lei au confiscat cantitatea de 14,5 mc. lemn de esenta fag, in valoare totala de 1087 lei.

 

 

Atentie la regimul armelor si munitiilor

In 02.11.2012, in cadrul unei actiuni organizata la nivelul judetului pentru prevenirea si combaterea activitatilor infractionale, lucratori din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase si Postul de Politie Monor l-au depistat pe un barbat de 50 ani, din Gledin, care detinea la domiciliul sau o arma neletala de tir sportiv (supusa autorizarii), fara drept.
Arma a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor sub aspectul comiterii infractiunii de detinerea sau portul de arma din categoria celor supuse autorizarii, fara drept.
In 03.11.2012, politistii au continuat verificarile si l-au depistat pe un alt barbat din Monor care detinea la domiciliul sau o arma neletala de tir sportiv (supusa autorizarii), fara drept. Arma a fost ridicata in vederea continuarii cercetarii sub aspectul comiterii infractiunii privind regimul armelor si al munitiilor.

 

0 comentarii2632 vizualizări05 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0