Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
NU LASA VIOLENTA SA TE TRANSFORME INTR-UN INFRACTOR!

Politistii bistriteni au demarat la nivel local activitatile in cadrul campaniei de prevenire "Nu lasa violenta sa te transforme intr-un infractor!". Ieri a avut loc prima intalnire cu elevii de la Colegiul National Andrei Muresanu din Bistrita.Ofiterii de prevenire a criminalitatii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud au organizat ieri o intalnire cu elevii de la Colegiul National "Andrei Muresanu" din Bistrita in cadrul campaniei "Nu lasa violenta sa te transforme intr-un infractor!" .

 Politistii au discutat cu cei peste 130 de elevi despre cauzele si consecintele actelor de violenta. De asemenea, le-au prezentat filmul educativ "Cheia e la tine!", ce dezvolta cazurile concrete ale unor detinuti aflati in Penitenciarul pentru minori din Craiova si in Penitenciarul pentru femei Targsor.

Ulterior, pornind de la film, au avut loc dezbateri despre consecintele juridice si sociale ce decurg din adoptarea unor comportamente antisociale.

Intalnirile politistilor cu elevii vor continua in perioada noiembrie-decembrie, dupa un calendar  bine stabilit.

Campania se va finaliza in februarie 2013 cu un concurs de eseuri pe tema violentei in scoli.

***

Info back-ground:

Campania "Nu lasa violenta sa te transforme intr-un infractor!" este initiata de Politia Romana in parteneriat cu Inspectoratele Scolare Judetene si alte institutii cu atributii in domeniu. Publicul tinta al campaniei il reprezinta tinerii cu varsta intre 15-17 ani, din clasele IX-XI.

Scopul campaniei este reducerea riscului de implicare a elevilor de liceu in acte de violenta prin informarea acestora cu privire la consecinte si implicarea elevilor in activitati de prevenire a violentei.

0 comentarii2625 vizualizări07 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0