Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Atentie la trecerile de pietoni! S-a accidentat grav...

In 09.11.2012, orele 16.12, pe strada Garii din municipiul Bistrita, un conducator auto de 25 ani nu a acordat prioritate de trecere unei femei de 42 ani care traversa strada prin loc marcat pe trecerea de pietoni. Din accident a rezultat ranirea usoara a acesteia. In jurul orelor 18.18, pe str. Rodnei din municipiu, un conducator auto de 31 ani nu a acordat prioritate de trecere unei femei de 48 ani, care, in calitate de pieton, se afla angajata in traversarea strazii pe marcajul trecerii pentru pietoni semnalizata corespunzator. Din accident a rezultat ranirea usoara a pietonului.
In ambele cazuri, cercetarile continua de catre Biroul Rutier.
In 09.11.2012, ora 18.37, pe Bd. Granicerilor, din Nasaud, un conducator auto de 49 ani din Nasaud, a surprins si accidentat usor o femeie de 78 ani, din Nasaud, care era angajata in traversarea regulamentara a drumului pe trecerea de pietoni semnalizata prin indicator rutier si marcaje. Cercetarile continua de Politia Oras Nasaud.
***
Politistii reamintesc conducatorilor auto ca, potrivit legislatiei in vigoare,
« (3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte: (…)
b) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului ».
De asemenea, conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h in localitati sau 50 km/h in afara localitatilor, la trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare si marcaje, cand drumul public are cel mult o banda pe sens, iar pietonii aflati pe trotuar, in imediata apropiere a partii carosabile, intentioneaza sa se angajeze in traversare.
Totodata, reamintim ca este interzisa oprirea voluntara a vehiculelor pe trecerile pentru pietoni ori la mai putin de 25 m inainte si inainte de acestea.

 

 

 

Politistii au fost solicitati sa aplaneze un conflict la un bar din Dumitra

In 10.11.2012 orele 22.18, politistii au fost sesizati despre faptul ca un barbat provoaca scandal intr-un local din Dumitra.
Din primele verificari s-a stabilit ca in jurul orelor 22.00, un barbat de 30 ani din Dumitra, in timp ce se afla in local impreuna cu mai multe persoane, in urma unor discutii contradictorii purtate cu proprietara localului, a tulburat ordinea si linistea publica, a spart cateva sticle si a distrus una din mesele barului.
Politistul care a ajuns la fata locului a aplanat scandalul si i-a cerut sa paraseasca localul, insa la scurt timp acesta a revenit, adresand cuvinte jignitoare persoanelor de fata si lovindu-l pe un barbat din Dumitra.
Fata de cel in cauza s-a dispus retinerea pe o perioada de 24 de ore, sub aspectul savirsirii infractiunilor de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, lovire sau alte violente si distrugere, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud cu propunere de arestare preventiva.
Cercetarile continua de catre Politia oras Nasaud.

 

 

 

S-a accidentat grav in timp ce conducea un ciclomotor

In 10.11.2012, ora 20.50 pe strada Lusca, in Nasaud, un barbat de 45 ani din Nasaud, in timp ce conducea un ciclomotor spre podul peste raul Somes, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum in curba, a pierdut controlul ciclomotorului si a colizionat parapetul metalic ce consolideaza acostamentul, din partea dreapta a sensului de mers.
Din accident a rezultat ranirea grava a conducatorului ciclomotorului, care a fost transportat la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud.
Cercetarile continua de Formatiunea Rutiera Nasaud.

 

 

Politistii au actionat pentru asigurarea ordinii si linistii publice pe raza judetului

In 10/11.11.2012, politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica au actionat pentru asigurarea ordinii si linistii publice in zona discotecilor de pe raza comunelor Livezile, Josenii Birgaului, Prundu Birgaului si Bistrita Birgaului.
In restaurantul unui hotel din Prundu Birgaului a fost identificat un tanar de 22 ani, care provocase scandal. Acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 200 lei in baza Legii nr. 61/1991.
Tot in 10/11.11.2012, intre orele 22.00-03.30, politistii din cadrul Sectiilor 6 Nasaud si 7 Sangeroz-Bai au actionat pentru prevenirea si combaterea evenimentelor rutiere.
In jurul orei 03.10, pe raza comunei Ilva Mica a fost oprit in trafic un conducator auto de 27 ani care se afla sub influenta bauturilor alcoolice (0,62 mg/l alcool pur in aerul expirat), fiindu-i recoltate probe biologice. La ora 03.00, pe raza comunei Dumitra, a fost depistat un barbat de 36 ani din Tirgu Secuiesc, judetul Covasna, care a condus un autoturism avand o imbibatie alcoolica de 0,79 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Pentru fiecare sofer a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul avand o imbibatie alcoolica peste limita legala.

 

0 comentarii2667 vizualizări12 noiembrie 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0