Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Interventia politistilor in Tureac. Barbat decedat. Accident provocat de un banner electoral. Controale la taxi.

In prima saptamana a campaniei electorale, politistii din cadrul IPJ Bistrita-Nasaud au demarat actiunile de informare a cetatenilor cu privire la legislatia in vigoare, in contextul alegerilor parlamentare  din 9 decembrie 2012.

Astfel, in orasele Beclean si Nasaud, dar si pe raza municipiului, politistii s-au intalnit cu cetatenii in vederea informarii acestora despre campania initiata de Ministerul Administratiei si Internelor "Tu decizi!Voteaza legal!" si responsabilizarii cu privire la exercitarea unui vot legal, neinfluentat de mita electorala.

Politistii le-au reamintit faptul ca oferirea, darea de bani ori alte foloase, in scopul determinarii sa voteze sau sa nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum si primirea acestora de catre alegator, in acelasi scop, constituie infractiuni.

Peste 200 de cetateni au primit pliante cu mesajul campaniei si au aflat ce categorie de bunuri nu pot fi oferite in timpul campaniei electorale.

 Ministerul Administratiei si Internelor, prin Directia Informare si Relatii Publice, deruleaza, la nivel national, in perioada 8 noiembrie - 9 decembrie 2012, campania "Tu decizi! Voteaza legal!". Aceasta campanie are ca scop informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor romani cu drept de vot asupra sanctiunilor aplicate in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare.

 

 

Activitati comune pe linia transportului de persoane in regim taxi

 In perioada 13-16.11.2012, politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor si Serviciului Rutier, impreuna cu comisari din cadrul Garzii Financiare -Sectia Bistrita-Nasaud, au desfasurat o serie de actiuni pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

Acestea au avut drept scop prevenirea si combaterea evaziunii fiscale din domeniul transporturilor de persoane in regim de taxi, realizata prin omiterea eliberarii de bilete de calatorie pentru pasageri, neutilizarea aparatelor de taxat ori prin efectuarea de activitati de taximetrie fara detinerea atestatului profesional, autorizatiei de transport persoane in regim de taxi sau maxi-taxi ori licenta de transport.

In cadrul actiunilor, au fost oprite in trafic 142 de autoturisme care efectueaza activitati de taximetrie si transport persoane pentru verificarea autorizatiilor, licentelor de transport  si atestatelor profesionale.

          In total au fost aplicate 22 de sanctiuni contraventionale in valoare de 3.640 lei, ca urmare a nerespectarii prevederilor OUG nr. 195/2002.  Astfel de verificari vor continua si in perioada urmatoare.

 

 

Interventia politistilor a fost solicitata in localitatea Tureac

In 16.11.2012, ora 21:55, politistii au fost sesizati prin SNUApU 112 ca un tanar intr-o masina de transport marfa provoaca scandal in fata unui imobil in Tureac.
In urma verificarilor politistilor, a rezultat ca un barbat de 24 ani din Muresenii Bargaului a sustras o autoutilitara, proprietatea societatii comerciale unde a lucrat, pe care a condus-o din Muresenii Bargaului pana in Tureac, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta se indrepta catre imobilul unde locuieste fosta sa prietena, pentru a discuta cu ea.
Ajuns in localitatea Tureac, tanarul a abandonat autoutilitara, fiind gasita ulterior cu parbrizul fisurat, oglinda retrovizoare stanga rupta si ambele parasolare de la portiere distruse.
Cercetarile continua de Serviciul de Investigatii Criminale, sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat, distrugere, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere si amenintare.

 

 

Barbatul din Nasaud care s-a accidentat grav in timp ce conducea un ciclomotor a decedat.

In 16.11.2012, barbatul in varsta de 45 ani din Nasaud, a decedat in Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud. In 10.11.2012, ora 20.50 pe strada Lusca, in Nasaud, in timp ce conducea un ciclomotor spre podul peste raul Somes, acesta a pierdut controlul ciclomotorului si a colizionat parapetul metalic ce consolideaza acostamentul, din partea dreapta a sensului de mers.
Cercetarile continua de Politia oras Nasaud.

 

A agatat un banner

In 18.11.2012, ora 20.30, un conducator auto din Chisinau, Republica Moldova, in timp ce conducea un autocar pe DN 17 pe directia Bistrita-Vatra Dornei, in localitatea Livezile la Km 70 a agatat un banner electoral care atarna de pe stalpii de electricitate, avand una dintre sforile de sustinere rupta. Din impact au rezultat avarii la autocar si distrugerea partiala a banner-ului.
A fost eliberata dovada de reparatii pentru autocar, iar bannerul urmeaza sa fie reparat si montat de proprietar.

 

 

A accidentat o masina parcata, pe fondul consumului de alcool

In 18.11.2012, ora 03.36, a fost sesizat telefonic ca pe aleea din parcul orasului Singeorz Bai a avut loc un accident rutier.
La fata locului echipa operativa a identificat un autoturism marca VW si un autoturism marca BMW, care erau avariate.
Din verificari s-a constatat ca in timp ce era parcat, autoturismul marca BMW a fost acrosat de autoturismul condus de I. Maxim de 57 ani, din Singeorz Bai, care a parasit locul accidentului, ulterior fiind identificat pe strada Izvoarelor din Singeorz Bai.
Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 1,05 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice.
In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica peste limita legala" si "parasirea locului accidentului ca urmare a savarsirii unei infractiuni fara incuviintarea politiei".
Ulterior, la ora 16.00, politistii au fost sesizati prin SNUAU 112 ca pe strada Republicii din orasul Singeorz-Bai, intr-o curte a izbucnit un incendiu la un autoturism.
La fata locului s-a deplasat echipa operativa, care a stabilit ca I. Maxim, care se afla sub influenta bauturilor alcoolice, si-a incendiat autoturismul parcat in curte. Incendiul a fost localizat si stins de pompieri.
In cauza s-a intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de Politia orasului Singeorz-Bai.

 

0 comentarii2723 vizualizări19 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0