Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Nu lasati copiii nesupravegheati. Recomandari preventive privind circulatia rutiera.

In 22.11.2012, ora 20.30, a fost sesizat prin SNUAU 112, ca la un imobil din Orheiu Bistritei a izbucnit un incendiu, fiind cuprins fanul depozitat in sura.Incendiul a fost localizat si stins de catre pompierii din cadrul ISU Bistrita-Nasaud.
Din cercetarile efectuate a rezultat ca focul a fost provocat de un copil in varsta de 4 ani, care, lasat nesupravegheat, s-a jucat cu chibrituri. In urma incendiului au fost distruse acoperisul grajdului si al surii pe o suprafata de aproximativ 75 mp, 1.200 kg fan si s-a degradat acoperisul bucatariei de vara in suprafata de 25 mp.
In cauza urmeaza a se da solutie legala prin Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita.

 

 

Recomandari preventive privind circulatia rutiera

In contextul in care in ultimele zile a fost semnalata prezenta poleiului pe drumurile din judet, politistii rutieri recomanda conducatorilor de autovehicule sa conduca deosebit de prudent, cu viteza adaptata continuu particularitatilor meteo, de drum si trafic.
Reamintim faptul ca pentru neechiparea corespunzatoare a autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, se retrage certificatul de inmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1470 de lei (intre 9 si 21 puncte amenda).
Politisti recomanda conducatorilor de autovehicule sa respecte cu maxima strictete regulile de circulatie si urmatoarele principii de conduita preventiva:
- Informati-va asupra conditiilor de deplasare pe traseul ales, precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata.
- Dati dovada de mult discernamant referitor la oportunitatea plecarii dumneavoastra, mai ales in situatia in care sunt prognozate conditii meteo extreme.
- Asigurati-va ca functioneaza corespunzatoar sistemele de iluminare-semnalizare, cat si a cele de climatizare/degivrare.
- Dotati-va autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.
- Utilizati luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in cazul aparitiei acestui fenomen.
- Pastrati o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula in fata.
- Evitati actionarea brusca a mecanismului de directie si a sistemului de franare al autovehiculului.

 

 

Accident rutier cu o caruta nesemnalizata

In 22.11.2012, ora 17.15 pe DN 15A, un conducator auto de 56 ani din Teaca, a colizionat un atelaj hipo nesemnalizat corespunzator, ce era manevrat de un barbat de 57 ani, din Teaca.
In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a unui copil de 11 ani, pasager in autoturism.
Conducatorii autoturismului si atelajului hipo au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ si li s-au recoltat probe biologice.
Cercetarile continua de Serviciul Rutier.

0 comentarii2618 vizualizări23 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0