Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
CAMPANIA "TU DECIZI! VOTEAZA LEGAL!" A AJUNS SI IN PASUL TIHUTA.

Membrii Centrului de Comunicare Judetean Bistrita-Nasaud, impreuna cu ofiterii de prevenire a criminalitatii,  politisti din cadrul sectiilor de politie rurala si politisti rutieri au organizat in 24 noiembrie o actiune de informare a cetatenilor in cadrul campaniei de prevenire a infractiunilor electorale,  "Tu decizi! Voteaza legal!" . Astfel, angajatii Ministerului Administratiei si Internelor au mers in cursul diminetii in targul din comuna Prundu-Bargaului pentru a indruma cetatenii sa voteze legal si sa nu se lase influentati de mita electorala in ziua alegerilor.

Politistii au inmanat cetatenilor peste 250 de pliante  si i-au informat cu privire la riscurile incalcarii legislatiei electorale.

Ulterior, efectivele s-au indreptat catre Pasul Tihuta, la castel, o zona cu aflux mare de persoane, indeosebi turisti romani si straini, unde au continuat activitatile de informare a cetatenilor cu drept de vot  cu privire la exercitarea unui vot legal.

 Persoanele care vizitau zona au primit peste 200 de fly-ere preventive cu mesajul campaniei si au fost informate despre principalele prevederi legale aplicabile in contextul campaniei electorale si in ziua alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie a.c., cu accentuarea categoriei de  bunuri a caror oferire si primire constituie mita electorala.

 

Si politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au continuat activitatile de constientizare privind exercitarea unui vot legal a cetatenilor din orasul-statiune Sangeorz-Bai, dar si in piata agroalimentara din comuna Rodna.

*****

Campania "Tu decizi! Voteaza legal!" se desfasoara in perioada 8 noiembrie- 9 decembrie a.c. si are ca scopuri informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor romani cu drept de vot asupra sanctiunilor aplicate in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare.

Pentru promovarea mesajului campaniei, la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor au fost realizate, prin mijloace proprii, 60.000 afise tip A2, 500.000 flyere tip A6, precum si sporturi audio si video, disponibile pe site-ul www.volegal.mai.gov.ro , portal care include si un flux de stiri actualizat in mod dinamic (cu informatii, foto si fisiere audio-video).

 

 

 

PRIMELE DOUA SAPTAMANI DE CAMPANIE, FARA INCIDENTE DEOSEBITE.

  Din punct de vedere al asigurarii masurilor de ordine si siguranta publica in judetul Bistrita-Nasaud, prima jumatate a campaniei electorale s-a derulat fara a fi inregistrate evenimente deosebite.

          Astfel, in primele doua saptamani de campanie electorala a fost inregistrat un singur incident electoral, respectiv deteriorarea unui panou.

Politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud s-au sesizat din oficiu cu privire la deteriorarea unui panou, amplasat in Rebrisoara, apartinand unui partid politic, care a fost stropit cu o substanta de culoare neagra. Politistii efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor responsabile si aplicarii masurilor legale.

 Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud  inregistreaza si verifica fiecare semnalare privind posibile incalcari ale legislatiei electorale, venite atat din partea competitorilor politici, cat si din partea cetatenilor. De asemenea, precizam faptul ca toate sesizarile sunt tratate cu echidistanta, fara a se tine cont de culoarea politica a persoanelor implicate.

 La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean sunt constituite cinci echipe de cercetare si solutionare a incidentelor electorale, urmand ca in perioada urmatoare acestea sa fie suplimentate cu ofiteri de la Inspectoratul General al Politiei Romane, pentru coordonare si asigurarea celeritatii investigatiilor in cazurile semnalate.

 

In paralel cu activitatile operative, angajatii Ministerului Administratiei si Internelor continua campania preventiva derulata la nivel national 'Tu decizi! Voteaza Legal!' pentru informarea si constientizarea cetatenilor cu drept de vot cu privire la riscurile la care se expun in cazul incalcarii legislatiei electorale.

 Pana in prezent, pe raza judetului au fost distribuite peste 2500 de pliante cu mesajul campaniei,  iar peste 400 de afise au fost lipite la ghiseele si in zonele de acces pentru public din cadrul institutiilor si autoritatilor publice locale, la unitati sanitare, autogari si in magazinele din zone centrale, precum si in zonele turistice.  Centrul Judetean de Comunicare va continua activitatile de informare a cetatenilor in cadrul campaniei 'Tu decizi! Voteaza Legal!', pana in data de 9 decembrie, inclusiv.

 

 

0 comentarii2646 vizualizări27 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0