Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
MESAJUL CAMPANIEI "TU DECIZI! VOTEAZA LEGAL!" A AJUNS SI LA STUDENTII BISTRITENI.

Membrii Centrului Judetean de Comunicare Bistrita-Nasaud au desfasurat in cursul saptamanii trecute o actiune de informare dedicata studentilor cu drept de vot, cu sprijinul Univeristatii Tehnice din Cluj Napoca-Filiala Bistrita. In continuarea activitatilor de promovare a campaniei "Tu decizi! Voteaza legal!" pentru prevenirea infractiunilor electorale, membrii Centrului Judetean de Comunicare Bistrita - Nasaud si-au indreptat atentia de aceasta data asupra tinerilor studenti cu drept de vot, din Bistrita. 

Astfel, in cursul saptamanii trecute, membrii centrului au programat o intalnire cu studentii intr-unul dintre  amfiteatrele Universitatii Tehnice-Filiala Bistrita, pentru a le explica care sunt prevederile legale a caror incalcare atrage raspunderea juridica, atat din punct de vedere contraventional, cat si penal.

De asemenea, tinerii au fost informati ca promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum si primirea acestora de catre alegator, in acelasi scop, constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Membrii  Centrului Judetean de Comunicare Bistrita - Nasaud le-au prezentat noutatile legislative privind bunurile a caror oferire si primire constituie "mita electorala" si le-au inmanat pliante preventive celor peste 50 de studenti prezenti.  Astfel, a fost accentuat faptul ca prin bunuri interzise in sensul legii se intelege acele obiecte care au valoare economica de peste 10 lei fara TVA si marfuri de utilitate alimentara precum alimente, bauturi alcoolice sau nealcoolice, produse din tutun sau marfuri nealimentare. Nu intra in categoria bunurilor prevazute la aliniatul precedent materialele si obiectele de propaganda electorala, precum: afise, pliante, carti postale, calendare, caiete, ilustrate, pixuri, brichete, chibrituri, insigne, ecusoane, dvd-uri, fanioane, steaguri, cani, pungi, tricouri, sepci, esarfe, fulare, veste, fesuri, manusi, pelerine, jachete, inscriptionate cu insemnele electorale ale formatiunilor politice sau ale candidatilor care participa la alegeri.

De asemenea, peste 100 de pliante cu mesajul campaniei au fost distribuite cu sprijinul secretariatului unitatii, iar afisele campaniei au fost lipite la intrarea in sediu.

Si politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita au continuat activitatile de informare a cetatenilor, privind exercitarea unui vot legal la alegerile parlamentare, cu ocazia targului de imbracaminte de la Sala Polivalenta din municipiu din acest sfarsit de saptamana.

De asemenea, spot-ul video al campaniei poate fi vizionat de trecatori inca de saptamana trecuta,  pe panoul TV stradal din Piata Petru Rares din Bistrita, pentru ca astfel mesajul campaniei "Tu decizi! Voteaza legal!" sa ajunga la cat mai multi cetateni.

*****

Campania "Tu decizi! Voteaza legal!" se desfasoara in perioada 8 noiembrie- 9 decembrie a.c. si are ca scopuri informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor romani cu drept de vot asupra sanctiunilor aplicate in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare.

Pentru promovarea mesajului campaniei in mediul online, a fost operationalizat site-ul  www.volegal.mai.gov.ro , portal care include si un flux de stiri actualizat in mod dinamic (cu informatii, foto si fisiere audio-video).

Accesul direct la datele despre campanie este asigurat prin intermediul banner-ului web prezent pe site-urile structurilor judetene din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor si administratiilor locale.

                 CENTRUL DE COMUNICARE  JUDETEAN  BISTRITA-NASAUD

 

0 comentarii2702 vizualizări03 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0