Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Suspectii de furt au fost retinuti. Politistii recomanda soferilor...

In cadrul cercetarilor efectuate de politisti privind mai multe furturi de combustibil, C.A. de 26 ani, R.I. de 21 ani, L.L. de 16 ani si C.P. de 24 ani din Dorolea au fost retinuti pe o perioada de 24 ore pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. Suspectii urmeaza a fi prezentati Judecatoriei Bistrita, cu propunere de arestare preventiva.

 

 

POLITIA RUTIERA RECOMANDA PRUDENTA MAXIMA PE SOSELE

Politistii rutieri vor fi la datorie, pentru ca traficul rutier si pietonal sa se desfasoare in conditii de normalitate. In acest sens, in zonele in care va ninge, si indeosebi pe DN17 in zona Muresenii Birgaului - Piatra Fintinele, vor fi efectuate verificari privind echiparea corespunzatoare a autoturismelor pentru sezonul de iarna.

Avand in vedere avertizarea meteo privind racirea accentuata a vremii, caderea de precipitatii sub forma de ninsoare si intensificari ale vantului, politistii recomanda conducatorilor de autovehicule sa circule cu prudenta, sa reduca viteza de deplasare si sa evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depasirile pripite.Politia Rutiera atentioneaza ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Pentru neechiparea corespunzatoare se retrage certificatul de inmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei (intre 9 si 21 puncte amenda).

Politistii recomanda soferilor:

• Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si de trafic.
• Dotati-va autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece. Verificati farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz si instalatia de incalzire!
• De asemenea, este bine sa aveti la dumneavoastra o lopata, perie/matura, racleta, sac cu sare/nisip si lanturi.
Informati-va asupra conditiilor de deplasare pe traseul ales, precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata.
• Asigurati-va rezerve de combustibil, apa, hrana, haine groase, paturi, medicamente, un telefon mobil pe care sa-l folositi in caz de urgenta, apeland cu mult calm numarul de urgenta 112, precum si un incarcator/baterie de rezerva.
• Evitati actionarea brusca a mecanismului de directie si a sistemului de franare al autovehiculului. Utilizati luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in cazul aparitiei acestui fenomen.
• Evitati sa actionati brusc frana si mecanismele de directie, deoarece puteti derapa foarte usor. Tineti cont de faptul ca atunci cand afara este zapada, distantele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineti o distanta mai mare intre masina pe care o conduceti si cea din fata!
• Respectati indicatiile agentilor de circulatie si a lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea interventiei echipajelor de deszapezire si a autosalvarilor.
• In zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, circula zgribuliti, astfel ca nu se asigura corespunzator la traversare.
• De asemenea, recomandam pietonilor sa evite sa circule pe partea carosabila si sa foloseasca pentru traversare numai trecerile pentru pietoni marcate si semnalizate, asigurandu-se temeinic inainte de a traversa.

 

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2667 vizualizări05 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0