Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 23 Februarie 2024 - 14587
Un pieton a fost accidentat mortal. Un barbat si o femeie decedati.
In 19.12.2012 orele 23.45, in Josenii Birgaului, pe DN 17 la km.79 , intersectie cu DJ 172C, Florin I. de 29 ani din Scheia, judetul Suceava, in timp ce sconducea o autoutilitara, a surprins si accidentat mortal pe L. Vasile de 46 ani din Josenii Birgaului. Acesta circula in calitate de pieton si s-a angajat in fuga in traversarea drumului, fara sa se asigure. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezulatatul fiind negativ.

Cercetarile continua de catre Serviciul Rutier.

 

Sesizare privind decesul unei femei

In 19.12.2012, orele 14.33, politistii au fost sesizati prin 112 de catre un barbat de 34 ani din Bistrita, despre faptul ca in apartamentul in care locuieste a gasit-o pe mama sa de 63 ani, spanzurata.
La fata locului s-a deplasat echipa operativa care a constatat ca cele sesizate se confirma, iar la examinarea exterioara cadavrul nu prezinta urme de violenta. Urmeaza a se efectua necropsia pentru a se stabili cauza decesului.
Cercetarile continua de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale.

 

 

Decesul barbatului de 49 ani din Osorhei, gasit in stare de inconstienta s-a datorat unei insuficiente cardio-circulatorii acute, consecutive unui infarct miocardic acut

In 19.12.2012, in urma efectuarii necropsiei, s-a stabilit ca decesul barbatului de 49 ani din Osorhei, judetul Bihor, gasit in stare de inconstienta la 18.12.2012 in autoturismul sau, nu a fost violenta si s-a datorat unei insuficiente cardio-circulatorii acute, consecutive unui infarct miocardic acut.

 

 

In perioada premergatoare minivacantelor de Craciun si Revelion, dar si pe parcursul acestora, politistii bistriteni vor desfasura activitati de informare in vederea prevenirii evenimentelor rutiere in care ar putea fi implicati copii.

In perioada 18.12.2012 -14.01.2013, politistii bistriteni vor desfasura activitati de informare in vederea prevenirii evenimentelor rutiere si constientizarii categoriilor vulnerabile de participanti la trafic, in special a copiilor.

Astfel, pentru reducerea accidentelor rutiere, vor fi continuate activitatile specifice campaniei nationale de educatie rutiera "ALEGE VIATA" si a programului judetean "PATRULA SCOLARA DE CIRCULATIE".

In aceasta saptamana, politistii de la prevenire, cei de la rutiera precum si politistii de ordine publica au participat la intalniri cu elevii, la sediile unitatilor de invatamant din judet. Copiii au aflat principalele cauze ale accidentelor de circulatie si au primit recomandari si materiale preventive, pentru a nu ajunge victime ale unor accidente de circulatie.

La nivelul judetului Bistrita-Nasaud principala cauza generatoare de accidente rutiere o reprezinta traversarea neregulamentara a pietonilor, motiv pentru care maine, 21 decembrie, politistii rutieri impreuna cu politistii de prevenire vor desfasura o actiune pe linie de pietoni, in zonele adiacente unitatilor scolare. La aceasta activitate vor participa si elevii voluntari ai politiei, care vor distribui materiale preventive.

Si conducatorii de autovehicule vor fi sfatuiti de politisti sa adopte o conduita preventiva in zonele frecventate de copii.

***
RECOMANDARI PREVENTIVE

Pentru prevenirea implicarii copiilor in accidentele rutiere, Politia Rutiera recomanda celor mici:

Sa nu se joace pe drumurile publice sau in apropierea acestora si sa aleaga locurile special amenajate in acest sens, unde nu circula masini (parcurile, terenurile de sport, curtea scolii sau a gradinitei etc.)!

Sa nu se deplaseze cu patinele/ sania pe partea carosabila a drumurilor publice!
Dupa caderea intunericului sau in alte conditii de vizibilitate redusa, sa foloseasca imbracaminte de culoare deschisa, cu elemente reflectorizante care ii face mai vizibili in lumina farurilor!

STRADA NU ESTE LOC DE JOACA!

Copii, sa evitam accidentele, invatand si respectand cateva reguli de circulatie!

Circulati doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, circulati intotdeauna pe partea stanga, cat mai aproape de marginea drumului, astfel ca masinile care circula pe partea carosabila sa vina din fata voastra.

In caz de vreme rea (ploaie, ceata, polei, ninsoare, viscol) sa fiti mai atenti atunci cand traversati strada.

Nu stationati pe bordura trotuarelor deoarece va puteti dezechilibra si ajunge in fata masinilor!

Traversarea strazii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiti pe trecerea de pietoni, opriti-va pe marginea acesteia si asteptati ca masinile sa se opreasca pentru a va permite traversarea!

Acolo unde sunt instalate semafoare, veti astepta cu rabdare aparitia luminii de culoare verde si veti traversa numai pe aceasta culoare!

Culoarea verde a semaforului arata ca se poate traversa in siguranta, dar si in acest caz trebuie sa va asigurati din ambele sensuri, pentru ca pot exista si soferi neatenti.

In intersectiile unde nu exista semafor, traversarea se va face numai pe la coltul strazii, dupa o atenta asigurare ca nu se apropie nicio masina din ambele sensuri de circulatie.

0 comentarii2681 vizualizări20 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0