Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
RECOMANDARI ALE POLITISTILOR PENTRU SARBATORI DE IARNA IN SIGURANTA.

Pentru sarbatori de iarna in siguranta, lipsite de evenimente neplacute, politistii de la prevenire impreuna cu politistii rutieri si elevii voluntari ai Politiei au desfasurat pe parcursul intregii saptamani, o serie de activitati preventive. Actiunile au fost desfasurate pe raza municipiului Bistrita, in zonele cu aflux mare de populatie si in zonele din apropierea unitatilor scolare.

In cadrul acestor activitati, politistii au transmis cetatenilor mai multe recomandari:

? In locurile publice, la piata, in magazine, aveti grija de bunurile dumneavoastra! Nu va lasati copiii nesupravegheati si nu le permiteti sa poarte cheia locuintei la vedere!

Nu consumati in exces bauturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi inlesnita de consumul de alcool!

? La cumparaturi, locul cel mai sigur pentru pastrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentatiei!
Nu va lasati amagiti de vanzatorii de "chilipiruri", de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafacute, fie provin din savarsirea unor infractiuni!

? In mijloacele de transport in comun, dati dovada de vigilenta si atentie fata de conduita persoanelor de langa dumneavoastra, atunci cand asteptati mijloacele de transport in comun!
Tineti, pe cat posibil, bagajul asezat in fata dumneavoastra!

? In tren, nu lasati bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp!
Nu consumati bauturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute!
Nu incredintati bunurile personale si bagajele unor persoane necunoscute!
La plata legitimatiilor de calatorie, nu expuneti la vedere intreaga suma de bani pe care o aveti la dumneavoastra!
Evitati transportarea unor sume mari de bani sau valori daca nu va luati masuri de siguranta corespunzatoare!
Cereti sa vi se prezinte, si verificati cu atentie, legitimatiile persoanelor care isi declina calitati oficiale, retineti numele acestora si institutia din care fac parte!
Daca pe timpul calatoriei luati cunostinta despre savarsirea vreunei infractiuni, sesizati de indata politia transporturi din statiile de cale ferata si trenurile de calatori!

? Atentie!
In preajma Sarbatorilor de Iarna, raufacatorii pot profita de buna-credinta a cetatenilor si pot fura din locuintele ale caror usi le sunt deschise sau din locuintele pe care le gasesc descuiate.
Acordati maxima atentie persoanelor care suna la usa dumneavoastra sau pe care le introduceti in casa!
Obisnuiti copiii sa nu deschida usa nimanui in lipsa dumneavoastra, ca sa nu tradeze ca sunt singuri in casa!

? De asemenea, in aceasta perioada, parintii sunt rugati sa supravegheze copiii cu atentie sporita deoarece acestia sunt expusi accidentelor survenite in urma folosirii necorespunzatoare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice.

? Politistii bistriteni recomanda cetatenilor care opteaza pentru alegerea unui pachet de servicii turistice de pe internet verificarea temeinica a ofertei respective (existenta unitatii de cazare in zona respectiva - hotel, pensiune etc.-, autenticitatea agentiei de turism care ofera respectivele destinatii turistice), intrucat "ofertele tentante" nu sunt intotdeauna si reale.

Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud va ureaza sarbatori de iarna in siguranta alaturi de cei dragi si sa ne revedem sanatosi in anul care vine!

.

 

In aceasta perioada, politistii desfasoara actiuni preventive pe linia controlului si monitorizarii transporturilor de valori

In 20.12.2012, intre orele 13.00-21.00, politistii Compartimentului Sisteme de Paza au organizat si desfasurat o actiune pe linia controlului si monitorizarii transporturilor de valori, prin care au verificat si urmarit respectarea modului de asigurare a bunurilor si valorilor detinute, manipulate si transportate de agentii economici.
Astfel, au fost verificate mai multe societati comerciale, au fost executate simulari la statiile peco si au fost instruiti mai multi agenti de paza. De asemenea, politistii au monitorizat transporturi de valori si au instruit mai multi administratori.

 

 

Actiuni pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale in legatura cu recoltarea, transportul si comercializarea pomilor de Craciun, pe Valea Ilvelor

In 20.12.2012, orele 09.00, politistii au organizat si desfasurat, impreuna cu reprezentantii ocolului silvic Valea Ilvei, o actiune pentru prevenirea si combaterea faptelor ilegale in legatura cu recoltarea, transportul si comercializarea brazilor, pe Valea Ilvelor.
Cu aceasta ocazie, in locul numit Cucureasa, au fost descoperiti 70 pomi de Craciun abandonati, in valoare totala de 1190 lei.
Pomii de Craciun au fost ridicati in vederea confiscarii si dati in custodie reprezentantilor O.S.Valea Ilvei.

 

 

La volan fara permis

In 20.12.2012, orele 23. 36, politistii au depistat in trafic pe Ioan B. de 24 ani din Ciceu Poieni, in timp ce conducea un autoturism, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie.
Sus-numitului i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a detine permis de conducere.
Cercetarile continua de Politia oras Beclean.

0 comentarii2674 vizualizări21 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0