Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
DE CRACIUN POLITIA A FOST LA DATORIE. Petarde confiscate.
Pentru ca sarbatoarea Craciunului sa fie petrecuta in liniste, in perioada 22-26 decembrie a.c., in medie 166 de politisti au fost prezenti, zilnic, la datorie. Masurile luate de politisti pentru pastrarea ordinii si sigurantei publice si sigurantei rutiere au facut ca cetatenii din Bistrita-Nasaud sa se bucure in liniste de celebrarea Nasterii Domnului.

In perioada premergatoare si in prima zi si a doua zi de Craciun, politistii au constatat 14 infractiuni, dintre care 7 infractiuni in flagrant, 5 de natura judiciara, 6 la regimul circulatiei rutiere, una de natura economica si 2 privind regimul materiilor explozive.

De asemenea, au fost aplicate 430 de sanctiuni contraventionale, dintre care 135 pentru fapte de natura a tulbura ordinea si linistea publica si 290 pentru abateri rutiere.

Politistii rutieri au asigurat supravegherea si fluidizarea traficului rutier pe drumurile din judet si indeosebi pe DN17 in zona Muresenii Birgaului - Piatra Fintinele, pe trei schimburi.

Sarbatorirea traditiilor crestine in siguranta s-a datorat insa si cetatenilor, care au inteles necesitatea adoptarii unei conduite corecte.

Politistii vor fi in continuare la datorie, pregatiti sa actioneze pentru prevenirea si combaterea oricaror evenimente care pot afecta linistea cetatenilor si sa intervina atunci cand sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

In caz de nevoie, nu ezitati sa apelati numarul de urgenta 112.

****

In 24.12.2012 in Nasaud, politistii l-au depistat pe un barbat de 23 de ani din Rebrisoara, care avea asupra sa 11 cutii de petarde si 3 bucati tuburi artificii, cu intentia de a le comercializa.
Fata de cel in cauza se efectueaza cercetari de catre Politia oras Nasaud sub aspectul comiterii infractiunii de "efectuare de operatiuni cu materiale pirotehnice, fara drept", materialele pirotehnice fiind ridicate in vederea confiscarii.
Politistii reamintesc cetatenilor ca potrivit dispozitiilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicata si modificata, numai persoanele juridice autorizate au dreptul sa detina si sa comercializeze articole pirotehnice.
Persoanele fizice nu pot confectiona, detine, comercializa, importa sau folosi articole pirotehnice din categoriile II-IV, T.1, T.2, insa pot detine si folosi pe cele din categoria I (obiecte pirotehnice de distractie, foarte mici, cu masa maxima de amestec pirotehnic de 3g), pe tot parcursul anului, fara a fi confectionate, importate sau comercializate de catre acestea.
Persoanele fizice care doresc sa achizitioneze articole pirotehnice trebuie sa stie ca este interzisa folosirea lor :
? Intre orele 24.00-6.00, cu exceptia perioadelor autorizate, precum si a evenimentelor de interes local, national sau international, in baza aprobarii locale;
? La o distanta mai mica de 50 mde constructii de locuinte cu pana la 4 niveluri si la mai putin de 100 m fata de cele cu peste 4 niveluri;
? La o distanta mai mica de 500 m de instalatii electrice de inalta tensiune, de locurile de depozitare si livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalatii de gaze;
? La o distanta mai mica decat cea prevazuta de reglementarile in vigoare pentru obiectivele chimice si petrochimice ori pentru alte obiective care prezinta pericol de incendiu sau explozie;
? In locurile in carea exista riscul producerii de alun ecari de teren, avalanse sau caderi de pietre;
? Pe drumurile publice deschise circulatiei rutiere, pe aleile pietonale si in spatii deschise cu aglomerari de persoane;
? La o distanta mai mica de 500 m de paduri.

 

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2646 vizualizări27 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0