Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Suspecti de furturi, identificati. TRAFIC RUTIER IN SIGURANTA.
In urma cercetarilor efectuate de politisti din cadrul Postului de Politie Teaca, privind sustragerea a doua sobe in perioada 25.12.2012 - 03.01.2013, din Viile Tecii, au fost identificati doi suspecti, H. Andrei de 23 ani si o tanara de 14 ani, ambii din Viile Tecii. Prejudiciul cauzat de 1500 lei a fost recuperat.Cercetarile continua de catre politisti din cadrul Postului de Politie Teaca.

In 08.01.2013, politistii au fost sesizati despre faptul ca dintr-un grajd ce apartine unei manastiri din Nuseni au fost sustrase 26 grilaje metalice. In urma masurilor intreprinse au fost identificati suspectii, doi barbati de 40 ani si respectiv 22 ani, ambii din Nuseni. Celor in cauza s-a intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate de catre Postul de politie Nuseni.

 

 

POLITIA ROMANA ACTIONEAZA PENTRU UN TRAFIC RUTIER IN SIGURANTA

Politistii rutieri efectueaza verificari in aceasta perioada cu privire la echiparea autovehiculelor pentru iarna. De asemenea, recomanda conducatorilor de autovehicule sa nu porneasca la drum fara sa verifice starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga, sa adapteze viteza la particularitatile meteo, de drum si trafic si sa respecte semnificatia indicatoarelor si indrumarile agentilor de circulatie.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul conditiilor meteo, peste 25 de politisti, zilnic, sunt prezenti in trafic si vor institui filtre pentru a efectua verificari la autovehicule cu privire la dotarea cu anvelope de iarna, lanturi sau alte dispozitive antiderapante omologate.

Zilnic, in aceasta saptamana, se actioneaza pe DN 17 (Piatra Fantanele) si DN 17C (Dealul Stefanitei) pe mai multe schimburi, iar daca situatia o impune, si pe DN15A (Dealul Herinei) pentru preintampinarea evenimentelor nedorite.

Politistii au aplicat pana in prezent 4 sanctiuni contraventionale conducatorilor auto, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si o sanctiune contraventionala a fost aplicata unui factor responsabil cu activitatea de mentinere a viabilitatii drumurilor publice in sezonul rece.

Reamintim faptul ca pentru neechiparea corespunzatoare a autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei, se retrage certificatul de inmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1470 de lei (intre 9 si 21 puncte amenda).

 

*****

Politia Rutiera Romana recomanda conducatorilor de autovehicule sa respecte cu maxima strictete regulile de circulatie si urmatoarele principii de conduita preventiva:

Dotati-va autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

Asigurati-va ca functioneaza corespunzatoar sistemele de iluminare-semnalizare, cat si a cele de climatizare/degivrare.

Utilizati luminile de intalnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata in cazul aparitiei acestui fenomen.

Manifestati prudenta sporita si adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic. Astfel, chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada batatorita sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.

Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos.

Nu efectuati depasiri riscante!
Nu consumati alcool!
Toti ocupantii autovehiculelor trebuie sa foloseasca centura de siguranta! De asemenea, este necesar sa pastrati in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta!

De asemenea, este bine sa aveti la dumneavoastra o lopata, perie/matura, racleta, sac cu sare/nisip si lanturi.

Asigurati-va rezerve de combustibil, apa, hrana, haine groase, paturi, medicamente, un telefon mobil pe care sa-l folositi in caz de urgenta, apeland cu mult calm numarul de urgenta 112, precum si un incarcator/baterie de rezerva.

Respectati indicatiile agentilor de circulatie si a lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, in cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea interventiei echipajelor de deszapezire si a autosalvarilor.

0 comentarii2751 vizualizări09 ianuarie 2013




rss 2.0
rss 2.0