Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 22 Februarie 2024 - 14587
Prinsi de politisti in timp ce taiau arbori. Atentie la persoanele pe care le primiti in casa!
In 06.02.2013, intre orele 09.00-17.00, politistii au organizat o actiune pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice si evenimentelor rutiere, pe raza localitatilor Tirlisua, Uriu, Reteag si Ciceu-Mihaesti.

In cadrul actiunii au fost depistati V.I. de 56 ani si R.P. de 33 ani, ambii din Tirlisua, in timp ce taiau fara drept 15 arbori de diferite esente, din padurea apartinand O.S. Beclean cauzand un prejudiciu in valoare de aproximativ 1.900 lei.
Totodata au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale si a fost retinut un permis de conducere.

 

Atentie in continuare la persoanele pe care le primiti in casa!

In 06.02.2013, ora 11.30, Postul de politie Ciceu-Mihaiesti a fost sesizat telefonic de B. M. de 78 ani din Ciceu-Mihaiesti ca in 05.02.2013, in jurul orelor 10.30, persoane necunoscute au inselat-o si i-au furat banii din locuinta.
In urma cercetarilor s-a stabilit ca in 05.02.2013, la locuinta acesteia s-au prezentat doi barbati necunoscuti, care au declarat ca sunt angajati ai societatii de furnizare a energiei electrice si ca trebuie sa efectueze o verificare la contorul electric.
Fiind invitati in imobil cei doi au simulat ca verifica contorul, dupa care au solicitat proprietarei suma de 15 lei pe motiv ca are restanta la factura. Aceasta a luat dintr-un dulap suma ceruta si a dat-o celor doi, fara sa primeasca in schimb vreo factura sau chitanta. Dupa ce au vazut de unde a scos banii, unul dintre autori i-a solicitat victimei sa il insoteasca din nou la contor, timp in care celalalt i-a sustras din dulap suma de 400 lei, dupa care au plecat cu un autoturism Dacia 1310 spre Dej.
Cercetarile continua de Sectia 5 Politie Petru Rares, sub aspectul comiterii infractiunilor de inselaciune si furt calificat.

Atentie! Politistii va recomanda sa Nu primiti in locuinta persoane care pretind ca sunt de la diverse societati comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decat dupa ce ati verificat actul de identitate si legitimatia de serviciu si va creeaza convingerea ca au calitatea invocata.
De asemenea, NU LE FURNIZATI ACESTORA INFORMATII DESPRE MEMBRII FAMILIEI, DESPRE VECINI sau despre bunurile detinute!
Supravegheati in permanenta activitatea acestora pe timpul prezentei lor in locuinta!

 

 

Actiuni pentru mentinerea ordinii si linistii publice

In 06.02.2013, politistii au organizat o actiune pe raza municipiului Bistrita, pentru prevenirea faptelor antisociale. Cu aceasta ocazie au fost aplicate 29 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 4225 lei si au fost confiscate bunuri in valoare de 586 lei detinute fara documente, fiind constatata o infractiune la legea privind drepturile de autor.
Si politistii din Beclean au organizat o actiune pe raza orasului, pe DN 17 si in piata agroalimentara, ocazie cu care au aplicat 14 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 9390 lei, au retinut un permis de conducere si au efectuat 2 testari cu aparatul etilotest.

 

Tanar de 19 ani retinut pentru tentativa de furt calificat

In 06.02.2013, ora 11.03, politistii au fost sesizati ca un grup de locatari de pe strada str. Piata Morii, din Bistrita ca au prins un tanar in timp ce incerca sa sustraga bunuri din mai multe boxe, amenajate la etajul 5 al blocului.
La fata locului a fost identificat V. O. de 19 ani din comuna Sieu-Magherus, iar in urma cercetarilor s-a stabilit ca acesta a fortat incuietorile de la 4 dintre boxele imobilului si a incercat sa sustraga fier vechi, moment in care a fost prins de locatari.
Suspectul a fost retinut pentru 24 de ore pentru tentativa de furt calificat ulterior fata de acesta fiind dispusa masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu, pe o durata de 30 zile.
Cercetarile continua de Biroul de Investigatii Criminale.

 

foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2709 vizualizări07 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0