Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 13 Iulie 2024 - 14587
Actiuni pentru combaterea evaziunii fiscale. Conducea fara permis si sub influenta bauturilor alcoolice.
In 14.02.2013, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor impreuna cu Sectia 2 Politie Rurala Prundu-Bargaului si inspectori din cadrul I.T.R.S.V Cluj au desfasurat o actiune pe linia respectarii prevederilor Legii nr. 171/2010. Au fost verificate opt persoane juridice care desfasurau activitati de debitare material lemnos, fiind aplicate patru sanctiuni contraventionale in cuantum de 5.000 lei si a fost confiscata cantitatea de 43,71 mc3 material lemnos in valoare de 4.471 lei, detinuta fara documente legale de provenienta.

In cursul zilei, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au desfasurat o actiune impreuna cu comisari din cadrul Garzii Financiare Bistrita-Nasaud pentru combaterea evaziunii fiscale din domeniul turismului. Au fost verificate cinci persoane juridice, care desfasurau activitati de cazare turistica, fiind aplicate trei sanctiuni contraventionale in cuantum de 27.000 lei, ca urmare a nerespectarii prevederilor legii contabilitatii si a fost confiscata suma de 2.419 lei, provenita din vanzarea marfurilor fara documente legale de provenienta.
Totodata, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au identificat un agent economic care comercializa, prin punctul de lucru detinut in localitatea Singeorz-Bai, cantitatea de 51 pachete de tigari (1 020 tigarete) de provenienta Ucraina, precum si cantitatea de 14 litri de alcool etilic alimentar, pentru care nu s-au prezentat documente legale de provenienta, pe recipientele in cauza nefiind aplicate banderole, marcaje, etichete sau timbre fiscale.
Fata de administratorul societatii se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de contrabanda , si a fost sanctionat cu amenda in cuantum de 1000 lei.

 

Cercetat pentru conducere fara permis si sub influenta bauturilor alcoolice

In 15.02.2013, orele 02.00, pe Bulevardul Independentei din Bistrita, a fost oprit pentru control un autoturism condus de A. I. de 28 ani din comuna Cetate. In urma verificarilor, s-a constatat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Conducatorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.79 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la Spitalul Judetean in vederea recoltarii de probe biologice.
In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de "Conducere pe drumurile publice a unui autoturism de catre o persoana, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule" si "Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu o imbibatie alcoolica peste limita legala".

 

 

Cercetat pentru ca a condus fara permis un moped neinregistrat

In 14.02.2013, ora 07.12, pe DN 17, in localitatea Josenii Birgaului, a fost depistat in trafic U. D. de 28 ani din Josenii Birgaului, in timp ce conducea un moped neinmatriculat si fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
In cauza se efectueaza cercetari in cadrul Serviciului Rutier sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si fara permis de conducere.

0 comentarii2765 vizualizări15 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0