Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Trei pasageri accidentati. POLITIA ROMANA LA DATORIE.

In 06.05.2013, ora 12.25, pe DN 17, in localitatea Livezile, un conducator auto de 30 ani din Baratca, judetul Arad, in timp ce se deplasa dinspre Bistrita spre Vatra Dornei, a acrosat autoturismul condus de F.L. de 50 ani  din Livezile, care se deplasa in fata sa si a incetinit pentru a vira. Acesta  a parasit partea carosabila si a colizionat un cap de pod pe sensul sau de mers.

In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a trei ocupanti ai primului autoturism care au fost transportati la Spitalul de Urgenta Bistrita, pentru investigatii suplimentare.

          Conducatorii autoturismelor au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ si li s-au recoltat  probe biologice.

          Cercetarile continua de Serviciul Rutier.

 

  •  

Soferi cercetati pentru conducere cu alcoolemie

  In 07.05.2013, ora 01.30,  pe DN 17 in Prundu Birgaului a fost depistat I. V. de 24 ani  din Tureac, care a condus un autoturism (inmatriculat in alt stat), avand o imbibatie alcoolica de 0.87 mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat probe biologice.

S-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica peste limita legala.

          In 06.05.2013, pe DJ 171 in Caianu Mic a fost depistat C. F. de 23 ani din Dumbravita, care a condus un autoturism (inmatriculat in alt stat), avand o imbibatie alcoolica de 0,85 mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat probe biologice.

           In 06.05.2013, ora 18.49, pe DJ 172 in localitatea Rebrisoara, a fost depistat C. D. de 37 ani din Rebrisoara, care a condus un autoturism (inmatriculat in alt stat),   avand o imbibatie alcoolica de 1,04 mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat probe biologice.

S-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana avand o imbibatie alcoolica peste limita legala.

 

  •  

 

A intrat in gard cu masina

  In 06.05.2013, ora 04.58, pe DN 17 D, in Cepari, E.V. din Dumitra, in timp ce conducea un autoturism (inmatriculat in alt stat) pe directia Nasaud-Dumitra,  a parasit partea carosabila si a intrat in coliziune cu gardul unui imobil. In urma coliziunii au rezultat avarii la autoturism si distrugerea gardului.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat probe biologice.

S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legala.

Cercetarile continua de Postul  de Politie Dumitra.

 

  •  

 

Cercetat pentru mai multe infractiuni rutiere

            In 06.05.2013, ora  21.53, a fost sesizat prin SNUAU 112, ca pe DN17 D, in Rodna, s-a produs o tamponare, in care au fost implicate doua autoturisme.

          Din verificarile efectuate  s-a stabilit ca D. I. de 60 ani din Rodna, in timp ce efectua o manevra de mers inapoi cu autoturismul (inmatriculat in alt stat) a colizionat autoturismul condus regulamentar de B. D. de 30 ani din Rodna, provocand avarii la ambele autoturisme. Soferul  a plecat de la locul tamponarii.

         In urma verificarilor, a rezultat ca acesta poseda permis de conducere valabil pentru categoria "C".

         Fiind testat cu aparatul  etilotest, a rezultat o imbibatie alcoolica de 0,48 mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat probe biologice.

       S-a intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunilor de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul al carui permis de conducere este necorespunzator, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu o imbibatie alcoolica peste limita legala si parasirea locului accidentului.

 Cercetarile continua de Postul de Politie Rodna.

 

  •  

 

I-a incredintat fiului sau minor, cu buna stiinta,  autoturismul pentru a-l conduce

 In 05.05.2013, orele 23.00, pe DJ 173, in Dumitrita, politistii l-au depistat in trafic pe M.S. de 14 ani care conducea un autoturism care i-a fost incredintat de catre tatal sau M.V.

Susnumitilor li s-au intocmit dosare de cercetare penala iar cercetarile sunt continuate de lucratorii Postului de politie Dumitrita.

 

 

 

In perioada 1-6  mai a.c.,  politistii s-au aflat la datorie, pentru prevenirea si combaterea infractiunilor pe raza judetului,  astfel incat Sfintele Pasti sa fie sarbatorite in liniste.

Pe raza judetului au fost organizate mai multe actiuni in sistem integrat, la care au participat in medie, zilnic, peste 160 de politisti din cadrul structurilor de ordine publica, politie rutiera,  investigatii criminale, investigare a fraudelor, transporturi si de la Biroul Arme, explozivi si substante periculoase, dar si jandarmi si reprezentanti de la alte institutii judetene abilitate. 

Politistii au aplicat in acest interval 1.063 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 164.836  lei si au confiscat bunuri in valoare de 960 lei.

Au fost constatate 186 abateri de la normele privind ordinea si linistea publica, prevazute de Legea 61/1991. De asemenea, au fost constatate 13 abateri de la normele privind activitatile de comert, prevazute de Legea 12/1991.

Politistii au constatat si sanctionat 817 abateri de la normele rutiere, prevazute de O.U.G. 195/2002. Au fost sanctionati 13 de conducatori auto care au condus sub influenta alcoolului si 157 de conducatori auto care au depasit viteza legala.


De asemenea, au fost retinute 23 de permise de conducere si retrase 12 de certificate de inmatriculare.

De asemenea, au fost  constatate 31 de infractiuni, dintre care 18 in flagrant si opt de natura judiciara.  De asemenea, politistii au depistat 29 de infractori.  

In perioada mentionata politistii au intervenit ca urmare a producerii a 11 evenimente rutiere, dintre care patru au fost tamponari soldate doar cu pagube materiale.

  In urma a sapte accidente rutiere, doua persoane au decedat, doua au fost ranite grav si noua ranite usor. Dintre acestea, trei au fost pietoni care au traversat strada neregulamentar, fiind raniti usor, iar in sase evenimente conducatorii auto s-au aflat sub influenta bauturilor alcoolice.

 Politistii au actionat, de asemenea,  in proximitatea a peste 250 de lacasuri de cult ortodoxe si in  localitatile unde au fost programate manifestari cultural-artistice pentru prevenirea evenimentelor negative si sarbatori pascale linistite.

0 comentarii2730 vizualizări07 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0