Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Actiuni pentru ordinea publica. Sofer care a parasit locul accidentului, depistat de politisti.
In 14.05.2013, intre orele 12.00-15.00, politistii din cadrul Biroului de Ordine Publica, Politia Municipiului Bistrita au desfasurat o actiune pe linia prevenirii faptelor de comert stradal ilegal.

In urma verificarilor, au fost aplicate opt sanctiuni contraventionale in valoare totala de 1040 lei (din care patru la Legea nr. 12/1990, trei la Legea nr. 61/1991-Rep. ), au fost depistate cinci persoane care apelau la mila publicului si sanctionate si au fost confiscate bunuri in valoare totala de 695 lei comercializate fara documente legale de provenienta.

De asemenea, intre orele 13.00 - 15.30 politistii de ordine publica au actionat pentru asigurarea climatului de siguranta publica in zona unitatilor scolare de pe raza municipiului Bistrita si in imediata apropiere a acestora, cu ocazia examenelor de competenta profesionala.

Sofer care a parasit locul accidentului, depistat de politisti

In 14.05.2013, orele 17.45, un conducator auto a accidentat usor doua tinere de 20 ani care traversau pe str. Garii din Bistrita, pe trecerea pentru pietoni semnalizata corespunzator. Conducatorul auto a parasit locul accidentului. Tinerele au fost conduse la Spitalul Judetean de Urgenta pentru ingrijiri medicale.

In urma masurilor de cautare intreprinse, in jurul orei 21.00 s-a prezentat la Politia Bistrita conducatorul auto, un tanar de 23 ani din Zagra, posesor al permisului de conducere eliberat de autoritatile din Ungaria. Acesta fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00mg/l alcool pur in aerul expirat si i-a fost recoltata o proba de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetarile continua de catre Biroul Rutier sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului.

 

PENTRU A EVITA SA FITI VICTIMA TALHARILOR SI HOTILOR DE MASINI, POLITIA ROMANA VA RECOMANDA:

Daca doriti sa vindeti un autoturism, in urma publicarii unui anunt, Politia Romana va recomanda sa tineti seama de urmatoarele recomandari:

La vanzarea autovehiculului unei persoane necunoscute, este bine sa fiti insotiti de o persoana de incredere.

Realizati tranzactia numai cu persoana interesata sa cumpere autovehiculul si solicitati sa va prezinte actul de identitate!
Nu incredintati autoturismul pe care doriti sa-l vindeti, inainte de tranzactie, persoanelor cunoscute ocazional, care solicita sa mearga singure in proba cu autoturismul.

Reclamarea furtului autoturismului se face in cel mai scurt timp la Politie. In acest sens, trebuie sa furnizati urmatoarele informatii utile pentru recuperarea acestuia si identificarea autorilor:
• anul si provenienta;
• modelul si culoarea;
• numarul de inmatriculare;
• numarul de identificare a autovehiculului;
• orice detalii utile identificarii sau eventuale avarii;
• informatii referitoare la persoane suspecte.

RECOMANDARI PENTRU PREVENIREA TALHARIILOR:

Fiti foarte precauti cu persoanelor cunoscute intamplator!

Daca se incearca smulgerea bunurilor personale sau daca sunteti atacat, actionati prompt si alertati persoanele din imediata apropiere.

Opuneti rezistenta numai daca integritatea dumneavoastra fizica nu este pusa in pericol. Anuntati imediat POLITIA ? 112).

Evitati disputele verbale si implicarea in conflicte.

Evitati apropierea de persoanele care manifesta intentii agresive!

Nu incurajati violenta si nu proferati injurii. Acestea sunt cauze care duc la declansarea unor conflicte care pot degenera in violente. Un limbaj controlat, fara jigniri previne adesea escaladarea conflictelor.

Daca ati fost lezati, ati suferit o paguba materiala sau morala de pe urma unei infractiuni sau contraventii, nu alegeti calea razbunarii personale, ci apelati la organele competente!

Ce trebuie sa stie Politia ?
Ori de cate ori sunteti victima unui atac, infractiuni sau sunteti martori oculari la comiterea unei infractiuni, nu ezitati sa anuntati imediat POLITIA.

Pentru identificarea si prinderea autorilor incercati sa retineti cat mai multe aspecte care pot fi de folos politiei:
• Ora comiterii infractiunii;
• Aspectul agresorului: varsta aproximativa, inaltimea si constitutia fizica, forma fetei, barbierit sau cu barba, culoarea parului, a ochilor, daca vocea are un accent anume, vestimentatia, semne particulare (tatuaje, cicatrice etc.);
• Daca aveau masina - marca, culoarea si numarul de inmatriculare;
• Directia in care au plecat;
• Numele sau poreclele folosite intre agresori, accentele, dialectele etc.

 

 

Fara permis, a provocat un accident

In 13.05.2013, ora 17.38, pe DN 17 in localitatea Reteag, pe directia de mers Dej-Bistrita, un conducator auto de 22 ani din Reteag, in timp ce conducea autoturismul fara a detine permis de conducere, din cauza neadaptarii vitezei in curba si la conditiile de drum, a pierdut controlul volanului si a intrat cu autoturismul in albia paraului ce trece prin centrul localitatii.
Din accident a rezultat ranirea usoara a soferului si a unui pasager.
Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ si s-a recoltat o proba biologica de sange.
In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducere pe drum public a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie si vatamare corporala din culpa.
Cercetarile continua de Politia oras Beclean.

0 comentarii2716 vizualizări15 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0