Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 30 Mai 2024 - 14587
PERCHEZITII LA SUSPECTI DE FURT. PESTE 100.000 DE TIGARETE INDISPONIBILIZATE.

Ieri, politistii au efectuat 17 perchezitii la mai multe imobile si firme detinute de persoane suspectate de comiterea a 21 de  furturi din locuinte si din magazine. / Sapte suspecti au fost retinuti. La data de 20 mai a.c., politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, impreuna cu cei de la Politia Orasului Nasaud, Sectiile nr. 4, 6 si 7 Politie Rurala, Serviciul de Investigare a Fraudelor, Serviciul Criminalistic, si jandarmi din cadrul I.J.J. Bistrita-Nasaud, au efectuat 17 perchezitii la locuintele, sediile si punctele de lucru ale unor societati comerciale.

 Actiunea a beneficiat de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale - I.G.P.R..

 12 persoane sunt suspectate ca, din luna mai 2012 si pana in prezent au comis, pe raza localitatilor Lunca Ilvei, Lechinta, Lesu, Ilva Mare, Poiana Ilvei si Ilva Mica, din judetul Bistrita-Nasaud, 21 de infractiuni de tainuire si furt calificat din locuinte si din societati comerciale.

 Suspectii au sustras motorina, scule si unelte folosite in constructii, cauzand un prejudiciu de aproximativ 150.000 de lei.

 In urma perchezitiilor, au fost descoperite o parte din bunurile sustrase, care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor si recuperarii prejudiciului in cauza.

 De asemenea, la sediul unei societati comerciale din orasul Nasaud, a fost descoperit un autocar care era dat in urmarire la nivel national din luna ianuarie 2012, de catre Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, fiind obiectul unei infractiuni de abuz de incredere. Acesta a fost indisponibilizat pana la clarificarea situatiei juridice.

 Sapte  dintre suspecti, cu varste cuprinse intre 19 si 41 de ani, au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Bistrita-Nasaud, in vederea documentarii intregii activitati infractionale, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa se propuna solutie legala prin unitatea de parchet competenta.

 

 

 

In urma perchezitionarii unui autoturism, politistii din Bistrita-Nasaud au descoperit aproape 110.000 de tigarete despre care exista indicii ca au fost introduse in tara cu nerespectarea prevederilor legale.
La data de 20 mai a.c., politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bistrita-Nasaud, impreuna cu politisti din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, au oprit in trafic, pe raza localitatii Salva, un autoturism condus de un barbat, in varsta de 26 ani, din judetul Maramures.

In urma perchezitionarii autoturismului, politistii au gasit 109.920 de tigarete de provenienta Ucraina cu privire la care proprietarul autoturismului nu a putut prezenta documente justificative.

Suspectul a fost retinut pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru contrabanda si detinerea in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii.

Politistii continua cercetarile pentru documentarea intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere a persoanelor implicate.

 

0 comentarii2765 vizualizări21 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0