Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
Actiuni silvice la Teaca. Sofer depistat baut si fara permis.Barbat decedat in bazinul forestier Cormaia.

In 22.05.2012, lucratori ai Postului de Politie Teaca, impreuna  cu lucratori  din cadrul Ocolului Silvic  Privat Valea Sieului,  au  organizat  si  efectuat o   actiune  pe  linia depistarii  persoanelor  ce  sustrag  material  lemnos. Cu aceasta ocazie a fost constatata  o infractiune  privind distrugerea  prin  incendiere  a  unei  suprafete  de  0,15 ha  foioase pe raza localitatii Pintic, fiind identificati trei suspecti, toti din comuna Livezile. De asemenea, au fost aplicate trei sanctiuni pentru delicte silvice conform Legii nr. 171/2010, in valoare  de  6.000 lei.

 

·         

 

Politistii, alaturi de profesori in prevenirea abandonului  scolar

 Tot in  22.05.2012 a fost organizata o actiune  pe  linia  combaterii  absenteismului scolar impreuna cu cadre didactice din cadrul Liceului "Constantin Roman Vivu"  din Teaca. Politistii si profesorii au discutat cu parintii a 36 de elevi care care absenteaza nejustificat de la cursuri si i-au consiliat privind importanta educatiei scolare pentru viitorul copiilor.

 

·         

Sofer depistat baut si fara permis

 In 23.05.2013, orele 00.40, pe DN 17, in loc. Susenii Birgaului, a fost depistat in trafic un barbat de 23 ani din Susenii-Birgaului, care conducea un autoturism fara a detine permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,46 mg/l alcool pur in aerul expirat.

S-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu detine permis de conducere si conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legal admisa.

Cercetarile continua de catre  Sectia 2 Prundu Birgaului.

 

·         

 

Barbat decedat in bazinul forestier Cormaia

         In 22.045.2013, orele 11.25, a fost sesizat prin SNAU 112,  ca in bazinul forestier Cormaia,  pe raza orasului Singeorz-Bai, un barbat a  decedat.  In baza sesizarii s-a deplasat la fata locului echipa operativa, care l-a identificat pe barbatul de 59 ani din Maieru.   La fata locului s-a deplasat si un echipaj al ambulantei care a constatat ca acesta este decedat, cauza  probabila fiind stop cardio-respirator.

        Cadavrul a fost transportat la  morga Spitalului Judetean Bistrita-Nasaud in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzei decesului. 

 

 

In urma investigatiilor efectuate, politistii de la Biroul de Investigatii Criminale au identificat mai multe persoane suspectate de comiterea de furturi din locuinte./Doi suspecti au fost retinuti.

 Patru barbati, cu varste cuprinse intre 18 ani si 22 ani, toti din localitatea Budacu de Jos, sunt suspectati ca in noiembrie 2012 au patruns intr-o casa in constructie situata pe raza comunei Budacu de Jos, de unde au sustras bunuri in valoare de 1.700 lei.

Doi dintre tineri sunt suspectati ca in cursul anului 2013 au patruns in 10 imobile (cabane, case in constructie si case nelocuite) situate pe raza mun. Bistrita si com. Budacu de Jos, de unde au sustras bunuri in valoare de 30.431 lei. Fata de cei doi a fost luata masura retinerii pe o durata de 24 h si urmeaza a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

Prejudiciul total cauzat este de 32.131 lei, care a fost recuperat in proportie de 70%.

Cercetarile continua  sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

0 comentarii2702 vizualizări23 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0