Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 01 Iunie 2023 - 14587
Verificari pe raza municipiului. Suspect de furt de motorina. Patru tineri arestati preventiv.

In 23.05.2013, intre orele 06.00-07.30, politistii de la Biroul de Ordine Publica Bistrita si Biroul de Investigatii Criminale au organizat o actiune pentru identificarea persoanelor care locuiesc fara forme legale si celor care se sutrag cercetarilor.

Politistii au descins in cartierul Sigmir si pe strazile Aleea Privighetorilor, Liviu Rebreanu, Vasile Lupu, Intrarea Parcalabului si Calea Moldovei,  si au legitimat peste 60 de persoane.

Au  fost aplicate 10 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 300 lei la OUG 97/2005 pentru incalcarea prevederilor privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani. De asemenea, politistii i-au indrumat pentru intrarea in legalitate si le-au oferit cetatenilor pliante cu mesaje preventive.

 

 

·         

 

Suspect de furt de motorina, identificat

 In 23.05.2013, ora 14.30, B. V.  din Bistrita a sesizat faptul  ca in noaptea de 22/23.05.2013, persoane necunoscute i-au sustras din rezervorul unei autobasculante, aflata in parcul auto din localitatea Domnesti, cantitatea de 80 litri de motorina.

          In urma verificarilor si investigatiilor efectuate, a fost identificat un suspect pentru comiterea furtului, un tanar de 21 ani din Domnesti.

Prejudiciul in valoare de 460 lei a fost recuperat.

Cercetarile continua de Postul de Politie Mariselu sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.     

 

 

In urma cercetarilor derulate de catre politistii din cadrul Politiei Beclean, Biroului de Investigatii criminale Bistrita, Sectiei 4 Politie Rurala Beclean, Serviciului de Investigatii Criminale si Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita, sprijiniti de Directia   Operatiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., au fost identificati cinci tineri, cu varste cuprinse intre 15 si 27 de ani, toti din comuna Lechinta, suspectati  pentru comiterea a 38 de furturi pe raza municipiului Bistrita, localitatilor Lechinta, Chirales, Budacu de Jos, Saratel, Herina, Blajenii de Jos si Sanmihaiu de Campie.

 Cinci persoane sunt suspectate ca, in perioada august 2012-aprilie 2013, au sustras bunuri (produse cosmetice, alimentare, scule electrice) si sume de bani din societati comerciale si locuinte, case de vacanta, anexe gospodaresti, autoturisme, precum si componente de la instalatiile de cale ferata, cauzand un prejudiciu in valoare de  121.559 lei. Furturile erau comise dupa ce, in prealabil,  intrerupeau alimentarea cu energie electrica a cladirilor si deconectau sistemele de alarma si de supraveghere video.

 Cu ocazia efectuarii a patru perchezitii domiciliare, au fost identificate si recuperate bunuri sustrase in valoare de 22.000 lei  si au fost indisponibilizate bunuri in valoare de 8.000 lei in vederea luarii masurilor asiguratorii.

  De asemenea, in urma cercetarilor, au rezultat date ca unul dintre suspecti, S.E.  de 24 ani, a condus un autoturism neinmatriculat si  a detinut si comercializat fara drept articole pirotehnice.

 Fata de patru dintre suspecti a fost dispusa masura arestarii preventive pentru 29 de zile, fiind introdusi in arestul I.P.J. Bistrita Nasaud, iar fata de suspectul minor a fost dispusa masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu.

 Cercetarile continua pentru documentarea intregii activitati infractionale, identificarea tuturor participantilor si tragerea la raspundere penala a acestora, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud.  

0 comentarii2653 vizualizări24 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0