Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 02 Mai 2024 - 14587
Cercetati pentru taiere de arbori. Suspecti de furturi identificati.

In 25.05.2013, orele 03.26,  a fost sesizat prin SNUApU 112 faptul ca in zona Baraj Colibita, O.S. Tihuta Colibita au fost vazute mai multe persoane care sustrag arbori de esenta rasinoase. La fata locului s-au deplasat o patrula de ordine publica si un padurar,  fiind depistati si identificati B.C. de 19 ani si C.V. de 33 ani, ambii din Bistrita Birgaului, care aveau un atelaj hipo incarcat cu busteni pentru care nu detineau acte legale de provenienta si transport.  In urma verificarilor, a rezultat ca acestia au taiat ilegal din cadrul cantonului silvic doi arbori de molid.  Prejudiciul cauzat este de 1100 lei.

           Celor in cauza li s-a intocmit dosar penal, cercetarile  fiind continuate de catre Sectia 2 Politie Rurala Prundu Birgaului.

 

·         

 

Suspecti de furturi identificati la sfarsit de saptamana

 

 In 24.05.2013, politistii au fost sesizati despre faptul ca in data de 23.05.2013, orele 16.00 persoane necunoscute au sustras din curtea unei societati comerciale din Feldru mai multe piese auto din fier in valoare de aproximativ 6000 lei.

          In urma masurilor  intreprinse de catre lucratorii Postului de Politie Feldru, au fost identificati doi suspecti, S.L. de 43 ani si S.R. de 17 ani, ambii din  Josenii Birgaului,  care aveau asupra lor mai multe piese auto de fier.

Prejudiciul produs este de aproximativ 6000 lei si a fost recuperat in totalitate.

Cercetarile continua de catre politisti sub aspectul comiterii infractiunii de  furt calificat.

·         

 

In 25.05.2013, ora 10.30, un administrator a sesizat faptul ca persoane necunoscute au sustras in perioada 23-25.05.2013, doua cabluri din cupru de la un aparat de sudura, dintr-o anexa a societatii din Nasaud.

In urma verificarilor efectuate au fost identificati suspectii principali, doi tineri de 29 ani si 17 ani, ambii din Nasaud. Prejudiciul cauzat, de aproximativ 600 lei, a fost recuperat.

Cercetarile continua de Politia oras Nasaud, pentru infractiunea de furt calificat.

 

·         

 

Masuri de ordine publica in zona localurilor

 

In noaptea de 25/26.05.2013, intre orele 22.00-06.00, politistii de la serviciul de Ordine Publica, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului Rutier si Sectiei 7 Politie Rurala  Singeorz-Bai, au desfasurat o actiune pentru mentinerea climatului de siguranta civica in zona discotecilor, barurilor si altor unitati similare, din localitatile Poiana Ilvei, Lunca Ilvei, Anies si Rodna, precum si pentru prevenirea evenimentelor rutiere si combaterea delictelor silvice.

 Au fost verificate opt localuri publice, trei discoteci,  personalul de paza fiind de asemenea verificat si instruit, si au fost aplicate noua sanctiuni contraventionale (4 la Legea 61/1991 si 5 la OUG 195/2002).

 

·         

 

Cercetat pentru conducere cu alcoolemie

 

          In 26.05.2013, pe DJ 151, intre localitatile Singeorzu Nou si Vermes, a fost depistat  R.A. de 36 ani din Lechinta, in timp ce conducea un  autoturism, avand o imbibatie alcoolica de 1,22 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul orasenesc Beclean pentru recoltarea de probe biologice.

Cercetarile continua de Postul de Politie Lechinta pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoana care are o alcoolemie peste limita legala.

 

·         

S-a rasturnat cu masina

 

In 26.05.2013, orele 07.39, echipajul de politie rutiera a urmarit de pe str. Rodnei  pana pe strada Poienii un autoturism care nu a oprit la semnalul organelor de politie. Pe strada Poienii acesta s-a rasturnat in santul din partea dreapta a directiei sale de mers.

Conducatorul auto, S.O. de 31 ani din Josenii Bargaului, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud in vederea recoltarii de probe biologice.

S-a intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de "Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legala".

Cercetarile continua de catre lucratorii Biroului Rutier Bistrita.

 

·         

 

Atentie la regulile de circulatie

 

In 26.05.2013, orele 11.17, pe DN 17,  C. C. de 41 ani din com. Recea-Cristur, jud. CJ, in timp ce conducea un atelaj hipo a efectuat manevra de schimbare a directiei de mers spre stanga cu intentia de a patrunde pe un drum secundar, intrand in coliziune cu o autoutilitara care circula in aceeasi directie de mers si care era angajata in depasirea atelajului in zona de actiune a marcajului rutier cu linie continua.

In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a conducatorului atelajului hipo. Cercetarile continua de catre Biroul Rutier.

 

·         

 

Surprinsi in timp ce sutrageau cablu de la tronsonul de cale ferata

 

 In 26.05.2013, ora 2000, politistii s-au sesizat din oficiu ca persoane necunoscute sustrag cablu din cupru de la tronsonul de cale ferata ce traverseaza localitatea Galatii - Bistritei. Au fost prinsi in flagrant doi barbati de 38 ani si 32 ani si o femeie de 33 ani  toti din  sat Viile Tecii, comuna Teaca.

Asupra acestora s-a gasit cantitatea de 32,60 m cablu din cupru invelit in teava din plumb si plastic, avand grosimea de 3 cm, ce provenea din tronsonul de cale ferata din locul numit "Poiana", de pe raza localitatii.

Prejudiciul cauzat urmeaza a fi stabilit ulterior.

Cercetarile sunt continuate de catre lucratorii Sectiei nr. 1 Politie Rurala Bistrita, sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

 

0 comentarii2730 vizualizări27 mai 2013




rss 2.0
rss 2.0