Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 03 Iunie 2023 - 14587
INSCRIERI LA SCOLILE DE POLITIE.

Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, cu sediul in Municipiul Bistrita, str. Nicolae Balcescu nr.1-3, efectueaza inscrieri/recrutari de candidati pentru concursul de admitere in Scolile de politie - sesiunea 2013. Cererile de inscriere la concursul de admitere in institutiile de invatamant superior vor fi primite de catre Serviciul Resurse Umane pana la data de 14.06.2013, iar pentru scolile postliceale pana la data de 02.08.2013.

 Numarul de locuri aprobate pentru Ministerul Afacerilor Interne la institutii de invatamant din sistemul de aparare si siguranta nationala  - sesiunea de admitere 2013 sunt:

 ACADEMIA DE POLITIE "ALEXANDRU IOAN CUZA" BUCURESTI:

§        specializarea ordine si siguranta publica - 175 locuri, din  care 10 pentru minoritati: 4 rom, 4 maghiar, 2 alte minoritati;

§            specializarea drept- 48 locuri, din care 5 pentru barbati, 5 pentru minoritati;

  SCOALA DE AGENTI DE POLITIE "VASILE LASCAR" CAMPINA:

§        313 locuri, din care 6 pentru romi, 9 alte minoritati;

SCOALA DE AGENTI DE POLITIE "SEPTIMIU MURESAN" CLUJ-NAPOCA:

§        160 locuri, din care 6 pentru romi si 9 alte minoritati. 

Cererile de inscriere la concursul de admitere in institutiile de invatamant superior vor fi primite de catre Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, pana la data de 14.06.2013, iar pentru scolile postliceale pana la data de 02.08.2012.

Dosarele de recrutare cu documentele solicitate pentru candidatii inscrisi la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" se depun pana la data de 21 iunie 2013.

Dosarele de recrutare ale candidatilor la scolile postliceale se depun pana la data de 09 august 2013.

     

  Data si ora examinarii, documentele si materialele necesare, precum si locul de desfasurare al acesteia vor fi comunicate si aduse la cunostinta candidatilor prin afisare pe pagina de internet (http://bn.politiaromana.ro).

      Pentru a participa la concursurile de admitere in Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti - Facultatea de Politie - beneficiar Politie, in Scolile de Agenti de Politie "Vasile Lascar" Campina si "Septimiu Muresan" Cluj-Napoca si pe locurile M.A.I. la Academia Tehnica Militara si Institutul Medico - Militar, persoanele care intentioneaza sa candideze trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii legale: 

a)      sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania;

b)      sa cunoasca limba romana scris si vorbit;

c)      sa aiba capacitate deplina de exercitiu;

d)      sa fie declarati "apt" din punct de vedere medical, fizic si psihic; verificarile privind starea de sanatate medicala, fizica si psihica sunt efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I.;

e)      sa aiba varsta de minimum 18 ani impliniti in cursul anului in care participa la concurs;

f)        sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinta din care sa rezulte faptul ca au sustinut si promovat examenul de bacalaureat;

g)      sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate;

h)      sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea;

i)        sa nu fi fost destituiti dintr-o functie publica in ultimii 7 ani;

j)        nu au desfasurat activitati de politie politica, astfel cum sunt definite prin lege;

k)      indeplinesc conditiile prevazute la art. 10 alin. (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, cu modificarile si completarile ulterioare.

Perioadele de desfasurare, tematica si bibliografia pentru concursul de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Apararii Nationale si Serviciului Roman de Informatii pot fi obtinute de pe site-ul acestor institutii.

Relatii suplimentare privind calendarul activitatilor, documente necesare la inscriere sau probele de admitere  pot fi obtinute de la Serviciul Resurse Umane, telefon 0263/203.113 sau pe site-ul http://bn.politiaromana.ro.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2982 vizualizări04 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0