Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 13 Octombrie 2024 - 14587
Brosura privind organizarea si desfasurarea admiterii in institutiile de invatamant M.A.I.

Ministerul Afacerilor Interne a publicat pe site-ul propriu o brosura privind organizarea si desfasurarea admiterii in anul universitar 2013 - 2014 in institutiile de invatamant ce pregatesc personal in beneficiul M.A.I. Documentul vine in sprijinul viitorilor studenti si elevi care doresc sa beneficieze de oferta educationala a unitatilor de invatamant din Sistemul National de Ordine Publica si Siguranta Nationala.

 Conform brosurii, Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" organizeaza in perioada 20 iulie - 3 august a.c., concursul de admitere pentru anul universitar 2013-2014.

            Acesta va fi organizat diferentiat pe facultati, in conformitate cu Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere la studii universitare de licenta in facultatile Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", in baza unor conditii si criterii specifice privind recrutarea candidatilor.

       Astfel, la Facultatea de Politie, specializarile "Drept" si "Ordine si siguranta publica" vor fi scoase la concurs 339 locuri, la Facultatea de Pompieri, specializarea "Instalatii pentru constructii - pompieri" - 50 de locuri, iar la  Facultatea de Arhivistica, specializarea  "Arhivistica" - 20 de locuri.

           De asemenea, si alte institutii de formare din Sistemul National de Ordine Publica si Siguranta Nationala vor avea locuri alocate pentru viitorii ofiteri care vor fi incadrati in structurile M.A.I., dupa cum urmeaza:

 - Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" - Sibiu - 25 de locuri;

- Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda" - Brasov - 10 de locuri;

- Academia Tehnica Militara - 70 de locuri;

- Institutul Medico-Militar - 25 de locuri;

- Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" - 10 de locuri.

 ***

Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" este o institutie de invatamant superior acreditata, din reteaua institutiilor de invatamant superior de stat, cu personalitate juridica, care functioneaza in subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

       Facultatea de Politie pregateste ofiteri de politie, ofiteri de politie de frontiera, ofiteri de penitenciare si ofiteri jandarmi, conform locurilor aprobate anual, la urmatoarele specializari/programe de studii universitare de licenta:

-         "Ordine si siguranta publica" cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile); domeniul de licenta "Stiinte militare, informatii si ordine publica";

-         "Drept", cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile); domeniul de licenta "Drept".

 Facultatea de Pompieri pregateste ofiteri in specializarea/programul de studii universitare de licenta "Instalatii pentru constructii - pompieri", cu durata de 4 ani (240 de credite transferabile).

 Facultatea de Arhivistica pregateste specialisti in domeniul de licenta "Istorie", specializarea/programul de studii universitare de licenta "Arhivistica", cu durata de 3 ani (180 de credite transferabile).

 Absolventii Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" sunt repartizati la finalizarea studiilor in structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, in functie de nevoile acestor institutii si optiunile ofiterilor, in domeniul pentru care au fost pregatiti.

 Exceptie fac absolventii Facultatii de Arhivistica, care ocupa posturi in sistemul Arhivelor Nationale, prin concurs, in functie de nevoile de personal ale acestei institutii.

 ***

Totodata, in perioada 7-15 septembrie a.c., se va desfasura concursul de admitere in scolile postliceale ale M.A.I.

 Numarul de locuri alocate fiecareia dintre aceste institutii este urmatorul: Scoala de Agenti de Politie " Vasile Lascar" Campina - 313 de locuri; Scoala de Agenti de  Politie "Septimiu Muresan" Cluj-Napoca - 160 de locuri; Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera "Avram Iancu" - Oradea - 60 de locuri; Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi "Grigore Alexandru Ghica" - Dragasani - 60 de locuri; Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi Falticeni - 50 de locuri; Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila "Pavel Zaganescu"  Boldesti - 125 de locuri.

 Pentru structurile operative ale M.A.I. vor fi pregatiti maistri militari in urmatoarele scoli de pregatire apartinand Ministerului Apararii Nationale:  Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre "Basarab I"- Pitesti - 62 de locuri; Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene "Traian Vuia" - Boboc (locuri pentru barbati) - 27 de locuri; Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" - 8 locuri.

 Scolile postliceale ale M.A.I. fac parte din sistemul national de invatamant si asigura calificarile de nivel 3 avansat, specifice domeniilor ministerului: agent de politie, agent de politie de frontiera, subofiter de jandarmi, subofiter de pompieri si protectie civila, maistru militar auto.

***

 Brosura poate fi consultata accesand link-ul http://www.mai.gov.ro/Documente/Cariera/ADMITEREA%202013.pdf

 

DIRECTIA INFORMARE SI RELATII PUBLICE

0 comentarii14 vizualizări04 iunie 2013




rss 2.0
rss 2.0