Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
VACANTA IN SIGURANTA. EDUCATIE RUTIERA- EDUCATIE PENTRU VIATA!

Politistii bistriteni deruleaza o noua campanie de informare destinata cresterii gradului de siguranta a elevilor in perioada vacantei de vara. In cadrul campaniei "Vacanta in siguranta", politistii se adreseaza indeosebi elevilor, cu varsta intre 7 - 17 ani, constientizandu-i asupra modalitatilor de prevenire a victimizarii si a consecintelor comiterii de acte antisociale.

 Vacanta de vara,  prin specificitatea ei -deplasarea copiilor in zone de agrement, in mediul rural, petrecerea unei perioade de timp mai mare fara supraveghere, circulatie mai intensa pe drumurile publice, poate genera o crestere a numarului de minori victime sau autori ai unor infractiuni. Astfel, discutiile abordeaza teme preventive precum delincventa juvenila, siguranta rutiera, siguranta pe internet, consumul de droguri si infractiuni contra patrimoniului.  

Vor fi desfasurate activitati informativ-preventive (dezbateri, distribuire de materiale educative, concursuri tematice) in locuri publice frecventate de minori (parcuri, stranduri, etc.) si in taberele scolare. 

 Actiunile politistilor de la Compartimentul de analiza si prevenire a criminalitatii, Serviciul ordine publica, Serviciul rutier si Serviciul investigatii criminale se deruleaza in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud in baza planurilor de masuri la nivel national si judetean  privind asigurarea unui climat de siguranta publica in incinta si in zona adiacenta unitatilor de invatamant in 2013.

 

*****

 

Siguranta la scoala -prioritate a politiei

 Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud a dispus masuri specifice pentru ca in incinta si zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar toate activitatile sa se desfasoare in siguranta, fiind o prioritate a Politiei romane.

 Patrulele de politie sunt prezente in zona scolilor si fiecare unitate de invatamant este inclusa in itinerariile de patrulare auto si pedestra. De asemenea, la fiecare scoala sunt afisate datele de contact ale politistului de proximitate arondat. 

 In primele patru luni ale anului 2013,  pe raza judetului Bistrita-Nasaud in incinta si in zona adiacenta unitatilor de invatamant au fost sesizate 14  infractiuni, in scadere cu 51,7% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

 Principalele infractiuni sesizate au fost cele de furt si de lovire sau alte violente"". Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012, numarul infractiunilor de "loviri sau alte violente" a scazut cu 50% iar numarul infractiunilor de "furt" a scazut cu  57,8%.

 In primele 4 luni ale anului 2013 in incinta si zona adiacenta unitatilor de invatamant au fost aplicate 24 de sanctiuni contraventionale la Legea nr. 61/1991,  in crestere cu 20%, si s-a intervenit ca urmare a noua solicitari prin S.N.U.Ap.U. 112.

 

     

 

Maine, 7 iunie a.c., ora 09.00, politistii rutieri jurizeaza etapa judeteana a Concursului "Educatie rutiera- Educatie pentru viata!", editia 2013,  gazduita de Scoala Generala nr. 6 "Stefan cel Mare" din Bistrita. Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de politie Judetean Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, organizeaza si in acest an concursul  "Educatie rutiera- Educatie pentru viata!" .

Maine va avea loc loc etapa judeteana a concursului la Scoala Generala nr. 6 "Stefan cel Mare" din Bistrita.

In concurs sunt inscrise patrulele scolare de circulatie ale unitatilor de invatamant din judet, castigatoare in etapele zonale, iar echipa ce se va clasa pe primul loc se va califica la etapa nationala a concursului.

            Elevii vor avea de depasit probele de poligon, de parc-scoala, si vor raspunde la chestionare privind regulile de circulatie.

            Astfel, printr-un concurs interactiv,  copiii isi dezvolta cunostintele de circulatie rutiera, indemanarea, curiozitatea si entuziasmul specifice varstei, la final primind diplome si multumiri, dar si amintiri frumoase. 

            Mult succes!  

 

 

0 comentarii2758 vizualizări06 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0