Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Combaterea delincventei juvenile.Verificari silvice.

In 12.06.2013, intre orele 06:00 - 17:00, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice impreuna cu ITRSV Cluj-Napoca si reprezentanti din cadrul Asociatiei de Vanatoare Cusma, au executat o actiune pe linia controlului circulatiei si provenientei materialului lemnos pe Valea Bargaului, precum si a verificarii modului de respectare a prevederilor legale din domeniul cinegetic.

In urma verificarilor au aplicat 2 sanctiuni contraventionale in valoare de 2.000 lei, la Legea 171/2010 pentru combaterea delictelor silvice si 9 sanctiuni la Legea 407/2006 a vanatorii si a protectiei fondului cinegetic in valoare de 3500 lei si au confiscat cantitatea de 3,5 m.c. lemn rotund de esenta  rasinos, in valoare totala de 750 lei.

 

·         

 

Activitati pentru prevenirea si combaterea delincventei juvenile 

 

In 12.06.2013, intre orele 11:00-13:00, politistii au desfasurat o actiune pentru depistarea elevilor care nu frecventeaza cursurile scolare, pentru reducerea victimizarii elevilor si pentru prevenirea consumului de alcool in randul minorilor, in localurile de alimentatie publica si barurile situate in zona unitatilor de invatamant si pe raza municipiului,  in baza Protocolului de colaborare incheiat cu Inspectoratul Scolar Judetean pentru prevenirea si combaterea delincventei juvenile.

 Cu aceasta ocazie au fost verificate 18 localuri, fiind depistati 35 elevi care nu frecventau cursurile scolare.

De asemenea, au fost depistate si sanctionate contraventional cu amenzi in valoare de 800 lei 3 persoane care apelau la mila publicului.

         

         

******

Ofiterii de prevenire a criminalitatii continua activitatile in cadrul Campaniei de informare destinata cresterii gradului de siguranta a elevilor in perioada vacantei de vara, "VACANTA IN SIGURANTA" si le transmit elevilor recomandari preventive pentru a evita implicarea in diverse evenimente nedorite atat pentru ei cat si pentru parinti.

 

STIMATI ELEVI,

Comportamentul neadecvat, caracterizat prin neglijenta, ignoranta si teribilism favorizeaza comiterea faptelor ilegale, ale caror consecinte se rasfrang asupra autorului infractiunii si asupra victimei. Pentru a evita victimizarea sau implicarea voastra in comiterea unor fapte prevazute si pedepsite de lege, este bine sa: 

Ø     Evitati anturajul persoanelor necunoscute sau care manifesta un comportament necorespunzator.

Ø     Legaturile ocazionale cu diferite persoane va pot transforma in victimele unor jafuri, escrocherii sau violuri.

Ø     Evitati frecventarea locurilor unde se consuma alcool, droguri sau se practica jocuri de noroc deoarece acestea sunt mediul favorabil comiterii unor infractiuni.

Ø     Consumul de alcool si substante stupefiante nu este numai daunator sanatatii ci genereaza si un comportament agresiv si neplacut.

Ø     Bunul simt, buna cuviinta si comportamentul corect in societate nu pot fi separate de moralitate.       

Ø     Daca sesizati comiterea unor infractiuni indreptate impotriva voastra sau a celor din jur, nu ezitati sa anuntati  POLITIA - telefon 112

Ø     Politistul este prietenul vostru care va protejeaza si de la care puteti primi oricand sprijin sau un sfat ! 

Ø     Protejand infractorii prin tacere ii ajutati sa comita si alte fapte ! 

Ø     Respecta si vei fi respectat !

 

0 comentarii2702 vizualizări13 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0