Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
A fost descoperit cadavrul unui barbat. Cercetat pentru conducere fara permis si furt.

In 19.06.2013, politistii au fost sesizati despre faptul ca a fost gasit in padurea numita Varful Heniu Mic de pe raza comunei Prundu Bargaului, un cadavru aflat intr-o avansata stare de descompunere. 

La fata locului s-a deplasat echipa operativa, care l-a identificat pe un barbat de 63 ani din Poiana Ilvei. Acesta era urmarit la nivel national, fiind disparut de la domiciliu din luna ianuarie 2013.

S-a luat masura transportarii cadavrului la Spitalul Judetean Bistrita, Sectia prosectura, in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzei mortii.

          Cercetarile continua de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale, in vederea clarificarii imprejurarilor de fapt.

 

·         

 

Siguranta tinerilor in vacanta de vara, in atentia politistilor

 

In 19.06.2013, intre orele 08:00-11:30, politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala  au desfasurat activitati preventive la "Liceul Tehnologic Liviu Rebreanu" din Maieru, in contextul sfarsitului de an scolar.

Politistii au purtat discutii cu peste 100 de elevi si cadre didactice  pe tema "Siguranta tinerilor in vacanta de vara", carora le-au oferit recomandari prevenive pentru o vacanta lipsita de incidente neplacute.

Activitatile se inscriu in campania "Vacanta in siguranta" destinata cresterii gradului de siguranta a elevilor in perioada vacantei de vara, derulata  in perioada iunie-august 2013.

 

 

Barbat din Suceava, cercetat pentru conducere fara permis si furt

 

 In data de 19.06.2013, pe Bd. Independentei din Bistrita, a fost identificat in trafic un barbat de 27 ani din Suceava, in timp ce conducea o autoutilitara.

In momentul efectuarii semnalului regulamentar de oprire de catre politist,  conducatorul auto si-a continuat deplasarea, fapt pentru care echipajul rutier a procedat la urmarirea si oprirea acestuia in trafic.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca barbatul nu detine  permis de conducere si ar fi sustras autoturismul din posesia fratelui sau, din mun. Suceava.

Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducere fara permis si furt, cercetarile fiind continuate de catre Biroul rutier.

 

·         

 

Conducator auto sanctionat pentru abateri rutiere

 

In urma activitatilor desfasurate  in cadrul planului de masuri "SCUTUL PADURII - 2013", in 19.06.2013, orele 05.30, a fost  depistat R.L. de 36 ani din com. Tarlisua, in timp ce transporta pe DJ 171, in localitatea Dobric, cu o autoutilitara cantitatea de 6 mc material lemnos, fara a avea documente de provenienta si transport a materialului lemnos.

Cel in cauza a fost sanctionat conform Legii 171/2010 cu amenda de 2000 lei, iar cantitatea de lemn a fost ridicata in vederea confiscarii.  

Conducatorul autoutilitarei nu detinea licenta de transport si certificat de competenta profesionala, si a fost sanctionat contraventional pentru nerespectarea prevederilor din HG 69/2012 privind stabilirea incalcarilor prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.071/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme comune privind conditiile care trebuie indeplinite pentru exercitarea ocupatiei de operator de transport rutier (...)si s-a dispus imobilizarea autoutilitarei si ridicarea certificatului de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare,  pana la indeplinirea conditiilor legale pentru continuarea efectuarii transportului.

 

0 comentarii2730 vizualizări20 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0