Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Trei suspecti, retinuti. Suspect de furt, identificat. RUSALII IN SIGURANTA.Vacanta in siguranta.

In cursul zilei de ieri, politistii bistriteni au depistat trei persoane pe numele carora autoritatile spaniole au emis mandate europene de arestare. Suspectii au fost retinuti pentru 24 de ore.  

 In urma unei actiuni desfasurate de politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale si cei din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala, cu sprijinul Serviciului pentru Actiuni Speciale, au fost depistati pe raza localitatilor Cristestii Ciceului si Reteag doi barbati, de 26 ani si 32 ani si o femeie de 52 ani.

Pe numele acestora autoritatile judiciare spaniole au emis trei Mandate Europene de Arestare pentru comiterea infractiunii de trafic de persoane.

Suspectii au fost retinuti pentru 24 de ore, si ulterior Curtea de Apel Cluj  a dispus fata de acestia masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu pe o perioada de 30 zile.

         

·         

 

 

Comertul stradal ilicit, in atentia politistilor

 In 20.06.2013, intre orele 10:00-12:00, politistii au organizat o actiune pentru  prevenirea faptelor de comert stradal ilegal pe raza municipiului.

Au fost aplicate 10 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 2.390 lei (7 la Legea 12/1990, 2 la OUG 97/2005, 1 la Legea 61/1991), au fost confiscate bunuri in valoare totala de 210 lei comercializate fara documente si au fost depistati doi cersetori.

 

·         

 

Surprinsa dupa ce a furat

 In 20.06.2013, ora 14:05, o femeie din Teaca a sesizat faptul ca a surprins o persoana necunoscuta in curtea sa.

          Politistii au identificat o tanara de 16 ani, din Voivodeni, judetul Salaj, care a intrat in bucataria de vara a imobilului, iar dintr-o poseta a sustras suma de 162 lei, la iesirea din locuinta fiind surprinsa de proprietara. Prejudiciul a fost recuperat.

          In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsiri infractiunii de furt calificat.

 

·         

Suspect de furt, identificat

 In 20.06.2013, ora 08:40, a fost sesizat faptul ca in ziua anterioara persoane necunoscute au sustras dintr-o hala din Prundu Birgaului doua genti ce apartineau unor salariate.  

          In urma investigatiilor efectuate politistii Sectiei 2 Politie Rurala a fost identificat suspectul principal pentru comiterea faptei, un tanar de 17 ani  din Ciosa. In urma extinderii cercetarilor, tanarul este suspectat si de comiterea altei infractiuni de furt pe raza localitatii Tureac.

          Cercetarile continua de Sectia 2 Politie Rurala sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

 

 In perioada Rusaliilor, peste 180 de politisti vor actiona, zilnic, la nivel judetean, in vederea asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica.

In perioada 22 - 24 iunie a.c., cu ocazia sarbatoririi Rusaliilor in medie zilnic, peste 180 de politisti de la ordine publica, rutiera, transporturi, investigatii criminale, combaterea criminalitatii organizate si investigarea fraudelor vor actiona atat pentru indeplinirea responsabilitatilor obisnuite, necesare asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica, cat si in cadrul dispozitivelor suplimentare instituite in zona lacasurilor de cult sau de desfasurare a manifestarilor publice circumscrise acestei sarbatori.

Astfel, in aceasta perioada, vor fi constituite 247 patrule de ordine si siguranta publica, pedestre si  auto ce vor actiona pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale.

De asemenea, au fost luate masuri pentru prezenta activa pe caile de acces ce converg spre lacasurile de cult si statiunile turistice, pe principalele drumuri nationale, in punctele cu risc ridicat de accidente si la orele cu trafic intens, in vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere.

 

Pentru a nu avea neplaceri, Politia Romana va adreseaza cateva sfaturi utile:

 aceasta mini vacanta este prilej pentru dumneavoastra de a verifica starea caselor de vacanta, cabanelor sau caselor in constructie pe care le detineti (daca e cazul) - verificati daca va lipsesc bunuri sau daca au fost fortate incuietori;

    in situatia deplasarii in minivacanta / la picnic  cu autoturismul, atunci cand opriti, fie si doar pentru un scurt popas, nu lasati cheile in contact si asigurati-va ca ati inchis portierele si geamurile;

  • obiectele de valoare lasate la vedere in masina (genti, posete, telefoane mobile, lap-top-uri, camere foto/video, pungi de cadouri) pot fi tentante pentru hoti;
  • la plecarea de la domiciliu pentru o perioada mai mare rugati vecinii sa va supravegheze locuinta;
  • nu lasati cheila de la usa sub pres, in cuiul de la poarta sau in alte locuri dosnice, deoarece ele pot fi gasite cu usurinta de catre infractori;
  • Si pietonilor li se recomanda sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca se poate face in conditii de siguranta.  

 

 

Campania "Vacanta in siguranta" si la elevii din Sangeorz-Bai  

 In perioada 18-21.06.2013, politisti din cadrul Politiei oras Singeorz-Bai au desfasurat ample activitati preventive in unitatile de invatamant si zona adiacenta acestora, avand drept scop cresterea gradului de siguranta al elevilor, prevenirea victimizarii minorilor si delicventei juvenile in unitatile de invatamant.

 Astfel, la Liceul Teoretic "Solomon Halita" si Scoala generala Singeorz-Bai, politistii impreuna cu elevii si cadre didactice au discutat interactiv teme de prevenire precum  siguranta tinerilor in vacanta de vara, delincventa juvenila si victimizarea minorilor.

 La aceste activitati au participat 230 elevi, fiind abordate, in cadrul orelor de dirigentie, si aspecte privind prevenirea faptelor cu violenta dintre elevi, a agresiunilor verbale, a consumului de stupefiante, dar si respectarea regulilor de circulatie si pastrarea ordinii si linistii publice.

Masurile pe care Politia le intreprinde in vederea prevenirii infractionalitatii in randul elevilor trebuie impletite cu eforturile parintilor de a se implica in educatia si siguranta copiilor. Familia are un rol foarte important in viata acestora, motiv pentru care, parintilor, le adresam recomandarea de a se informa permanent cu privire la locurile pe care le frecventeaza copiii, persoanele in anturajul carora isi petrec timpul liber, precum si informatiile la care acestia au acces.

 Politistii bistriteni  vor continua activitatile preventive si in perioada vacantei, in cadrul taberelor scolare organizate pe raza judetului.

Politistii le doresc elevilor  vacanta de vara in siguranta!

 

 

1 comentariu2905 vizualizări21 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0