Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
SIGURANTA LA SCOALA - LA FINAL. RECOMANDARI PENTRU O CALATORIE IN SIGURANTA.

Vineri, 21 iunie 2013, la Telciu, intr-un cadru festiv, a fost incheiat proiectul pilot "Siguranta la scoala 2013". In urma evaluarilor, proiectul este considerat un succes si se intentioneaza continuarea si extinderea lui in anul scolar urmator si in alte unitati de invatamant.

 Derulat in perioada martie-iunie 2013, proiectul "Siguranta la scoala 2013" este un parteneriat realizat intre Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita Nasaud, Primaria Telciu si Liceul Tehnologic Telciu pentru reducerea delincventei juvenile si a victimizarii minorilor din comuna.

Finantat de Primaria Telciu, proiectul de prevenire  a vizat informarea unui public de peste 700 de elevi (clasele I - XII) din localitatile Telciu, Telcisor si Bichigiu si implicarea parintilor acestora pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor in unitatile de invatamant si in apropiere.

Pe parcursul a trei luni, politisti din structura de prevenire, Sectia 6 Politie rurala si Postul de Politie Telciu au sustinut lectii de prevenire, informari, dezbateri si au prezentat filme didactice cu caracter preventiv.

In cadrul proiectului au fost tipariti si distribuiti peste 7000 fluturasi, calendare si brelocuri cu mesaje preventive pe temele violentei la scoala, siguranta rutiera, impotriva consumului de droguri,  sigurantei pe internet.

Odata cu festivitatea de sfarsit de an scolar, politistii au acordat diplome elevilor care s-au remarcat prin implicarea lor in activitati in cadrul proiectului.

            Multumim partenerilor nostri, elevilor, cadrelor didactice si parintilor pentru sprijinul acordat in crearea unei comunitati mai sigure si mai frumoase!

 

 

 

Pentru intoarcerea in siguranta a bistritenilor din minivacanta de Rusalii, si pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei, politistii rutieri vor actiona in trafic cu aparatele radar. / Participantii la trafic sunt sfatuiti sa adopte o maniera de condus preventiva, sa respecte regulile de circulatie si indicatiile politistilor rutieri.

 In perioada 22 - 24 iunie a.c., cu ocazia sarbatoririi Rusaliilor, pentru prevenirea accidentelor rutiere, politistii rutieri se afla la datorie, pe drumurile din judet.

 Politistii vor monitoriza traficul rutier, in vederea prevenirii evenimentelor grave si combaterii incalcarii regimului legal de viteza, fiind monitorizate in special traseele de deplasare dinspre statiunile turistice, DN 17  si celelalte aglomerari urbane.

De asemenea, in actiuni vor fi angrenati si politisti de la ordine publica, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutiera, in special in mediul rural. Politistii de la ordine publica vor actiona pentru asigurarea fluntei traficului rutier, dar si pentru asigurarea ordinii si linistii publice.

 Totodata, politistii vor acorda o atentie deosebita prevenirii accidentelor produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenta alcoolului.

 

******

 Politia Romana recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

 Totodata, politistii rutieri atrag atentia asupra respectarii regimului legal de viteza intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

 Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice! Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange. De asemenea, pe timpul cercetarii permisul este retinut fara drept de circulatie.

 Oboseala la volan este extrem de periculoasa. Este de ajuns o singura fractiune de secunda, moment in care pot aparea atipirea si, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseala (stare de moleseala, clipire frecventa, incetosarea privirii) trebuie sa intrerupeti calatoria si sa parcati autovehiculul intr-un loc sigur (de preferat o parcare amenajata). Odihniti-va pana la refacerea totala a capacitatilor psiho - motorii necesare conducerii in siguranta.

Inainte de plecarea la drum este necesara verificarea starii tehnice a autovehiculului si, in special, a presiunii in pneuri, gradul de imbatranire si uzura al acestora si al racordurilor, precum si verificarea instalatiei de climatizare.

 Si pietonilor li se recomanda sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca se poate face in conditii de siguranta.  

 

POLITISTII VA DORESC DRUM BUN!

0 comentarii2702 vizualizări24 iunie 2013




rss 2.0
rss 2.0