Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 29 Noiembrie 2023 - 14587
POLITISTII BISTRITENI LA DATORIE, PENTRU RUSALII IN SIGURANTA.

In acest sfarsit de saptamana, politistii s-au aflat la datorie pentru o sarbatoare in siguranta. Nu s-a inregistrat niciun eveniment deosebit sau incident grav, urmare a prezentei active a politistilor in strada si a masurilor preventive luate. In ultimele 48 de ore, politistii au aplicat peste 400 de sanctiuni contraventionale, majoritatea fiind pentru incalcari ale normelor legale privind circulatia pe drumurile publice si a celor privind ordinea si linistea publica. De asemenea, politistii au prins 21 de suspecti de infractiuni si au constatat 11 infractiuni in flagrant.  

         Politistii au aplicat, in ultimele 48 de ore, in urma actiunilor intreprinse pentru siguranta cetatenilor, 409 sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 70.000 lei, 308 sanctiuni fiind aplicate pentru incalcari ale normelor legale privind circulatia pe drumurile publice.

 Au fost constatate 75 de abateri de la normele privind ordinea si linistea publica, prevazute de Legea 61/1991. De asemenea, au fost constatate 10 abateri de la normele privind activitatile de comert, prevazute de Legea 12/1991 si au fost confiscate bunuri in valoare de 450 lei.

 Politistii au constatat si sanctionat 308 abateri de la normele rutiere, prevazute de O.U.G. 195/2002, fiind sanctionati 58 de conducatori auto care au depasit viteza legala, 4 conducatori auto care au condus sub influenta alcoolului.

De asemenea, au fost retinute 6 permise de conducere si retrase 2 certificate de inmatriculare.

 In aceasta perioada, zilnic,  peste 180 de politisti de la ordine publica, rutiera, transporturi, investigatii criminale, combaterea criminalitatii organizate si investigarea fraudelor sunt la datorie, atat pentru indeplinirea responsabilitatilor obisnuite, necesare asigurarii unui climat de ordine si siguranta publica, cat si in cadrul dispozitivelor suplimentare instituite in zona lacasurilor de cult sau de desfasurare a manifestarilor publice circumscrise sarbatorii Pogorarii Sfantului Duh (Rusaliile).

 Politia Romana recomanda tuturor conducatorilor auto sa respecte normele rutiere. Viteza excesiva sau neadaptata la particularitatile de drum si de trafic sunt printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere!

 Politia Romana recomanda cetatenilor sa respecte normele de convietuire sociala si sa isi ia masuri minime de protectie. Orice incalcare a normelor penale sau contraventionale va fi sanctionata conform prevederilor legale.

 

 

0 comentarii2702 vizualizări25 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0