Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Prins in flagrant. Depistat la volan cu 1,60 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In 05.07.2013, a fost prins in flagrant un barbat de 32 ani din Bistrita, cartier Unirea, care a patruns prin efractie intr-o magazie situata in spatele unui imobil in cartierul Unirea, si din interior a sustras mai multe componente de la utilaje agricole.

 Prejudiciul in valoare de 350 lei a fost recuperat.  S-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat de catre Biroul de Investigatii Criminale.


           De asemenea, politistii  l-au identificat pe P.A. de 19 ani  din Bistrita, care a sustras in luna aprilie a.c. o bicicleta, din scara unui bloc.  Prejudiciul, in valoare de 500 lei, a fost recuperat.

          Cercetarile  continua  de Biroul de Investigatii Criminale.

 

  •  

 

Depistat la volan cu 1,60 mg/l alcool pur in aerul expirat

 

           In 05.07.2013,  ora 14.45 pe DJ 172A, intre localitatile Beclean si Rusu de Jos a fost depistat P.E. de 39 ani din Rusu de Jos, care a condus un autoturism avand o imbibatie alcoolica de  1,60 mg/l alcool pur in aerul expirat.

        Acesta a fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia au rezultat doar pagube materiale.

        S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana cu alcoolemie peste limita legala si i-au fost recoltate probe biologice.

        Cercetarile continua de Politia Oras Beclean.

 

  •  

 

Verificari pe lina comertului cu animale

 

In 06.07.2013, intre orele 07.30-10.30, Serviciul de Investigare a Fraudelor, impreuna cu politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica, Serviciului Rutier, Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului si inspectori din cadrul Directiei Sanitar Veterinare Bistrita-Nasaud, au desfasurat o actiune, in localitatea Prundu Birgaului, pe linia prevenirii si combaterii faptelor care contravin normelor legale pe linia achizitionarii, comercializarii de animale vii, procesarii si prelucrarii de carne ori produse din carne,  dar si pe linia protejarii populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

Echipele de control au verificat 23 de persoane fizice si juridice, care desfasurau activitati de comert cu animale, produse si preparate din carne si 38 de autovehicule.

Au fost vizate legalitatea achizitiei animalelor, inclusiv operatiunile intracomunitare, respectarea normelor referitoare la intocmirea documentelor de transport de animale sau de produse din carne, precum si  legalitatea sacrificarii animalelor.

In urma controalelor, au fost aplicate 17 sanctiuni contraventionale in valoare de 3.440 lei si s-a confiscat suma de 160 lei.

 

  •  

 

Urmariti depistati

 

   In 06.07.2013, ora 22.00, in urma unei actiuni organizate in sistem integrat de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale si Serviciul de Ordine Publica, a fost depistat in Cartier Sarata D. Sorin de 44 ani, urmarit la nivel national din 5 iulie a.c.

 Impotriva acestuia Judecatoria Bistrita a emis un Mandat de Executare a Pedepsei Inchisorii in luna mai a.c., fiind condamnat la 1 ani inchisoare pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

Cel in cauza a fost depus in Penitenciarul Bistrita.

 

In aceeasi zi, politistii din Sangeorz-Bai l-au depistat pe raza orasului pe A. Florin de 28 ani, care poseda mandat de arestare emis de Judecatoria Nasaud, fiind condamnat la 7 ani, pentru savarsirea infractiunii de viol.

Acesta a fost incarcerat in arestul IPJ Bistrita-Nasaud.

 

  •  

 

Cercetat pentru braconaj

 

 In 06.07.2013,  ora 7.15,  Politia oras Nasaud a fost sesizata  prin SNUApU   112 ca in hotarul cartierului Lusca s-au auzit focuri de arma.

In urma verificarilor efectuate, a fost identificata o autoutilitara  condusa de A.G. de 32 ani, din Rebrisoara, in care se aflau doua arme, detinute legal, si un cadavru de caprior, pentru care nu avea autorizatie de vanatoare.

 Politistii au dispus ridicarea armei cu care a fost impuscat capriorul si indisponibilizarea autoutilitarei.

Cercetarile continua de BAESP Bistrita-Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de arma letala fara drept, braconaj si transportarea de vanat dobandit ilegal.

 

  •  

 

Un sofer, trei infractiuni

 

   In 06.07.2013, ora 22.38, pe DJ 173A, in localitatea Bistrita Birgaului, a fost depistat P.S. de 35 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism avand o imbibatie alcoolica  de 0,33 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Din verificari a rezultat ca acesta detine permis de conducere categoria A, care figureaza retinut, iar  autovehiculul condus este radiat din circulatie luna mai 2010.

S-a intocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand dreptul de a conduce suspendat,  cu permis necorespunzator categoriei de autovehicule si punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat.

Cercetarile continua de Serviciul Rutier.

 

  •  

 

Surprinsi in casa de un vecin, prinsi de politisti

 

In 07.07.2013, ora 14.42, politistii au fost sesizati ca L.Z. de 45 ani din Nuseni a fost agresat fizic de persoane necunoscute.

In urma investigatiilor efectuate au s-a stabilit ca barbatul a observat o femeie si un barbat care au intrat in casa vecinului sau.  Intrucat proprietarul imobilului nu se afla la domiciliu, vecinul a mers la ei pentru a le cere sa paraseasca locuinta, moment in care a fost lovit de barbat in zona fetei cu un obiect dur. Ulterior, cei doi au parasit in fuga imobilul.

In urma investigatiilor operativ efectuate, suspectii au fost identificati si depistati pe raza localitatii Rusu de Sus, respectiv  C.D de 19 ani si A.L. de 15 ani, din Rodna.

In cauza se efectueaza cercetari de Sectia 4 Politie Rurala Beclean,  pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu. In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor fizice, se va stabili incadrarea juridica fata de C.D.  pentru agresiunea comisa.

 

  •  

Suspecti de furt, identificati

 

In 07.07.2013, in jurul orelor 15.30, politistii au fost sesizati  ca in noaptea de 06/07.07.2013, persoane necunoscute au patruns in incinta unui magazin din Magura Ilvei, de unde au sutras bani si bijuterii in valoare de 8000 lei.

In urma verificarilor si informatiilor obtinute au fost identificati  L. E. de 17 ani, U.E. de 14 ani, L.A. de 15 ani si T. M.  de 18 ani, toti din Magura Ilvei. De asemenea a fost recuperata valoarea de 2200 lei din totalul prejudiciului.

 Cercetarile continua de catre Postul de politie Magura Ilvei.

 

  •  

 

Surprins in flagrant de patrula de politie

 

In 08.07.2013, in jurul orelor 02.30, in timpul efectuarii serviciului, patrula de politie a observat ca un geam de la un bar din localitatea Sant era deschis.

In urma verificarilor, in  interiorul localului a fost identificat G.S. de 16 ani  din Sant, care patrunsese prin efractie.

Cercetarile sunt continuate de catre Postul de Politie Sant sub aspectul comiterii infractiunii de "Furt calificat".

 

  •  

 

O soferita, trei infractiuni

 

In 07.07.2013, orele 22.24, politistii au fost sesizati prin S.N.U.A.U.112, ca pe str. Magurii din com. Rodna s-a produs un accident de circulatie soldat cu avarierea unui autoturism si distrugerea unui gard.

Din verificarile efectuate s-a stabilit ca H. A. de  29 ani din Rodna,  in timp ce conducea un autoturism, a intrat in coliziune cu un gard. Ulterior a plecat cu autoturismul de la fata locului si l-a condus pe o distanta de aproximativ 100 m, parcandu-l in fata locuintei sale.

De asemenea, s-a constatat ca soferita nu poseda permis de conducere, iar autoturismul a fost radiat din circulatie in Germania in anul 2008.

 In cauza s-a intocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunilor de Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fara a poseda permis de conducere, Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si Parasirea locului accidentului.  

Cercetarile continua de catre lucratorii Postului de Politie Rodna.

4 commentarii2772 vizualizări08 iulie 2013




rss 2.0
rss 2.0