Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
TRAFIC RUTIER IN SIGURANTA. RECOMANDARI PENTRU UN SEJUR LINISTIT.
In perioada premergatoare Sarbatoririi Adormirii Maicii Domnului si pe timpul acesteia, conducerea I.P.J. Bistrita-Nasaud a luat masuri suplimentare pentru asigurarea fluentei traficului rutier, precum si pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere grave.

Pentru asigurarea fluentei traficului rutier si prevenirea evenimentelor rutiere, in perioada 14 - 18 august a.c., politistii rutieri vor actiona zilnic pe toate tronsoanele de drumuri, indeosebi pe DN 17, precum si la intrarile / iesirile din zonele turistice si in zona lacasurilor de cult.

De asemenea, politistii vor utiliza toate autospecialele din dotare, pe care sunt instalate echipamente video de supraveghere a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmarind, in special, prevenirea si combaterea accidentelor pe fondul vitezei.

* * *
Politia Romana recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere, fara bruscarea comenzilor vehiculelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare si sa evite efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
Politistii recomanda conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.

Totodata, politistii rutieri atrag atentia asupra respectarii regimului legal de viteza intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.
Politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atentie deosebita necesita si sistemul de ventilatie-dezaburire a parbrizului si luneta masinii care trebuie sa functioneze foarte bine.
Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.
Si pietonilor li se recomanda sa-si sporeasca atentia, sa evite pe cat posibil folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, sa se asigure temeinic inaintea traversarii drumurilor si sa procedeze la efectuarea acesteia numai dupa ce sunt siguri ca se poate face in conditii de siguranta.
Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice! Orice accident, ranire sau deces cauzate de consumul de alcool pot fi evitate in totalitate.
Conduceti cu multa atentie si rabdare! Respectati-i pe ceilalti participanti la trafic, indiferent daca sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede ori motociclete!
Cetatenilor romani care s-au intors acasa din strainatate le reamintim ca legislatia in domeniu este la fel de ferma si in Romania, iar regulile de circulatie trebuie respectate oriunde s-ar deplasa.

POLITIA ROMANA VA UREAZA DRUM BUN!

 

 

 

RECOMANDARI PENTRU UN SEJUR LINISTIT

Pentru ca Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului sa fie petrecuta fara evenimente neplacute, politistii recomanda tuturor cetatenilor sa aiba in vedere un minim de masuri de autoprotectie.

In perioada minivacantei cu ocazia sarbatorii din 15 august, " Adormirea Maicii Domnului", in judetul nostru au loc mai multe activitati specifice acestei sarbatori: manifestari religioase, cultural- artistice sau activitati in zonele de agrement.

Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Bistrita- Nasaud va recomanda sa adoptati cateva masuri preventive care sa reduca riscul implicarii dumneavoastra in evenimente nedorite si care sa va pericliteze planurile de vacanta.

- in cazul in care parasiti domiciliul pe o perioada mai lunga de timp, asigurati si verificati toate caile de acces in locuinta si rugati o persoana de incredere sa verifice din cand in cand locuinta dumneavoastra
- daca efectuati deplasari cu autoturismul, verificati starea tehnica a acestuia, nu va urcati la volan daca sunteti sub influenta bauturilor alcoolice sau intr-o stare avansata de oboseala, asigurati-va autoturismul parcandu-l in zone iluminate, circulate si nu lasati la vedere in interiorul sau bunuri tentante pentru hoti.
- respectati regulile de baza atat in calitate de pieton, cat si de conducator auto, pentru a evita implicarea dvs in accidente rutiere (traversare regulamentara, limite legale pentru viteza, prioritate, depasire)
- daca va aflati in zone aglomerate, manifestati vigilenta si evitati afisarea de bijuterii, telefoane mobile, sume mari de bani, purtatul neglijent sau la vedere al gentii, portofelului pentru a nu deveni victimele ale talharilor
- nu va lasati atrasi in locuri izolate pentru a cumpara bunuri de ocazie, incurajand astfel comertul ambulant si ilicit, oricat de avantajos vi s-ar parea.

Dragi copii,

- daca va rataciti sau va pierdeti de membrii familiei, adresati-va unui politist sau unei familii cu copil care sa va ajute sa va regasiti rudele;
- nu acceptati daruri de la persoane necunoscute si nici invitatia de a urca intr-o masina;
- fiti atenti si rezervati fata de persoanele care doresc sa se imprieteneasca cu voi,
- incercati sa tineti minte adresa de acasa, un numar de telefon, numele parintilor.

Pentru orice situatie care poate constitui o urgenta, apelati serviciul unic de urgenta 112!
Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii.

0 comentarii2744 vizualizări15 august 2013




rss 2.0
rss 2.0