Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Marti 11 Mai 2021 - 14587
Sedinta de lucru cu Voluntarii la Ambulanta si cei activi de la Crucea Rosie Bistrita-Nasaud.

Miercuri de la ora 17.00, la Sala Polivalenta din Bistrita, a avut loc Sedinta de lucru cu Voluntarii la Ambulanta si cei activi de la Crucea Rosie Bistrita-Nasaud, care au dorit sa faca parte din echipa actualizata a Detasamentului de Interventii la Dezastre.

Dl. Corneliu Diaconu, in calitate de Director al Crucea Rosie Bistrita Nasaud a informat voluntarii prezenti ca:
- parteneriatul cu Serviciul de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud este unul consolidat si ca acesta continua, voluntarii care vor absolvii testul de la Ambulanta vor activa in continuare pe ambulanta, iar ceilalti isi vor continua activitatea la Crucea Rosie Bistrita-Nasaud;
- voluntarii care nu au absolvit cursul de Prim Ajutor la Crucea Rosie , momentan sunt inregistrati ca rezerve in Detasament, acestia urmand sa fie pregatiti in urmatorul inteval, inclusiv cei care nu au fost prezenti si ulterior isi doresc. Doritorii se pot inscrie lasand un Mesaj pe profilul colegei Adda Tofana https://www.facebook.com/adda.tofana cu numele, numarul de telefon si ziua din saptamana in care pot veni la curs. Cursurile vor avea loc la sediul Crucii Rosii din Bistrita de pe strada C.R.Vivu de la orele 19:00 in fiecare zi , de luni pana vineri, in ziua aleasa de cursanti.
- intalnirea de lucru s-a realizat din nevoia actualizarii bazei de resurse umane a Detasamentului de Interventii la Dezastre al Crucii Rosii Bistrita Nasaud (absolventi ai cursului de Prim ajutor), care vor fi pregatite continuu de catre profesionisti in: prim ajutor, activitati de cercetare, logistica.
- facilitatile si avantajele voluntarilor la dezastre vor fi:
- beneficiaza de stagiu gratuit de pregatire teoretic si practic asigurat de un instructor profesionist in interventii la dezastre;
- beneficiaza de acces gratuit in tabere de pregatire la dezastre in tara si strainatate;
- vor fi echipati gratuit cu tinute realizate de catre Crucea Rosie Bistrita-Nasaud;

La intalnirea de lucru au participat profesionistii Ciprian Pacurar si Bogdan Moldovan de la Serviciul de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud si voluntari din Bistrita, Beclean si Nasaud ai Crucii Rosii.

Sociologul Marius Moldovan, in calitate de voluntar si membru al Comitetului Judetean al Crucii Rosii Bistrita-Nasaud a prezentat actiunile care au stat la baza dezvoltarii institutionale a Crucii Rosii prin consolidarea SubFilialeor Beclean si Nasaud, a prezentat proiectul ``Voluntarul Anului la Crucea Rosie`` prin creionarea catorva idei generale ce vor fi facute publice in curand si a furnizat date tehnice privind gestionarea spatiilor virtuale (realizarea site-ului si administrarii retelelor de socializare) pentru o mai eficienta si utila prezentare a acestora pentru proprii voluntari si spatiul public.

S-a creat o larga baza de date cu voluntarii activi si prezenti. Inscrierile in cadrul Detasamentului de Interventii la Dezastre al Crucii Rosii Bistrita Nasaud vor continua fara limita de timp.

Voluntarii inscrisi in Detasamentului de Interventii la Dezastre al Crucii Rosii Bistrita Nasaud vor fi contactati curand pentru a li se comunica data de incepere a cursului si durata.

Cursurile de Prim Ajutor cu eliberarea de Diplome recunoscute de Crucea Rosie, se vor realiza in continuare centralizat intr-o noua forma DOAR in cadrul parteneriatului dintre Crucea Rosie Bistrita si Serviciul de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud. Orice alte initiative de realizarea de Cursuri de prim ajutor NU sunt autorizate si NU sunt recunoscute.
Doritorii se pot inscrie lasand un Mesaj pe profilul colegei Adda Tofana https://www.facebook.com/adda.tofana cu numele, numarul de telefon si ziua din saptamana in care pot veni la curs. Cursurile vor avea loc la sediul Crucii Rosii din Bistrita de pe strada C.R.Vivu de la orele 19:00 in fiecare zi , de luni pana vineri, in ziua aleasa de cursanti.

Multumim SAJ Bistrita-Nasaud pentru buna colaborare si voluntarilor pentru participare!

Like & Share emoticon smile !

Crucea Rosie Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud,
Cornel Diaconu,
Director.
http://crucearosiebistrita.ro/astazi-a-avut-loc-sedinta-de…/

 

0 comentarii5404 vizualizări11 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0