Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Marti 11 Mai 2021 - 14587
Intalnire de suflet cu membrii unei familii de refugiati ucraineni, la Magura Ilvei.

Un grup de elevi ai Liceului Teoretic de Informatica "Grigore Moisil", Iasi, coordonati de profesorii Anamaria Ghiban si Daniela Anghelescu, vor participa in cursul zilei de 2 octombrie la o intalnire de suflet cu membrii unei familii de refugiati ucraineni, la Magura Ilvei, judetul Bistrita-Nasaud. Acolo tinerii ieseni au participat in luna august la o importanta actiune de voluntariat, ce a constat in renovarea a doua gospodarii puse la dispozitie de localnici persoanelor care si-au pierdut locuintele in urma conflictelor armate din Ucraina. Aceasta activitate are ca scop sustinerea persoanelor aflate in dificultate, in vederea integrarii acestora in comunitatea de la Magura Ilvei. Voluntarii de la "Grigore Moisil" s-au solidarizat cu refugiatii ucraineni si au derulat in timpul vacantei scolare o serie de actiuni cu caracter umanitar: un turneu de tenis, un concurs de ciclism si un spectacol cultural-artistic, organizate in parteneriat cu autoritatile locale, firme si institutii.

Fondurile rezultate in urma acestor evenimente caritabile vor fi donate vineri, 2 octombrie, familiei Tuchalin, ce s-a stabilit la inceputul lunii septembrie in localitatea bistriteana si Asociatiei umanitare "Vasile Voiculescu", partener in proiectul initiat de tinerii informaticieni "Solidari cu cei de langa noi! 112 pentru Ucraina".

In contextul socio-politic actual, elevii Liceului Teoretic de Informatica "Grigore Moisil" au inteles adevaratul sens al solidaritatii umane si doresc sa sensibilizeze opinia publica in legatura cu suferinta celor de langa noi, promovand drepturile omului si respectarea acestora, stimuland implicarea directa in actiuni de eradicare a saraciei la nivel global.

 

 

Persoane de contact,

Prof. Daniela Anghelescu 0756980466.

Prof. Anamaria Ghiban 0742251688

 

Director,

Prof. Carmen Losonczy.

0 comentarii5173 vizualizări01 octombrie 2015
rss 2.0
rss 2.0