Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin" prin Programul National Cantus Mundi, cu sprijinul Companiei Nationale Loteria Romana, a dotat cu materiale didactice pentru desfasurarea orelor de educatie muzicala 20 de scoli din mediul rural sau din zone defavorizate, in cadrul proiectului "Ora de muzica ramane in orar".
Kit-ul creat in perioada de desfasurare a proiectului contine: clopotei Thomann Rainbow Deskbells, boomwhackers BW-DG, metronom, culegeri de partituri si alte materiale didactice moderne, necesare desfasurarii orelor de educatie muzicala in conditii optime.
Toate aceste materiale didactice au ca scop perfectionarea experientei didactice la orele de educatie muzicala si de cor din 20 de scoli, care au fost selectate pe baza unor criterii de natura sociala si geografica. Proiectul "Ora de muzica ramane in orar" vizeaza totodata promovarea diversitatii, a tolerantei in mediul scolar si incluziunea copiilor.
"Instrumentele muzicale primite in cadrul proiectului "Ora de muzica ramane in orar" constituie baza oricarei scoli in activitatile de educatie muzicala instrumentala si sunt absolut necesare pentru ca orice ora de educatie muzicala sa se desfasoare corect, in timp ce copiii au o experienta educativa de calitate, distractiva, dinamica. De exemplu, practica instrumentala realizata cu ajutorul clopoteilor muzicali reprezinta punctul de pornire pentru dezvoltarea abilitatilor muzicale, a gustului muzical si estetic. Oferirea lor reprezinta un real ajutor pentru profesori. Alaturi de resursele postate pe platforma Cantus Mundi, aceste instrumente ofera copiilor o viziune artistica asupra artei sunetelor, mult mai larga. Felicit initiativa Programului National Cantus Mundi!" - a declarat Ana - Maria Rusu, Profesor de muzica, dirijor, formator Cantus Mundi.
Implementarea proiectului "Ora de muzica ramane in orar" reprezinta un demers mai mult decat necesar in mediul rural si in zonele defavorizate, unde riscul abandonului scolar atinge cote ingrijoratoare. In aceste conditii, proiectul urmareste diminuarea barierelor care ar putea genera discriminare intre elevi, prin crearea unui mediu in care toti elevii se pot dezvolta impreuna armonios.
*
Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat cu implicarea Corului National de Camera "Madrigal - Marin Constantin". Dupa 10 ani de activitate, programul reuneste sub umbrela sa un numar impresionant de peste 1.680 de coruri. Peste 60.000 de copii si tineri, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.
Loteria Romana este una dintre cele mai vechi institutii romanesti, care a sarbatorit anul acesta 115 ani de activitate, fiind infiintata in 1906, in scop social, pentru a sluji interesul public si national. In toata aceasta perioada, indiferent de vremuri si de provocarile fiecarei etape din istoria sa, Loteria Romana si-a onorat misiunea importanta de a contribui la finantarea obiectivelor de interes public national, prin oferirea de jocuri responsabile, la cele mai inalte standarde de securitate si integritate, care sa indeplineasca cerintele si asteptarile jucatorilor. Compania Nationala Loteria Romana S.A. desfasoara activitate de interes public in domeniul jocurilor de noroc si are calitatea de unic organizator, pe intreg teritoriul tarii, pentru jocurile de tip loto. In prezent, cea mai mare parte din profitul net este directionata catre bugetul de stat, sub forma de dividende. De asemenea, 2% din incasarile companiei merg catre Fondul Cultural National, din care se finanteaza proiecte ce sustin creatia contemporana romaneasca si valorizarea patrimoniului.
Biroul de presa
Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin"
Programul National Cantus Mundi
0 comentarii | 1120 vizualizări | 17 decembrie 2021 |