Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Sambata 07 Decembrie 2024 - 14587
238 de tone de alimente, 26.821 de km, 29751 beneficiari, 4 luni de grija pentru Ucraina.

Astazi se implinesc 4 luni de cand primele camioane cu alimente si resurse de stricta necesitate au inceput sa treaca granita dinspre Romania spre Ucraina, in cadrul proiectului CARE for Ukraine. Este o criza in care confederatia globala CARE - o organizatie cu 75 de ani de experienta in lupta impotriva injustitiei sociale, a saraciei si a tuturor formelor de exploatare - a intervenit inca din primele momente ale razboiului pentru sprijinirea populatiei afectate. Actiunile lor sunt implementate in Romania cu sprijinul a doua organizatii specializate in interventie sociala  - Fundatia SERA Romania si Federatia Organizatiilor Non-guvernamentale pentru Copil (FONPC).

 

23.8461 de kg de hrana si resurse pentru 29.751 de oameni aflati sub asediu au fost transportate cu sprijinul Crucea Rosie Vrancea.

 

 

"Este un moment in care sprijinul individual este important, dar nu suficient. De aceea ne-am unit fortele si implementam acest proiect alaturi de confederatia CARE si cu parteneriatul a aproape 30 de asociatii si fundatii, fiecare specializata pe un alt palier de interventie umanitara. Acest rezultat important, 238 de tone de hrana pentru zeci de mii de oameni aflati sub asediu, nu ar fi fost posibil fara sprijinul Crucea Rosie Vrancea. Cu ajutorul lor am ajuns exact acolo unde a fost mai multa nevoie." - Bogdan Simion, director executiv SERA Romania

 

Coordonarea logistica pentru interventii de urgenta inseamna o munca desfasurata exclusiv in situatii de risc.

 

Procedurile de interventie umanitara ale CARE au fost rulate deja in 104 tari si in sprijinul a peste 90 de milioane de persoane vulnerabile. Pentru actiunea dedicata Ucrainei, specialisti din toata lumea s-au reunit in Romania pentru a asigura cele mai bune cai de sustinere a populatiei afectate. Unul dintre acesti specialisti este australianul Timothy Allen, care lucreaza in echipa CARE de aproape 10 ani, timp in care a realizat peste 25 de proiecte de interventie in cadrul CARE Emergency Response Team. Specializarea sa este cea de coordonator logistic pentru interventii de urgenta, ceea ce inseamna o munca desfasurata exclusiv in situatii de risc, fie ca sunt interventii in zone afectate de calamitati naturale, de razboi sau urmari ale acestuia, de conflicte armate - toate presupun o expunere maxima la risc a celor care insotesc echipele venite sa sprijine populatia.

 

"In interventia din Ucraina m-a impresionat rezilienta oamenilor in timp de razboi. Ucrainenii iti dau senzatia ca sunt foarte pregatiti pentru tot ceea ce se intampla si vezi foarte rar disperare pe chipurile lor, mai degraba calm si determinarea de a face tot ce pot in aceasta conjunctura dramatica, pe care o infrunta cu imens curaj." - Timothy Allen, Emergency Response Specialist and Logistics pentru CARE Australia

 

Munca desfasurata in proiectul CARE for Ukraine a fost posibila prin infrastructura Crucii Rosii Vrancea, condusa de Rodica Davidean. Cele 238 de tone de ajutoare venite de la CARE au fost directionate catre hub-uri regionale aflate in Focsani si Siret. De aici camioanele sunt incarcate si pleaca spre granita, ajungand apoi catre hub-ul din Uman sau alte puncte nevralgice din Ucraina. In aceste 4 luni s-au realizat peste 60 de transporturi si s-au parcurs peste 26.000 de km prin zonele afectate ale Ucrainei, in conditii maxime de risc.

 

Mii de kilometri de drum in care singurele vehicule in miscare sunt camioanele Crucii Rosii Vrancea, transportand ajutoarele CARE for Ukraine.


"Daca la inceput descarcam ajutoarele CARE in hub-urile organizate de statul ucrainean si de organizatiile locale de Cruce Rosie, care mai departe isi asumau responsabilitatea de a le redistribui catre zonele unde era nevoie urgenta de ajutor, in timp, camioanele Crucii Rosii Vrancea au inaintat din ce in ce mai mult in teritoriul afectat de razboi, pentru a ajunge direct la populatia civila afectata. Acum distribuim ajutoare catre zeci de centre de refugiati si parteneri din Ucraina. Povestile celor care intermediaza acest sprijin sunt impresionante. Sunt pe de o parte soferii camioanelor noastre, care isi risca viata si parcurg uneori mii de kilometri fara sa intalneasca niciun alt convoi sau masina pe traseu, pentru ca nu sunt zone simplu de tranzitat. Apoi voluntarii  care duc pachetele cu ajutoare la cei in nevoie. Uneori lasa alimentele in fata unui buncar si fug, pentru ca perioadele dintre bombardamente sunt scurte, iar in subsoluri sunt oameni pentru care aceste ajutoare sunt vitale."  - Rodica Davidean, Director Crucea Rosie Vrancea


Organizatiile si proiectele sustinute prin CARE si implementate la nivel national de Fundatia SERA Romania cu sprijinul CARE France si FONPC sunt: YouHub Association, Fundatia FARA, Fundatia ESTUAR, Asociatia CARUSEL, Asociatia ESPERANDO, Fundatia Parada, Asociatia de Ajutor AMURTEL Romania, Asoc Autism Baia Mare, Create Yourself Association, ECLER, The International Foundation for Child and Family, Asociatia Q-ARTS, Asociatia The Social Incubator, Asociatia Buna Ziua Copii, Asociatia ANAIS, Asociatia Profesorii de Asistenta Sociala ASSOC, Asociatia Civica Radauti, Asociatia Hand across Romania, Fundatia Inima de Copil, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, ALLIAT MH, Society for Children and Parents, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copii, Asociatia Club Sportiv Olimpic Snagov, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Fundatia de Ajutor Medical Profilaxis, Fundatia Star of Hope Romania, Fundatia ELIBERARE, DGASPC Sector 1, DGASMB, DGASPC Sector 3, DGASPC Tulcea, DGASPC Suceava, DGASPC Maramures, DGASPC Brasov.

*

Pentru detalii - Oana Dragulinescu, coordonator comunicare Care for Ukraine: 0756.106.160

0 comentarii1043 vizualizări28 iulie 2022




rss 2.0
rss 2.0