Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Vineri 24 Ianuarie 2025 - 14587
Raport asupra desfasurarii "OLIMPIADEI INOCENTILOR" din 17 Mai 2012. Raspunsuri chestionar .

"Fiecare olimpiada are eroul ei. Olimpiada Inocentilor a avut anul acesta peste 320 de eroi,  peste 320 de copii cu dizabilitati, in termeni medicali, in termeni umani -  copii cu nevoi speciale. Un copil cu nevoi speciale, un veteran al olimpiadei, care a participat la toate cele sase editii este Dumitru C. M-am bucurat sa il revad la fel de sincer in prezenta lui acolo." 

http://www.rasunetul.ro/cu-respectul-cuvenit

 

 Olimpiada Inocentilor - Bistrita 17 mai 2012.(60 de poze). Fundatia Inocenti a organizat in 17 mai in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita, unitatile de invatamant special de pe raza judetului Bistrita Nasaud, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului si alte organizatii, cea de a sasea editie a « Olimpiadei Inocentilor », eveniment dedicat copiilor cu dizabilitati din Municipiului Bistrita si de pe raza judetului Bistrita-Nasaud. In cadrul acestui eveniment, a fost sustinute probe sportive clasice si probe sportive adaptate nevoilor copiilor cu dizabilitati, precum si probe artistice.

 http://www.bistritanews.ro/index.php?mod=article&cat=8&article=5718

 

    "Am fost in toti ani la olimpiada. Imi place cel mai mult baschetul, imi place sa ma uit cum joaca colegii mei. M-am intors de fiecare data cu o medalie acasa. "

Dumitru C.

http://www.rasunetul.ro/cu-respectul-cuvenit

      Scopul evenimentului a fost acela de a pune in valoare potentialul copiilor cu dizabilitati, de a combate marginalizarea si a dovedi astfel ca integrarea lor sociala este posibila.

 Obiective: 

-     Promovarea imaginii copiilor si tinerilor cu dizabilitati pentru reducerea discriminarii lor si constientizarea si sensibilizarea societati asupra problematicii persoanelor cu deficiente - obiectiv atins;

-     Implicarea voluntara a tinerilor in activitati sociale - obiectiv atins - au participat un numar de cca 120 de voluntari: elevi din Bistrita, Nasaud si Beclean care sunt voluntari in programul de Literatura timpurie a Fundatiei Inocenti, voluntari ai Asociatiei Impact si Directiei Judetene de Sport si Tineret, angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita Nasaud, angajati de la Transilvania Broker de Asigurare si, nu in ultimul rind, 3 reprezentanti ai Ambasadei Marii Britanii in Romania (Rhys Osborne, Linda Wadsworth, and Anne Van der Valden).

-     Facilitarea integrarii sociale a copiilor cu deficiente - este un obiectiv pe termen lung a carui atingere se poate vedea in timp;

-     Realizarea evenimentului in sine pentru un numar minim de 200 de copii deficienti din sistemul de protectie, din familii si din unitatile de invatamint special - obiectiv atins si depasit - avind in vedere ca la manifestari au participat peste 320 de copii.

 Criteriile de selectie a copiilor au fost:

-     copiii si tineri cu dizabilitati neuro-psiho-motorii din judet

-     IQ sub 70

-     handicap peste/inclusiv grad mediu

 Partenerii directi in organizarea evenimentului au fost:

Primaria Municipiului Bistrita

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita-Nasaud

CSEI Lacrima Bistrita

CSEI Lacrima Nasaud

CSEI Nr.1 Bistrita

CSEI Nr. 2 Bistrita

CSEI Beclean

Scoala de Arte si Meserii Sf. Maria

 Desfasurarea evenimentului

Evenimentul a avut loc in data de 17 Mai, intre orele 14:00 si 17:00 in Sala Polivalenta Bistrita.  

 Olimpiada a inceput cu deschiderea oficiala in cadrul careia a luat cuvantul dl primar Cretu Ovidiu Teodor, dl Mike Carroll presedintele Fundatiei Inocenti si si dl Marin Mic, director executiv Fundatia Inocenti.

Ca o particularitate, activitatile si probele au demarat cu eliberarea, de catre voluntari, a 100 baloane albe, inscriptionate.

 "Baloanele umplute cu dorinte probabil inca zboara  

...faptul ca aveau deasupra capului un acoperis nu a impiedicat baloanele - de care directorul Fundatiei Inocenti, Marin Mic, i-a invitat sa-si lege cate o dorinta - sa zboare departe, sa duca vestea despre olimpiada, despre ei, cine stie pana unde, chiar dincolo de limitele judetului, pentru ca si copiii cu dizabilitati au incercat, la fel ca in fiecare an, sa si le depaseasca pe ale lor ..." 

http://www.mesagerul.ro/2012/05/17/baloanele-umplute-cu-dorinte-probabil-inca-zboara?quicktabs_2=0

     Activitati si probe desfasurate:

Fundatia Inocenti impreuna cu partenerii au ales tipurile de activitati si probe sportive in functie de gradul de interes aratat de participanti si de conditii si resurse, astfel probele desfasurate au fost:           

 ¯ Fotbal clasic ¯ Conducerea cu piciorul a unei mingi printre jaloane

  ¯ Aruncarea la cos de baschet   

 ¯     Popice ¯ Naveta cu cuburi

¯     Jocuri de indeminare

 ¯  Atletism - alergare pe distanta scurta - 25-50 m  

¯     Concurs de carucioare

¯     Sarituri in lungime 

  ¯ Tenis de masa clasic

 ¯Desen si pictura

¯Cantece            ¯Dansuri

¯Teatru de papusi.

 Pe linga acestea, au fost organizate 2 activitati noi:

  ¯Pictura pe fata

 Unitatile de invatamant special au fost desemnate sa se ocupe de sustinerea probelor in ziua evenimentului iar Fundatia Inocenti s-a ocupat de pregatirea evenimentului, centralizarea datelor, mediatizarea evenimentului, obtinerea de sponsorizari si finantari, organizarea si pregatirea spatiului de desfasurare si premierea participantilor.

 Au fost clar delimitate spatiile aferente fiecarei probe si au fost amenajate locuri speciale pentru hidratarea copiilor. Securitatea copiilor a fost asigurata de o ambulanta, iar ordinea si paza de catre reprezentanti ai politiei locale si jandarmeriei.  

 Timpul de desfasurare a tuturor probelor a fost de 3 ore, olimpiada incheindu-se in jurul orei 17:00.

Fiecare responsabil de proba a avut grija de buna desfasurare a acesteia impreuna cu voluntarii desemnati.

Toti copiii care au participat la probe au fost premiati cu medalii si diplome si li s-a oferit cadou tricouri si sepci albe, personalizate cu denumirea evenimentului. In acest an toti copiii participanti au primit cadou o punguta de dulciuri oferite de SC Supreme Chocolat SA (Kandia).

   Sponsori si donatori ai Olimpiadei Inocentilor:

  • Transilvania Broker de Asigurare
  • RCB Electro 97
  • Nedeias Com. Ltd
  • GlaxoSmithKline
  • SC Supreme Chocolat SA (Kandia).
  • Linda Wadsworth
  • Peter Marsh

  Parteneri Media:

Mesagerul; ASTV; TVR 1; Antena 1; Rasunetul; Adevarul; Timponline; Direct TV; CronicaBN; Bistritanews, Focus TV si altii.

   "Sala Polivalenta din Bistrita a frematat, joi, de bucuria copiilor cu nevoi speciale din tot judetul care au asteptat cu emotie deschiderea unei noi editii a Olimpiadei Inocentilor. Si asteptarea lor nu a fost degeaba. Au avut parte de jocuri, concursuri, muzica, dans, teatru de papusi, meciuri de fotbal, baschet, tenis de masa, picturi pe fata si de foarte multa atentie din partea celor prezenti."

http://www.timponline.ro/inocentii-s-au-bucurat-de-inca-o-olimpiada-foto/

 
 "De la meciuri de fotbal, la aruncarea mingii la cosul de baschet, popice, conducerea cu piciorul a mingii printre jaloane, tenis de masa, desen, pictura, momente artistice si pana la face painting si clowni care le-au confectionat micutilor animale din baloane, totul a fost dedicat acestor copii, a fost pentru a-i face sa se simta speciali, apreciati, iubiti si pentru a le aduce zambetul pe buze, a fost cadoul pentru ei fara o ocazie speciala, a fost un gest care in mod normal, intr-o lume normala ar trebui sa se intample mai des."

http://cronicabn.ro/albul-puritatii-a-marcat-olimpiada-inocentilor-in-acest-an-foto

 Multumim si pe aceasta cale tuturor celor care ne-au sprijinit in realizarea evenimentului, sponsori, parteneri in organizare, parteneri media si nu in ultimul rand voluntarilor (tineri si adulti), fara aportul carora, a fiecaruia dintre ei in parte, nu ar fi fost posibila realizarea unui eveniment de asemenea amploare.

 

Cu deosebit respect,

Marin MIC

Director executiv

Fundatia Inocenti.

 

 

 

 

Raspunsuri chestionar - Olimpiada Inocentilor 2012

 

 NUMAR TOTAL DE CHESTIONARE: 40

 

 

 

  1. Cum considerati ca sunt percepute in comunitatea noastra persoanele cu dizabilitati?

 

-         persoane normale, la fel ca toti ceilalti -  5 raspunsuri - 12,5%

-         persoane normale, dar cu nevoi speciale -  13 raspunsuri - 32,5%

-         persoane diferite de toti ceilalti - 22 raspunsuri -  55%%

 

  1. Care credeti ca este atitudinea comunitatii fata de diferite aspecte ale vietii persoanelor cu dizabilitati? (bifati maxim 3 raspunsuri)

 

-         Acceptare -  12 raspunsuri                     -  Subvalorizare -  5  raspunsuri

-         Nediscriminare -  2 raspunsuri                -  Discriminare - 6 raspunsuri

-         Ajutorare - 11  raspunsuri                       -  Respingere - 10  raspunsuri

-         Ignorare -  6  raspunsuri                         -  Indiferenta - 18  raspunsuri  

-         Marginalizare - 17  raspunsuri                -  Altele - niciun raspuns

 

 

  1. In opinia d-voastra care sunt cele mai importante probleme cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati?

 

-         lipsa locurilor de munca;

-         fonduri insuficiente;

-         integrarea sociala si profesionala;

-         lipsa personalului de specialitate si a scolilor speciale;

-         ignorare sau chiar respingere din partea altor persoane;

-         discriminarea;

-         problema medicamentelor si a serviciilor medicale;

-         lipsa accesibilitatilor in institutii, magazine;

-         lipsa serviciilor de sprijin;

-         lipsa concordantei intre diferitele masuri de protectie;

-         posibilitatea de a duce o viata normala;

-         nu sunt intelesi de societate;

-         marginalizare si excludere sociala;

-         etichetarea ca "handicapat";

-         nu sunt descoperite/potentate abilitatile lor;

-         lipsa de afectiune.

 

 

 

 

 

 

4.a Cine credeti ca ar trebui sa se implice in solutionarea problemelor acestor persoane (se accepta mai multe variante de raspuns)

 

-         Parintii - 26 raspunsuri pun parintii pe primul loc si 12 pe locul II si 2 pe locul IV;

-         Autoritatile/ Institutiile - 12 raspunsuri pun autoritatile/institutiile pe primul loc si 23 pe locul doi sau 3 si 2 pe locul IV;

-         ONG-urile - 26 raspunsuri pun ONG-urile pe locul III, 6 raspunsuri pe locul I sau II si 3 pe locul IV;

-         Voluntarii -  21 raspunsuri pun voluntarii pe locul IV, 6 pe locul III, 23 pe locul II.

 

      4b. Care dintre cei mentionati credeti ca se implica cel mai mult? (o singura varianta de raspuns)

 

-         Parintii -  21  raspunsuri - 52,5%

-         Autoritatile/ Institutiile - 2  raspunsuri - 5%

-         ONG-urile -  15 raspunsuri - 37,5%

-         Voluntarii -   2 raspunsuri - 5%

 

     4c. De care dintre cei mentionati sunteti cel mai nemultumit? (o singura varianta de raspuns)

 

-         Parintii -  7  raspunsuri - 17,5%

-         Autoritatile/ Institutiile - 29 raspunsuri - 72,5%

-         ONG-urile -  4  raspunsuri -  10%

-         Voluntarii -   niciun raspuns

-         Altele - niciun raspuns

 

    4d. Puteti explica ce credeti ca ar trebui sa faca unul sau mai multi dintre cei mentionati mai sus?

 

-         Sa ii accepte asa cum sunt;

-         Autoritatile sa finanteze ateliere protejate pentru integrarea profesionala;

-         Sa creasca fondurile destinate lor;

-         Sa existe masuri educationale corecte;

-         Sa se creeze scoli speciale;

-         Autoritatile sa analizeze fiecare persoana individual cu problemele specifice, gasind necesitatile stringente pentru a putea oferi in comun un ajutor cu celelalte institutii si voluntari;

-         Sa dea mai multa importanta acestor persoane;

-         Autoritatile sa se implice mai mult in integrarea lor in societate;

-         Parintii sa se implice activ in problemele copiilor de la scoala;

-         Sa se creeze scoli speciale;

-         Schimbarea mentalitatilor referitoare la conceptul de persoana cu dizabilitati;

-         Mai multa implicare;

-         ONG-urile sa obtina mai multe fonduri;

-         Autoritatile sa asigure integrarea acestor persoane;

-         Ar trebui sa accepte persoanele cu dizabilitati si sa ale integreze in mediul social;

-         Autoritatile sa finanteze mai multe proiecte;

-         Autoritatile sa ainformeze societatea despre problemele lor;

-         Autoritatile sa se implice mai mult in solutionarea problemelor intimpinate de persoanele cu dizabilitati si de institutiile in care sunt scolarizati;

-         Autoritatile sa se implice mai mult si sa caute mai multe resurse, sa revolutioneze sistemul;

-         Sa le acorde mai multa atentie;

-         ONG-urile sa organizeze mai multe evenimente de genul Olimpiada si sa-i ajute sa se integreze in societate;

-         Autoritatile sa acorde ajutor specializat si financiar;

-         Implicare mai mare din partea autoritatilor;

   15 persoane nu au raspuns la aceasta intrebare.

 

 

  1. Credeti ca ar fi bine sa fie inscrisi copiii cu dizabilitati in scoli normale?

 

DA - 21 raspunsuri - 52,5%

NU - 14 raspunsuri - 35%

NU STIU - 4 raspunsuri - 10%

MI-E INDIFERENT  - un raspuns - 2,5%

 

  1. Credeti ca este utila organizarea unor evenimente precum Olimpiada Inocentilor?

 

DA - 39 raspunsuri - 97,5%

NU - niciun raspuns

NU STIU - 1 raspuns - 2,5%

MI-E INDIFERENT  - niciun raspuns

 

  1. Cat de multumiti sunteti de modul in care a fost organizat si s-a desfasurat acest eveniment?

 

FOARTE MULTUMIT - 31 raspunsuri - 77,5%

DESTUL DE MULTUMIT - 7 raspunsuri - 17,5%

DESTUL DE NEMULTUMIT - 2 raspunsuri - 5%

FOARTE NEMULTUMIT - nici un raspuns

 

  1. Comentarii/ Sugestii/ Recomandari/ Critici

 

-         De la un an la altul este tot mai bine. Felicitari!

-         Multumiri ca se organizeaza aceasta olimpiada pentru acesti copii;

-         Eliberarea baloanelor cu heliu sa se faca inainte de intrarea participantilor in sala;

-         Organizarea pe parcursul mai multor zile pentru ca evenimentul sa poata fi inteles si acceptat mai bine;

-         Numai aprecieri si laude pentru actiunea intreprinsa de Fundatia Inocenti;

-         Continuati!

 

 

  1. Ati fi dispus sa va implicate personal in actiuni/ campanii/programe de sprijinire a persoanelor cu dizabilitati ?

 

DA - 28  raspunsuri - 70%

NU - 2  raspunsuri - 5 %

                      25% nu au raspuns la aceastya intrebare

 

 

    10.  Cunoasteti Fundatia Inocenti? Stiti cu ce se ocupa?

 

DA - 23  raspunsuri - 57,5%

NU - 10 raspunsuri - 25 %

NU STIU - 2 raspunsuri - 5%

MI-E INDIFERENT  - niciun raspuns

12,5% nu au raspuns la aceasta intrebare

 

  1. a Preocuparile organizatiei

 

-         ajutor si sprijin acordat copiilor cu dizabilitati si a celor rromi;

-         sprijin in recuperarea copiilor cu cerinte speciale;

-         manifestari si campanii de ajutorare a copiilor cu CES;

-         publicatii de specialitate;

-         ajutoare pentru nevoiasi;

-         organizarea unor evenimente;

-         organizarea anuala a Olimpiadei Inocentilor;

-         recuperare fizioterapeutica;

-         terapii specifice pentru copii cu dizabilitati, inclusiv suport material si financiar;

-         programe prin care se ofera servicii pentru copii si persoane cu dizabilitati;

-         activitati de integrare;

-         Gala "mos Nicolae", programul "Citeste si zambeste";

-         Actiuni caritabile;

-         Prevenirea abandonului copiilor si a abandonului scolar;

-         Programul Denta 2012.

 

 

 

 

 

 

 

  Cu ocazia editiei a VI-a din 17 mai 2012  a Olimpiadei Inocentilor chestionarul a fost aplicat, de catre voluntari, unui numar de 40 de persoane din randul spectatorilor, voluntarilor si cadrelor didactice de la scolile speciale, care au fost prezenti la aceasta manifestare cu caracter artistico-sportiv dedicata copiilor cu dizabilitati de pe raza judetului Bistrita-Nasaud. Chestionarul aplicat este format din 14 intrebari, unele cu raspuns inchis si altele cu raspuns deschis. Intrebarile se refera la modul in care sunt percepute persoanele cu dizabilitati, care este atitudinea comunitatii fata de problematica acestora, care sunt principalele probleme cu care se confrunta aceasta categorie de persoane, cine ar trebui sa se implice in solutionarea problemelor acestora si in ce fel, intrebari referitoare la utilitatea si modul in care a fost organizat si s-a desfasurat aceasta editie a olimpiadei, precum si intrebari referitoare la organizatie - fundatia Inocenti.

 In urma acestui chestionar s-a observat ca parerile celor 40 de persoane chestionate fata de persoanele cu dizabilitati sunt impartite, majoritatea considerind ca sunt persoane diferite de toti ceilalti (55%), 32,5% considera ca sunt persoane normale dar cu nevoi speciale si doar 12,5% au spus ca persoanele cu dizabilitati sunt persoane normale, la fel cu toti ceilalti.      

 Referitor la atitudinea comunitatii fata de diferitele aspecte ale vietii persoanelor cu dizabilitati de asemenea opiniile sunt impartite. Cu toate astea, majoritatea persoanelor chestionate considera ca societatea are o atitudine in general negativa fata de persoanele cu dizabilitati, caracterizata prin indiferenta (18), marginalizare (17 raspunsuri), sau chiar respingere (10). Au fost insa persoane care au declarat si ca atitutdinea societatii fata de aceste persoane este de acceptare (12) si ajutorare (11).  

 Principalele probleme, dificultati, cu care se confrunta persoanele cu dizabilitati, din punctul de vedere al celor chestionati ar fi: lipsa locurilor de munca; fonduri insuficiente; integrarea sociala si profesionala; lipsa personalului de specialitate si a scolilor speciale; ignorare sau chiar respingere din partea altor persoane; discriminarea; problema medicamentelor si a serviciilor medicale; lipsa accesibilitatilor in institutii, magazine; lipsa serviciilor de sprijin; lipsa concordantei intre diferitele masuri de protectie; posibilitatea de a duce o viata normala; nu sunt intelesi de societate; marginalizare si excludere sociala; etichetarea ca "handicapat"; nu sunt descoperite/potentate abilitatile lor; lipsa de afectiune.

 Referitor la intrebarea "Cine credeti ca ar trebui sa se implice in solutionarea problemelor acestor persoane?" 26 din cei chestionati considera ca parintii sunt principalii responsabili in a raspunde nevoilor copiilor cu dizabilitati. Pe locul 2, cu 23 de raspunsuri, se afla autoritatile/institutiile, care, in opinia respondentilor sunt foarte importanti in solutionarea problemelor  acestor copii, si peste 20 de persoane considera ca si ONG-urile si voluntarii ar trebui sa se implice in aceasta problema.

 La intrebarea "Care dintre cei mentionati credeti ca se implica cel mai mult?" pe prim plan se afla parintii, cu 52,5%, urmati de ONG-uri cu 37,5%. Doar 5% din respondenti considera ca  autoritatile/institutiile se implica in aceasta problema, fiind la egalitate cu voluntarii.

 La intrebarea "De care dintre cei mentionati sunteti cel mai nemultumit?" majoritatea persoanelor chestionate, adica 72,5%, pun pe primul loc autoritatile / institutiile, urmand, in ordinea prioritatilor celor chestionati, parintii cu 17,5% si ONG-urile cu 10.  

In opinia respondentilor, autoritatile ar trebui sa aiba gradul cel mai ridicat de implicare in integrarea lor sociala, ar trebui sa finanteze crearea de ateliere protejate pentru integrarea profesionala, sa finanteze crearea de scoli speciale, sa finanteze mai multe proiecte, sa informeze societatea despre problemele persoanelor cu dizabilitati, sa acorde ajutor specializt.

Dupa parerea celor care au raspuns chestionarului, ONG-urile ar trebui sa organizeze mai multe actiuni de integrare de tipul Olimpiadei Inocentilor, si sa incerce sa obtina mai multe fonduri.

Societatea ar trebui sa ii accepte asa cum sunt, sa dea mai multa importanta acestor persoane, sa le acorde mai multa atentie.

Nu in ultimul rind, parintii ar trebui sa se implice activ in problemele scolare ale copiilor cu dizabilitati.

 In ceea ce priveste inscrierea copiilor cu dizabilitati in scoli normale, majoritatea respondentilor sunt de acord cu aceasta masura de integrare in scoli normale (52,5%), dar un procent ridicat de persoane sunt si impotriva acestei masuri (35%), 10% nu stiu care este cea mai buna solutie pentru acestia.

 Un lucru imbucurator este faptul ca 97,5% dintre persoane considera ca organizarea unor evenimente precum Olimpiada Inocentilor este utila, 2/3 dintre respondentii declarandu-se foarte multumiti (77,5%) si 17,5% destul de multumiti (46,5%) de modul in care a fost organizat si s-a desfasurat acest eveniment in acest an.

Au fost persoane care ne-au multumit ca organizam astfel de evenimente, care ne-au felicitat si care au spus ca de la un an la altul organizarea este tot mai buna. Bineinteles ca au existat si cateva sugestii pentru editiile urmatoare, pe care noi o sa incercam le luam in considerare, cum ar fi faptul ca eliberarea baloanelor sa se faca inainte de a intra copii in sala si ca acest eveniment ar trebui sa se organizeze pe perioada mai multor zile.   

 70% dintre subiecti si-au manifestat dorinta de a se implica personal in actiuni/ campanii/ programe de sprijin, integrare si solutionarea unora dintre problemele persoanelor cu dizabilitati. Aceasta este un prim pas in schimbarea mentalitatii si atitudinii fata de aceasta categorie de persoane dezavantajate.  Procesul de formare a unei atitudini pozitive fata de persoanele cu handicap este lung si difícil dar succesul va depinde si de atitudinea noastra si de profesionalismul cu care tratam acest subiect, iar evenimentul organizat de noi are ca si scop sensibilizarea si constientizarea membrilor comunitatii privind copiii cu dizabilitati.

 Ultimele 2 intrebari din chestionar au avut ca subiect organizatia noastra - Fundatia Inocenti, dorind sa aflam daca persoanele din comunitate cunosc organizatia si cu ce se ocupa. Un lucru incurajator  este faptul ca, spre deosebire de anii trecuti, mai multa lume a ajuns sa ne cunoasca, probabil si prin prisma acestui eveniment.

A reiesit ca mai mult de jumatate dintre respondenti ( 57,5% ) cunosc Fundatia Inocenti si stiu care sunt preocuparile acesteia: activitati de ajutor, sprijin, integrare si servicii de terapie pentru copii cu dizabilitati, organizarea de actiuni umanitare / caritabile, programele pentru copiii rromi, programul "Citeste si zambeste", Gala Mos Nicolae pentru copii cu dizabilitati, programul Denta 2012 si bineinteles, pentru unii, suntem cunoscuti exclusiv datorita Olimpiadei Inocentilor.

0 comentarii84 vizualizări24 mai 2012




rss 2.0
rss 2.0