Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Voluntariat de Ziua Mondiala a Bolnavilor.

Voluntarii de la Crucea Rosie Beclean si de la Asociatia Impact Bistrita au marcat Ziua Mondiala a Bolnavilor la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica pentru Adulti Beclean prin petrecerea timpului liber impreuna cu tinerii beneficiari ai serviciilor de asistenta sociala.

            Voluntarii celor doua organizatii au fost intampinati de seful de centru, de catre personalul de specialitate al centrului  si de tinerii beneficiari de servicii sociale cu care au realizat impreuna activitati de socializare, terapie ocupationala, si-au spus povesti, au construit puzzle-uri, au desenat.

            Jocul a fost liantul care ne-a unit pe toti, indiferent de conditia sociala sau materiala, de starea de sanatate sau de varsta. Astfel, am realizat inca o data importanta prieteniei, a deschiderii fata de cei de langa noi. Am simtit lacrimi de bucurie, imbratisari de multumire, am privit ochi zambitori si fete luminoase, asa cum rareori vezi pe strada, in magazine, la scoala, in jurul nostru in general. Am invins astfel, pentru o ora poate, boala, rautatea, ignoranta, umilinta.

Uneori nu trebuie sa asteptam sarbatorile mari cum sunt Craciunul sau Pastele pentru a aduce bucurie, putem sa daruim o clipa din timpul nostru si cu siguranta vom castiga o vesnicie. Acestea au fost sentimentele pe care le-am experimentat azi la Centrul de Recuperare, cuvintele insa nu pot decat sa puna o eticheta sentimentelor traite de noi, adevarul ramane sa fie dovedit de fapte.

            Am fost impresionati de felul in care am fost primiti de acesti tineri care incercau sa demonstreze, intr-un felul sau altul, cate ceva din ceea ce stiu ei sa faca.  Am trait intens fiecare clipa alaturi de ei si ne-am propus ca pe viitor sa realizam anumite proiecte impreuna.

            "Bucuria aduce bucurie" a fost rezultatul acestei activitati. Voluntarii s-au bucurat de timpul petrecut cu tinerii, iar tinerii s-au bucurat de intalnirea cu voluntarii, la final promitandu-si unii altora ca se vor mai intalni.

 

Crucea Rosie Beclean.

0 comentarii2793 vizualizări13 februarie 2013




rss 2.0
rss 2.0