Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Caritate-Voluntariat Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Eveniment special in 2 Decembrie la Bistrita!

Dragi prieteni, prin prezenta invitatie, Fundatia Inocenti si Rotary Club Bistrita Nosa din Bistrita va adreseaza rugamintea sa onorati cu participarea dumneavoastra cea de-a patra editie a Galei caritabile "Mos Nicolae pentru copiii cu dizabilitati", eveniment ce va avea loc Joi, 2 decembrie 2010, la Restaurantul "Coroana de Aur" din Bistrita, Piata Petru Rares, nr. 4, incepand cu ora 18:30.

Momentul cel mai important al evenimentului il reprezenta vizionarea, in premiera pentru Romania, a filmului documentar HAND HELD, realizat de catre cunoscutul producator de la Hollywood, dl. Donn Hahn, nominalizat de doua ori la premiile Oscar. (vezi atasamentul)

Filmul prezinta incredibila poveste de viata  a lui Mike Carroll, presedintele Fundatiei Inocenti, cu accent pe ultimii 20 de ani, de cand si-a inceput activitatea caritabila in Romania si este realizat la cele mai inalte standarde de calitate utilizate la Hollywood.
(de mentionat ca montajul s-a facut la studiourile Skywalker ale nu mai putin celebrului George Lukas).

Filmarile au durat 2 ani si s-au efectuat atat in SUA, cat si in Romania, in special in zonele in care Fundatia Inocenti isi desfasoara activitatea, respectiv Judetul Bistrita Nasaud si Bucuresti, iar rezultatul este o poveste emotionanta despre un "om cu o camera" si cateva mii de copii orfani, dar si despre modul miraculos si de neuitat in care si-au schimbat vietile unii altora.

Mike Carroll a fost unul din primii fotografi straini care a ajuns in Romania dupa caderea regimului comunist din 1989. Cand a ajuns, a gasit una din cele mai terifiante scene ale secolului XX. Fotografiile sale incredibile si povestile din spatele lor despre epidemia de SIDA in randul copiilor din Romania au fost publicate in Boston Globe si New York Times si au deschis ochii lumii occidentale asupra situatiei grele a copiilor din Romania. Ce a urmat, a fost o odisee de 20 de ani a lui Mike si a colegilor lui si lupta lor pentru a ajuta copii in nevoie, intr-o tara greu incercata. (vezi atasamentul)

Pentru mai multe informatii si pentru a viziona treiler-ul, puteti consulta site-ul oficial al filmului  http://www.handheldthemovie.com/.

Pe langa prezentarea filmului, evenimentul va include si momente artistice, tombola si licitatie.  Taxa de participare este de 250 de lei/persoana, urmand ca fondurile stranse sa fie folosite de Fundatia Inocenti pentru programele destinate copiilor cu dizabilitati. (vezi atasamentele)

Cei care doresc sa confirme participarea sau sa faca donatii sunt rugati sa ne contacteze la numerele de telefon:
- pentru Fundatia Inocenti: 0363/102406, 0740/154929, persoana de contact: Alexandra Samartean sau 0744 866806, persoana de contact Marin MIC;
- pentru Clubul Rotary Bistrita Nosa: 0731/870297, persoana de contact: Adriana Bartha sau 0744/788189, persoana de contact Cristian Sirlincan.


Cu consideratie,

Marin MIC
Director executiv
Fundatia Inocenti Bistrita

 

Cristian Sirlincan
Presedinte
Clubul Rotary Bistrita Nosa

 

 

0 comentarii3073 vizualizări30 noiembrie 2010




rss 2.0
rss 2.0