Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Mediere Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Fragment discurs deputat Ioan Tintean.

…Cel mai celebru dintre acesti medici a fost dr. Josef Mengele, care a lucrat la Auschwitz. Printre experimentele sale se numarau punerea subiectilor in camere cu presiune, testarea de medicamente pe ei, inghetarea lor, tentative de schimbare a culorii ochilor prin injectarea de chimicale in ochii copiilor, diverse amputari si alte operatii brutale.

 Activitatea sa nu va fi niciodata cunoscuta integral, deoarece majoritatea documentelor expediate de Mengele medicului Otmar von Verschuer la Institutul "Kaiser Wilhelm" ( "Imparatul Wilhelm" ) au fost distruse de acesta din urma. Dupa terminarea experimentelor coordonate de Mengele, subiectii supravietuitori erau aproape intotdeauna ucisi si necropsiati.

Se pare ca lui Mengele ii placea sa lucreze cu copiii romi. Le dadea dulciuri si jucarii si ii ducea personal la camera de gazare. Ei i se adresau cu "nenea Mengele" ( "Onkel Mengele" ). Vera Alexander a fost o detinuta evreica la Auschwitz si a avut grija de peste 50 de perechi de gemeni romi: "Imi amintesc in mod deosebit o pereche de gemeni: Guido si Ina, care aveau cam patru ani. Intr-o zi, Mengele i-a luat. Cand s-au intors, erau intr-o stare groaznica: fusesera cusuti unul de altul, spate in spate, ca niste gemeni siamezi. Ranile le erau infectate si din ele curgea puroi. Tipau zi si noapte. Apoi parintii lor - imi amintesc ca pe mama o chema Stella - au reusit sa faca rost de morfina si si-au omorat copiii ca sa le curme suferinta’’.

                                                                              Fragment discurs deputat Ioan Tintean,

                                                                    cu ocazia "Zilei Comemorarii Holocaustului’’

                         Bistrita, 11.10.2010

1 comentariu3122 vizualizări11 octombrie 2010




rss 2.0
rss 2.0