Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diverse Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Au aparut lebede la Lacul MHC din Bistrita.

In acesta frumoasa zi de toamana pe lacul artificial de la MHC din Bistrita se pot vedea doua lebede albe, superbe, care se pare s-au ratacit de la ruta lor de migratie de toamna spre zone mai calde ale continentului. Lebedele ratacite la Bistrita se pare ca sunt si foarte infometate deoarece cauta neincetat mancare. (Lebedele albe se hranesc cu plante, alge, iarba, radacini, dar, uneori, mananca si vietuitoare acvatice mici. Majoritatea pasarilor nu au dinti, dar lebedele au ciocul zimtat, cu mici coltisori ascutiti, cu ajutorul carora prind hrana.)

 Cu toate acestea cele doua lebede, primele observate in utima perioada la Bistrita pot fi admirate de bistritenii care vor merge la Baza MHC, loc care se pare e propice pentru un popas pentru lebedele albe, tinand cont si de bogatia in pesti, vietuitoare si ierburi a microdeltei de la MHC din Bistrita.

 

Marius Chiuzan.

 

Foto - prof. Cornel Muscan.

 

0 comentarii3157 vizualizări20 octombrie 2013
rss 2.0
rss 2.0