Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diverse Vineri 24 Martie 2023 - 14587
Produsele naturiste: traditie si mostenire de la stramosi.

Romania: gradina Maicii Domnului cum bine a zis raposatul Papa Ioan Paul al 2-lea.

Prea avem si Delta si Mare si Munte, Fluviu, Campie si Ape Minerale. Dumnezeu ne-a dat parca prea mult si nu stim ce sa facem cu ele. Dar daca noi nu stim, ori nu ne intereseaza, macar sa-i lasam pe acei oameni care o fac din dragoste pentru noi si pentru natura. Si avem multi impatimiti de la culegatori, oameni bun cunoscatori a ceea ce e bun sau daunator, cei care cu putina carte au o enciclopedie intreaga in minte vis-à-vis de leacurile natural si ar fi pacat sa le duca cu ei si noi sa nu invatam nimic din aceste frumoase taine.

Vin pe rand o alta categorie scolita, acei fitoterapeuti cu har dumnezeiesc precum si unii doctori care si-au dat seama, unii mai devreme, altii mai tarziu, ca toti suntem facuti: oameni, animale, pamant, flori, apa, foc, din aceeasi particula a lui Dumnezeu peste care s-a insuflat viata.

In conditiile in care tot mai multi comercianti isi prezinta agresiv si lipsit de bun simt unele produse chiar daunatoare sanatatii noastre, vin acesti oameni iubitori de plante sa ne deschida ochii, sa ne ajute si sa ne trateze. Pentru multi dintre noi este mai comod sa alergam pana la medical de familie, sa-i dam un telefon si sa inghitim cu nemiluita produse chimice numite medicamente.

Ma intreb acum, oare cum s-au descurcat stramosii nostrii fara retete, fara casele de asigurari, chiar daca o sageata ii strapungea trupul, stiau sa se salveze cu acest miracol numit plante. Din multitudinea de brosuri si articole pe care le-am citit, vis-à-vis de aceste taine binefacatoare, o scrisorica alaturi de un produs naturist de la ALEVIA mi-a facut mare placere sa o citesc.

Va multumesc domnule manager Dr. Florin Mitocaru ca si consumator al produselor dumneavoastra pentru felul in care va tratati clientii si pentru cuvintele frumoase adresate noua. Ca ecologist va pot spune ca si noi facem la fel ca si dumneavoastra, incercand sa le aducem oamenilor increderea fata de natura si in asemenea produse.

Dar avem si o ingrijorare in suflet si ma refer la ultimele hotarari din UE vis-à-vis de etichetarea produselor naturiste, precum si incercarea mai mult sau mai putin fatisa de a renunta la ele. Aici intervin regulile comunitare pe care tot specialistii nostrii, atat europarlamentari cat si medici, manageri, etc. vor trebui sa le ocoleasca cu dibacie si sa le negocieze corect.

 

Cu respect,

Marius Balan

Presedinte PER Bistrita

0 comentarii2660 vizualizări22 februarie 2011
rss 2.0
rss 2.0