Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diverse Luni 20 Mai 2024 - 14587
Canada poate sa revoce cetatenia in cazul binationalilor vinovati de terorism si spionaj.

Canadienii binationali pot fi privati de cetatenia lor canadiana in cazul in care vor fi declarati vinovati de "terorism" sau "spionaj", o masura menita sa contracareze "amenintarea terorismului jihadist", a declarat vineri Chris Alexander, ministrul pentru imigratie canadian, informeaza sambata AFP.

 Sursa: twitter.com

Intrarea in vigoare a legii ii "ofera Canadei mijloacele pentru a revoca cetatenia (canadiana) celor cu dubla cetatenie care au fost declarati vinovati de infractiuni legate de terorism, de tradare, de inalta tradare sau de spionaj in favoarea unor guverne straine", precizeaza Ministerul Imigratiei al Canadei.

Aceasta lege a fost prezentata la inceputul anului, in paralel cu o lege antiterorista, in urma atacurilor sangeroase din Quebec si din parlamentul din Ottawa, comise de tineri radicalizati cu idei jihadiste.

Legea antiterorista a fost adoptata cu o larga majoritate de deputati, in urma cu cateva saptamani, si este supusa in prezent unei examinari in Senat.

Potrivit lui Chris Alexander, obiectivul este in mod clar cel de a "asigura siguranta si securitatea" canadienilor. "Nu am ezitat niciodata sa-i spunem terorismului jihadist pe nume si din acest motiv adoptam masuri pentru a contracara amenintarea terorismului jihadist", a spus Alexander.

Canada primeste circa 250.000 de imigranti in fiecare an, dintre care circa 85% au obtinut deja nationalitatea canadiana, dupa trei ani de rezidenta permanenta. Textul prevede ca, pentru a obtine aceasta cetatenie, orice persoana trebuie sa demonstreze ca a stat 4 ani pe pamant canadian, in decursul a 6 ani ce preced cererea.

Aceasta revocare a nationalitatii poate fi, de asemenea, aplicata in cazul canadienilor, tot cu dubla cetatenie, care au participat la un conflict armat impotriva Canadei si fortelor armate canadiene", fie ca membri ai armatei unei alte tari sau ca si combatanti ai unui "grup terorist" precum este gruparea Statul Islamic, a adaugat ministrul.

AGERPRES/(AS — editor: Adriana Matcovschi)

0 comentarii2891 vizualizări05 iunie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0