Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diverse Vineri 24 Martie 2023 - 14587
Ziua Internationala a Stangacilor, sarbatorita si in Romania

In fiecare an, in data de 13 august, este sarbatorita, la nivel international, Ziua Stangacilor, cu scopul sensibilizarii opiniei publice cu privire la dificultatile si frustrarile cu care se confrunta stangacii in viata de zi cu zi. Ziua Internationala a Stangacilor a fost pentru prima data organizata de Lefthanders International, in anul 1976, iar de atunci este sarbatorita anual de cei aproximativ 10-15% dintre stangacii planetei. In Romania, primul pas pentru "repararea morala" a stangacilor a fost facut acum cativa ani de E-Stangaci (www.e-stangaci.ro), care a deschis primul si singurul magazin din tara noastra ce comercializeaza obiecte realizate special pentru stangaci si care au menirea de a le face acestora viata mai usoara. Pana in prezent, aproximativ 10% dintre stangacii din Romania au inceput sa foloseasca obiecte destinate lor, iar numarul acestora este in continua crestere de la an la an.

"Daca in Roma Antica, Julius Caesar a decretat ca barbatii sa scrie numai cu mana dreapta, stangacii fiind numiti "ghinionisti" sau "neindemanatici", aceasta forma de discriminare continua pana in zilele noastre. De la profesori care lovesc cu rigla peste palma elevii stangaci, pana la obiecte banale precum clanta, foarfeca sau chiar mouse-ul, lumea este configurata dupa mecanismele de functionare ale dreptacilor. Este minunat ca exista o zi internationala a stangacilor, iar E-Stangaci lupta de cativa ani, in Romania, contra discriminarii producatorilor mondiali, care au construit obiecte numai pentru uzul dreptacilor. Din ce in ce mai multi stangaci din Romania au inceput sa cumpere obiecte destinate lor, iar viata li s-a usurat considerabil", declara Ramona Berendea, managerul singurului magazine romanesc pentru stangaci.

Daca la nivel mondial, istoria a dat stangaci celebri precum, Napoleon, Alexandru Macedon, Da Vinci, Michelangelo, Ioana D’Arc, Albert Einstein, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Bill Gates, Printul Charles, Angelina Jolie, Jim Carrey, Barack Obama, Nicole Kidman, Robert de Niro, Sylverster Stallone, Tom Cruise, Pierce Brosnan, Morgan Freeman, Brad Pitt etc., la nivel national ne putem mandri cu stangaci celebri, precum Mihai Viteazu, Majestatea Sa Regele Mihai I, Gheorghe Hagi sau Lucian Bute.


 

Persoana de contact

Ramona Berendea

Manager E-Stangaci

Telefon: 0722369394

E-mail: office@e-stangaci.ro

Transmite pentru Bistritanews.ro

Dr. Tanase Tasente

Director General

Plus Communication

 

 

 

0 comentarii2744 vizualizări13 august 2015
rss 2.0
rss 2.0