Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diverse Vineri 24 Martie 2023 - 14587
Un Craciun fericit in familie cu bunatati facute-n casa.

"A venit Craciunul in casa fiecarui crestin, iar pe masa este mancare si vin". Parca suna frumos acest refren pe care l-am scris ad-hoc mai ales ca este si adevarat deoarece aproape toti romanii, saraci sau bogati, de Craciun au ceva pe masa. Traditia spune ca toti colindatorii trebuie asteptati cu delicatese, preparate din porc si alte bunatati culinare alaturi de fructe, in special mere si nuci care sunt oferite in dar colindatorilor. Cu toate ca gospodinele sunt ocupate in Ajun cu aranjatul casei, cumparaturile si alte cele, a mai fost timp si pentru a gati o oala de sarmale, a pregati bunatati din carne de porc, a praji carnatul, a face aperitivele dar mai cu seama in a-si arata maiestria in patiserie. Asa se face ca pe masa de Craciun pe langa cele descrise au mai fost in Ajun prajituri si rulade, braduleti dulci, cornulete de casa, cozonac si alte bunatati. Nici aperitivele nu au fost uitate, salata de vinete, salata de boeuf sau salata cu icre de peste. Ca meniul sa fie complet pentru membrii familiei si colindatori, a fost completat cu o supa dulce de pui si una acra de perisoare alaturi de friptura de porc, carnati si alte preparate de casa.

Asa s-a petrecut inca un Craciun in familia care ii multumeste bunului Dumnezeu ca a mai trecut un an cu bine si cu aceiasi credinta reincepe un an care va sa vina cu speranta belsugului pe masa dar si cu credinta in Dumnezeu, bunatate, adevar si oamenii care au ramas buni.

 

 

Marius Chiuzan.

2 commentarii2709 vizualizări26 decembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0