Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Diverse Vineri 24 Martie 2023 - 14587
TOP 10 OBSESII ROMANESTI.

1. Obsesia cu "casa pe pamint".
Toata lumea si-ar da 20 de ani din viata ca sa aiba casa pe un pamint al lui. Nu conteaza ca e la Cucuietii-din-Deal! Nu conteaza ca vei sta ORE IN SIR in trafic!!!Nu conteaza nimic! Casa pe pamint sa fie!

2. Obsesia televizorului.
Romanul e devorator de televiziune. S-au facut niste cercetari si cica noi am fi cam cei mai avizi din Europa. Adica ne uitam cel mai mult la televizor. Si, asta e geniala, avem cele mai multe televiziuni!!!

3.. Obsesia Coelho.
Daca n-ai citit Coelho, n-ai viitor, frate! "Pai, indraznesti tu sa spui, am citit Dostoievski, Tolstoi, Salinger, Marin Preda, Nichita Stanescu."
Ti se va raspunde cu sictir: "Ma p..s pe ei! Citeste Coelho!"

4. Obsesia titelor.
Aproape toti producatorii TV au urmatoarea obsesie: "Titele aduc rating!" Si stiti ce e misto (adicá, cool, pe romaneste)? Ca de citiva ani incoace s-a dovedit a fi complet fals. Oamenii au la dispozitie internetul pentru .... Dai un click si gata! Cine dracu' mai asteapta emisiunea cu "Mama Natura" ca sa-i "dea in cap lu' mutu". (scuze, Adriane, dar asa e expresia! Daca vrei, schimbam: "sa-i dea in cap lu' Chivu")

5. Obsesia messenger.
Asta e, totusi, un fenomen global. Pai daca a ajuns mama sa-mi dea buzz si sa-mi reproseze ca stau pe "invisible"!

6. Obsesia haiduceasca.
Dupa o sticla-doua de vin, si cel mai prapadit roman devine haiduc la orice nunta. Fura mireasa, cere rascumparari. Si dup-aia, haiducia maxima. "Pusca si cureaua lataaaaa.". Apoi recunoaste ca e impotent:"Ce barbat AM FOST odataaaaaa."

7. Obsesia auto.
In Romania exista cea mai dinamica piata auto. Punct. Pe strazile noastre exista masini cum n-au vazut nici parizienii, nici londonezii.
Nu mai conteaza ca "driverii" unora din ele stau cu chirie intr-o garsoniera cacacioasa. Masina conteaza. Masina e la vedere. Masina agata gagici, nu tu care esti un gras puhav.Punct.

8. Obsesia carnii din congelator.
Cu toate ca au trecut 20 de ani de cind gasesti sute de feluri de carne si la 4 dimineata, romanul inca isi mai incarca pina la refuz congelatorul. Sa fie acolo. Cine stie...

9. Obsesia celulara.
Pentru roman, telefonul mobil reprezinta un "statement". Am vazut vinzatoare in magazinul Titan care aveau telefon de 3 ori mai scump ca al meu, desi eu poate cistig de 30 de ori mai mult. Asta e un mare mister. Cum ajunge un om cu un salariu de 10 milioane sa aiba un mobil de 20 de milioane? Si sa dea beep cu el!!!!!!!

10. Obsesia "daca ala nu face, de ce sa fac io?".
Asta de obicei e completata si cu o doza de mindrie: "Ce?
Sunt mai prost?!" DA!!!

 


Material primit la redactie.

1 comentariu2744 vizualizări01 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0